újabb események régebbi események további események
21:08
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:33
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
11:26
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
11:16
Tündér új bejegyzést írt a naplójába

Benji!

Látogatók száma: 48

Csalódottan vette tudomásul, hogy egyelőre esélytelen minden próbálkozása... veszélyt szimatolt...

Azt hitték Benji a tengerbe veszett... de ő rendületlenül úszott tovább az árral. Túlélte.
Alighogy sikerült a partra evickélnie, jóformán alig-alig tudott megpihenni, egy dörrenés rázta meg a levegőt. A hang irányába fordította a fejét. Meglátta az embert, aki hosszú csövű puskáját lassan leeresztette... elégedetten nyugtázva a találatot, miközben a puma elterült.
Benji óvatosan közelebb merészkedett a megsebzett állathoz, aki tehetetlenül, megadóan tűrte jelenlétét, miközben az nyalogatta vérző sebét. Megnyugodott, nincs mitől tartania.
Nem úgy az ember, aki, amint észrevette a kutyát, miután elriasztotta, felemelte puskáját és másodszor sem tévesztett célt.

A kutya nem tehetett mást, mentette az irháját és mennél távolabb igyekezett kerülni attól a helytől. Gondolataiba mélyen belevéste azt a pillanatot.

Felette egy helikopter körözött, de a bokrok sűrűjében, rejtve maradt. (Valami azt súgta, éreztette vele, most még nem mehet el.)

Visszafordult és látta, amint az ember távolodik... Nyöszörgő, mormogó hangok ütötték meg a fülét. Közelebb ment a hang irányába és egy alomnyi mocorgó kölyök kupacot vett észre. Okos tekintetét a négy kis árván maradt puma kölykökről sehogy sem tudta levenni, egyre csak nézte a pöttyös szőrpamacsokat,... róluk meg, a még mindig a feje felett köröző helikopterre révedt, ahonnan az a valaki ismerős hangon a nevén hívogatja, szólongatja:

- Hol vagy Benji!?... Benji!!!!... Hol vagy kiskutyám!?...

(Még nem mehet. Maradnia kell. Nem hagyhatja magukra ezeket a csöppségeket. Felfogta, hogy az anyjuk meghalt. Mi lesz akkor velük?)

Egy ideig tisztes távolságból figyelte, ahogy a kölykök önfeledten játszadoznak egymással, majd egyre közelebb merészkedett hozzájuk. A kölykök megérezték, hogy tőle nincs mitől tartaniuk és Benji ekkor leheveredett melléjük, ők meg rá telepedtek. Nem tudhatták, hogy a sorsuk mostantól egyedül tőle, Benjitől, a kutyától függ, akit szinte azonnal, a mamájukként elfogadtak...

*

(Az amerikai film, Benji..., a világ egyik legnépszerűbb kutyájának újabb, hihetetlen kalandjait mutatja be földön, vízen és a vadonban. Ebből a csodálatos filmből szemezgettem és ajánlom a figyelmetekbe. Én a teljes filmet láttam még tegnap, a TV1-es csatornán, és számomra hatalmas élményt nyújtott.)

Rövidített összeállítás a film érzelmekben gazdag jeleneteiből, ami leginkább megmutatja, hogy az állat mi mindenre - talán még az embernél is többre - képes... Bocsánat!

https://www.youtube.com/watch?v=fXb8QxKsldU

A cikket írta: zsoltne.eva

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

megtekintés Válasz erre: Vass. N Edith

Imádni való a film, és remek a cikk róla!

Editkém!

Tudtam, hogy neked is tetszeni fog. Megérzés. Már ezért is érdemes volt megosztanom az élményt.

Köszönöm.

Puszillak,
Éva
Imádni való a film, és remek a cikk róla!

megtekintés Válasz erre: emillio

Kedves Zséva!

Ha a pumamamát agyonlőtték, akkor a film
végén a sok viszontagságos út után, - a Benji
által visszavitt kölyköket a Pumapapa szoptatta?
Ez nagyon perverz! (:-D)

Pussz: emillio

Tudtam, hogy csak te hiányoztál! :-)
Nézd meg a filmet és megtudod. A végén minden kiderül, hogy ki szoptat, kit?! :-)

Te kitekata! :-)

Mi van? Ez sem nyerte el a tetszésedet? Hát így jártam.

Az is lehet, nem csak én gondoltam, hogy a "mamájuk" halt meg, Benji is így érezte. Ezért viselte a gondjukat, vadászott, halászott... na jó, ez utóbbit nem láttam..., de mindent megtett, amit csak tudott, hogy táplálékhoz juttassa őket, meg magát is... Különben miért lopta volna el a fácánt az embertől... na ugye..., és miért szállt szembe a farkassal, a medvével, a héjjával... Érdekes! A nyuszit megkímélte, pedig feltálalta magát. :-)
Kedves Zséva!

Ha a pumamamát agyonlőtték, akkor a film
végén a sok viszontagságos út után, - a Benji
által visszavitt kölyköket a Pumapapa szoptatta?
Ez nagyon perverz! (:-D)

Pussz: emillio
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: