újabb események régebbi események további események
21:08
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:33
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
11:26
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
11:16
Tündér új bejegyzést írt a naplójába

Egy újságcikk margójára

Látogatók száma: 57

„Az Omega együttes két tagját majdnem agyonverte egy brutális taxis!”

A hír megdöbbentett, és elgondolkoztatott. Vajon mi lehet az oka, hogy megint a taxi, a taxizás, a taxisofőrök viselkedése van a porondon? Mint minden embernek, erről az esetről nekem is van véleményem. Nos, az én meglátásom szerint nem egészem így történhetett az eset.

Annak idején, amikor vezetni tanultam, az oktatóm első mondatai a következők voltak:
- A gépjárművezetés, - egy nagyon veszélyes üzem! Sok türelmet, felkészültséget, helyzetfelismerést, és gyors reagálást követel!

Mindezek a mondatok különösen igazak a taxisokra! Én aztán igazán tudom, hiszen magam is a taxizásból éltem 44 évig! Ezt hosszú távon csak úgy lehetett csinálni, ha az ember szinte szerelemmel szerette a szakmáját! Mondják, hogy aki egyszer benzingőzt szagolt, az többé nem tud leszokni róla! A taxisofőr régen megbecsült tagja volt a társadalomnak, - ami manapság sajnos nem mondható el. Ennek több oka is van. Az egyik, hogy amikor elkezdődött a privatizáció, amely magával hozta az elbocsájtásokat, sokan taxizásra adták a fejüket. Ezek az emberek nem hosszú távra gondolkodtak, hanem kihasználva a szabadáras tevékenységet, - kaszáltak, terrorba tartva az utasokat, és a becsületes taxisokat.
Persze ennek híre ment a világban. Egyre kevesebben ültek taxiba, ezáltal egyre nehezebben lehetett megélni tisztességesen. Napi 14 - 16 órát volt kénytelen utcán tölteni az, aki próbált az árral szemben úszni, családot eltartani, kocsit, rezsit, részleteket kifizetni. Mindezek a gondok meglehetősen idegőrlők, nem egy taxisnak ment rá a házassága ezek miatt. Mondják, hogy háromféle taxis van. Az elvált, aki válófélben van, és aki el fog válni! Mert a taxizás szinte tutira ezt eredményezi!

Az a nagy igazság, hogy napjainkban egyre több inzultusnak vannak kitéve a taxisok. Az ellenük való brutalitás tettlegesség, a kirablásuk, meglopásuk, és megalázásuk szinte mindennapos esemény! Persze, hogy úgy védekeznek, ahogy tudnak!

Visszatérve az újságcikkre, melyet aztán átvett a rádió és a tv is, felfújva, és kiforgatva a valóságot.
A gyakorlatban ez úgy működik, hogy az utas jelölt betelefonál valamelyik taxis fuvarszervező irodába, hogy taxit kérjen. A telefonos felveszi az adatait, a diszpécser pedig kiadja URH rádión, és - vagy - csendes címkiadással elküldi a taxit a megrendelt helyre. A megrendelést, és a rádióforgalmazást természetesen hangrögzítőn is, - percre pontosan rögzítik, - a későbbi lehetséges reklamálások miatt.

Szerintem, ez így történhetett:
Betelefonáltak, és taxit kértek a megadott címre. (Hogy miként, és hogyan, azt a felvett hanganyag bizonyítja, - mint ahogy azt is, hogy a megrendelő ittas volt-e, vagy sem!)
A taxis az állítólagos reklamálásra lett indítva, és két perc alatt a címen volt! Miután megérkezett, minősíthetetlen hangon közölték vele, hogy nem tartanak igényt a taxira. A taxis rádión közölte a diszpécserközponttal, hogy a fuvar meghiúsult, és elhagyná a helyszínt. (Ez szinte mindennapos dolog, az ember nyel egyet, - és elhúz! Benne van a pakliban. Hogy közben mire gondol? Na, ez a nem publikus! De a helyszínt csak a diszpécser engedélyével hagyhatja el!)
Miután a letekert ablakon beütött Ciki a taxisra, persze, hogy kiszállt a sofőr! Én is ezt tettem volna! Lehet, hogy nem helyes, de én sem tűröm el, hogy akár szóval, akár tettlegességgel megalázzanak!
(Vajon miért Ciki a beceneve vagy ötven éve Debreczeni Ferencnek?)

Az összes taxis cégnél komoly retorzióval jár, ha a sofőr nem a taxis etikai szabályzat szerint jár el! Minden utas panaszt hivatalból kivizsgálnak, és a jogos panaszt keményen büntetik! A szankciók a figyelmeztetéstől egészen a kizárásig terjedhetnek! Amíg nem tisztázódik a helyzet, addig is a taxist általában felfüggesztik, nem kaphat címet, maximum utcáról dolgozhat! Berendelik, mint egy bűnözőt, és kihallgatják! Eléggé megalázó! Az etikai bizottság határozatáról levélben értesítik a panasztevőt, és a sofőrt!

Ami ebben az ügyben még nagyon csípi a szemem, hogy Tarlós István a nyilatkozatában nem tudott pártatlan lenni, mert egy celeb biztosan igazat mond! Nagyon jó néven venném, ha az igazság kiderülésekor, - amennyiben a taxis jogosan védte meg magát, úgy nyilvánosan elnézést kérne a hangoztatott véleményéért!

Ami azt illeti, én nagyon szeretem az Omega dalait, sok – sok örömet okoztak nekem. Mindez azonban nem befolyásolja a véleményem! Nekik, mint hírességeknek különösen vigyázni kellene a viselkedésükre, példát mutatva a fiatalságnak!

A cikket írta: emillio

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Kedves Emillio!
A taxisofőr régen megbecsült tagja volt a társadalomnak, -írtad és ez így igaz.
Régen nem szaladgáltak autóval az emberek,mert nem volt.Taxit hívni nagy dolog volt.És a taxis megbecsült ember volt.Mára sok minden megváltozott.Nekem is van érdekes tapasztalatom.Tavaly rokon sráccal utaztam a fiamhoz.Pesten ő hívott taxit,amivel a reptérre mentünk.Igaz ő fizette,de hallottam az összeget.Vissza már egyedül jöttem és a reptértől az út a buszpályaudvarig,(tehát ugyanaz a táv) egy ezressel többe került.Mivel egyedül voltam és nő,nem mertem a dolgot forszírozni.Ezért próbálunk most metróval és busszal kijutni.Bár és tartok ettől,mert nekem semmi helyismeretem nincs Pesten.De van szám:)Remélem minden rendben lesz.
Tudom,hogy vannak rendes taxisok,nem ítélkezem.
Üdv Anyu
Kedves Emillio!

Nem törnék pálcát egyik felett sem, azt előrebocsájtva, hogy elítélek mindenfajta durvaságot. Önmagában a tettleg bántalmazás, szóval mit mondhatnék mást erre? Remélem ki fog derülni a teljes igazság és a felelősségre vonással kellő példát statuálnak!
Nem tudom nyomon követni az eseményeket, de szívesen venném, ha megosztanád a további fejleményeket, ha valamiféle információhoz jutsz. Én is szívemen viselem ugyanis, mint utas a taxisok sorsát ha nem is utaztam már több évtizede velük... mint ahogy koncerten sem jártam soha. Pártatlan a véleményem, nincs bennem előítélet.

Puszi,
Éva
Egyébként a taxisok is emberek és nem egyformák.De jó hogy van a körünkben egy volt taxis is!
Szia Emillio!

Első gondolatom:mit vársz a médiától?Csak a rossz hír a hír.Amit fel lehet nagyítani,anélkül hogy az igazság tartalmáról meggyőződne bárki.Ami szép és jó az nem hír,sajnos!
Másik:Bizony aki nagyon szem előtt van,híresség,annak jobban kellene vigyázni arra,milyen képet közvetít!Ha egy Kis János követ el ilyesmit az sem szép.
szia E.
én is nagyon szeretem az omega dalait, de amikor először olvastam ezt a hírt, mindjárt gyanús lett... taxisok se szoktak ok nélkül püfölni. úgy sejtem, mr. alkohol a hibás. le kell sittelni, akkor legalább a szegény sitteseknek is lesz egy jó napjuk.

megtekintés Válasz erre: Yolla

Drága Barátom!

Megértem az indulatodat és igazat adok neked, mielőtt Tarlós úr, vagy bárki más ítélkezne a történtek felett, illene megvárni a taxis cég belső vizsgálatának eredményét.
Lehet, hogy Ciki nem volt józan, amikor a taxisofőrt a letekert ablakon át inzultálta, persze, az is lehet, hogy éppen azt hitte magáról, hogy ő maga az atyaisten celeb. Bármelyik is volt, én is kiszálltam volna a taxis helyében az autóból és minimum tökön rúgom.
Ez a mai helyzet. A dolgozónak nem lehet igaza, csak a celebnek, a politikus meg mondja a hülyeségeit, amit maga sem hisz el.

Ne bosszankodj, tudod, a mi korunkban az már árt a szépségünknek!

Pusszantalak: Yolla

Drága Yolla!

Megértő szavaidat köszönöm az összes tisztességes
taxis nevében! Én nem az eseményen bosszankodtam,
hiszen ezek szinte napi rendszerességgel történnek,
hanem ahogy lereagálták a különböző hivatalnokok!
A taxist meg ilyen alkalmak után becitálják az etikai
bizottság elé, mint valami bűnözőt, és ez elég megalázó
tud lenni! Az ember megbélyegezettnek érzi magát!
Persze, ha hibás, - akkor bűnhődjön!

Pussz: emillio
Drága Barátom!

Megértem az indulatodat és igazat adok neked, mielőtt Tarlós úr, vagy bárki más ítélkezne a történtek felett, illene megvárni a taxis cég belső vizsgálatának eredményét.
Lehet, hogy Ciki nem volt józan, amikor a taxisofőrt a letekert ablakon át inzultálta, persze, az is lehet, hogy éppen azt hitte magáról, hogy ő maga az atyaisten celeb. Bármelyik is volt, én is kiszálltam volna a taxis helyében az autóból és minimum tökön rúgom.
Ez a mai helyzet. A dolgozónak nem lehet igaza, csak a celebnek, a politikus meg mondja a hülyeségeit, amit maga sem hisz el.

Ne bosszankodj, tudod, a mi korunkban az már árt a szépségünknek!

Pusszantalak: Yolla
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: