újabb események régebbi események további események
21:08
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:33
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
11:26
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
11:16
Tündér új bejegyzést írt a naplójába

Törökországi anziksz

Látogatók száma: 46

1995 május - augusztus. Gyalogosan Törökországban

Gölgeliköy piciny falu Kappadokia szivében, közvetlenül Avanos mellett. Avanosban egy hazai kapcsolatom ismerősét kerestem fel, mert az ő bankszámlájára utalhattak számomra némi készpénzt. Szőnyegkereskedő barátom invitált is a házába hogy ott várjam meg míg megérkezik az utalás, ám én a városba érkeztem előtt felfedeztem a címszereplő kis falut, mely azonnal lenyűgözött. Úgy döntöttem, inkább ott sátorozva várakozom. Ne bántsam meg vendéglátómat se, elfogadtam egy ebéd meghívását.
A kis falucska csaknem valamennyi lakója felkeresett ottlétem három napja alatt. Jöttek (többnyire nem üres kézzel), kíváncsiskodtak, beszélgettek.
Adnan, egy nyolc éves fiúcska ha csak tehette folyton nálam lógott. Kérdezgetett, rajzolt, bolondozott. Közben elfogyasztotta csokoládé készletem maradékát. :-)
Harmadnapra elhárult az akadálya hogy tovább induljak. Velem akart jönni. Annyit már tudtam róla hogy befogadott gyermek, szüleiről nem tudott senki igazán. Ám nem bántak vele mostohán, sőt...
Megkérdeztem, mégis, miért akar velem jönni? Nem jó itt élni? "De igen!" Nem hiányoznának a barátai, a falusiak? "De.., igen." Ám ő akkor is velem jönne tovább.
De hát én nagyon messze megyek, s ráadásul gyalogolok. Tán soha többé nem jövök ide vissza. S félek, nem tudnék róla gondoskodni sem, mert nagyon kevés pénzem van.
Hosszasan elgondolkodva bámult maga elé.., csapkodta a bokáig érő fűszálakat. Úgy tűnik sikeresen elrettentettem szándékától.
Ám egyszerre felderült az arca, s közölte a 'kompromisszumos megoldást' . Lám, mennyire elértettem őt. Ő nem el akart menni hazulról. Nem. Ő velem akart maradni.
Mert ezt mondta: maradjak ott, őnáluk lakhatnék. Dolgozhatnék a földeken a többiekkel, így nem kéne ingyen laknom. (S a 'lényeg'!) Minden nap beszélhetnénk...
Háát, nem volt könnyű nemet mondani erre az őszinte, gyermeki ajánlatra.!

A cikket írta: epepe

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Grt. Nagyon kedves írás.
Kedves Attila!

Üdvözöllek közöttünk, érezd jól magad nálunk. Ha bármilyen segítségre van szükséged, keress engem üzenetben!

Pussz,

Tündér
Szia Attila!
Ez tetszett. Írj még sokat nekünk! Én is marasztallak, ismét jó helyre kerültél :D
Üdv,
Pí.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: