újabb események régebbi események további események
21:08
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:33
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
11:26
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
11:16
Tündér új bejegyzést írt a naplójába

Vigye el az ördög! (ötszavas játék 4.)

Látogatók száma: 44

Oroszlán, ól, őstulok, ördög, pajzán

Nem értette. Még ennyi idő után sem, pedig már rég túltehette volna magát az egészen. Olyan felesleges már rágódnia azon, amin úgy sem tud változtatni.
Hogy lehetett ilyen őstulok? Tudnia kellett volna, hogy ez az egész csak egy színjáték. Az a mobil, amit olyan boldogan nyújtott neki át akkor, hozzátéve, hogy ez egy nagyon jó típus, az övé volt, de vett magának egy másikat és úgy gondolta, ezt neki pajzán ajándéknak szánja. Hozzátéve, hogy a többi az ő dolga, sím kártya, feltöltés, egyebek... Igazából, ha megvizsgálja az akkori érzését egyáltalán nem örült a rögtönzött ajándékának.
Amúgy sem szerette a mobilt. Szinte frusztrálta. Azóta nem, hogy az az idegen olyan könnyűszerrel ki tudta emelni a táskájából ott a buszon, a kis Nokiáját. Igen, akkor még szerette. Benne volt minden ismerősének a neve telefonszáma, nehezen megszerzett első mobiljába volt az... Akkor sokáig rágódott rajta, mert a szívéhez nőtt, de végül túltette magát ezen a szerencsétlenségen. Így járt és kész. Ugyanakkor elhatározta neki többet nem kell, mégoly nagyra is értékelik ezt a kis vacakot. Egyébként sem használta túl gyakran...

- Legalább elérhetjük egymást - mondta akkor és látva a bizonytalanságát elkezdte sürgetni... Na öltözz gyorsan, kapj fel valamit, még nyitva van a Pláza, ott van egy üzlet, ahol mindezt le tudjuk rendezni!... - Le tudjuk?
- Ördög vinné el, már megint ez a kapkodás, hogy mennyire utálta ezt? Mégis igyekezett jó képet vágni hozzá, a kedvébe járni, ha már egyszer ekkora utat megtett csak azért, hogy átadjon neki egy kvázi ajándékot, ami ráadásul használhatatlan. Cseppet sem ért fülig a szája. Honnan szimatolhatta meg, hogy kicsit jobban áll anyagilag, nem is emlékezett rá, említette volna?... No persze! Kapott hirtelen észbe, hiszen pár héttel ez előtt kisegítette a bajból, mert megsajnálta. Mennyire hálálkodott akkor és hogy ígérte, a tavasszal visszaadja a kölcsönt. Tavasz tavaszra múlt el és a visszafizetésből nem lett semmi. A szívatás nagymestere volt, mégis hitt neki, mint aki nem is vízöntő, oroszlán jegyben született. Az óta is, ha eszébe jut ez a kis epizód görcsbe rándul a gyomra. Hányszor vezette meg, és használta ki, hajtotta saját malmára a vizet és ő mindannyiszor bedőlt a szövegének. Az ilyenre mondják, hogy egy balek.

Most, hogy már végképp lemondott nem csak a pénzéről, de róla is, hogy jut mégis ez az egész ostobaság az eszébe? Már úgy sem lesz ebből semmi. Belenyugodott. Kész vége, végre. De attól még ma is kiborul, ha csak pillanatokra is, de eszébe jut, vele ez megtörténhetett.
Eltelt nem kevés idő az óta, hogy megírta neki "addig nincs miről beszélniük, amíg a kölcsönt vissza nem fizeti..." Még két alkalommal kereste, hogy találkozzanak, de ő mindahányszor ezt válaszolta. Amaz meg a fejét bedugta az ólba. Felszívódott. Álmában sem hitte volna, hogy ennyi idős létére hagyta magát az orránál fogva vezetni.
Késő bánat, eb gondolat! Vigye el az ördög!

A cikket írta: zsoltne.eva

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

megtekintés Válasz erre: bokorur

Tisztelt Éva!
Most ez Nékem nem volt eléggé összeszedett. Valahogy a vezérfonál és a körítés összekapcsolása hiányzott ebből a történetéből.
Bokor

Köszönöm a figyelmét...

Nekem elég összeszedettnek tűnik, ahhoz képest, hogy a játékon túl mi vezette ezt a gondolatsort... Előfordul, hogy a gondolatnak csak a végét írom le, az eleje valahogy bennem rekedt. Talán, mert akkor ezeket a szavakat nem tudtam volna a helyén kezelni... ebben az írásban azt hiányolja, amit jómagam,... de nem fontos.

Éva
Tisztelt Éva!
Most ez Nékem nem volt eléggé összeszedett. Valahogy a vezérfonál és a körítés összekapcsolása hiányzott ebből a történetéből.
Bokor
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: