Gyúrt almás
Látogatók száma: 346
Ahogy tanultam az anyukámtól, ma már olyan, mint az övé ...
Először lereszelem az almát, félre teszem, hagy engedje a levét.
3 tojás sárgája, 25 deka margarin, egy kis pohár tejföl, egy vaníliás cukor és egy marék kristálycukor, ezt kézzel összekeverem (nem robot géppel), nem kell habosra.
Majd!
Meghintem annyi liszttel amennyit felvesz, előzőleg egy csomag sütőport vegyítek bele.
Összegyúrom.
A tésztát kétfelé veszem, az egyik valamivel kisebb. A nagyobbat kinyújtom és a gáztepsibe teszem, kinyomkodott almát ráterítem, kicsit meghintem búzadarával, cukorral és fahéjjal (ízlés szerint). A másik adag tésztát is kinyújtom és ráterítem az almára.
Tetejét megkenem egy tojás sárgájával, megszurkálom villával és kristálycukrot szórok még rá. (A tésztában kevés van, ezért a tetejére kell még, persze el is hagyható).
Tepsit nem zsírozom, nem lisztezem ... Közepes tűzön, világosra sütöm.
Sokszor sütöttük, az anyukám, a menyem és én, de a miénk sosem lett olyan, mint az anyué.
A megmaradt tojás fehérje felhasználható máshoz, illetve a fagyasztóba el lehet tenni: valamire majd jó lesz.
internet fotó
A cikket írta: D Klári
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: damm.zsuzsanna
Az almás p ite unokátmkedvenc süteménye. eddig azt mondták, hogy én sütöm a legjobbat. A lányom kezd lefőzni a legutóbbi már olyan volt mint az enyém. Nem egészen ilyen a receptem, de ez is biztosan nagyon finom. Csak azt nem értem miért " gyúrt almás ". Van nem gyúrt is?
Én meg a Te receptedet fogom kipróbálni.
Válasz erre: zsoltne.eva
Szeretem az almáspitét, mint ahogy az összes többit is (meggyes, cseresznyés, túrós...)
Végülis mi történne, ha a fehérjét kemény habbá felvered, kevés cukorral és elvegyíted az kicsavart almával, esetleg kis darált diót is teszel bele, hogy ne menjen kárba.
Jöhet!
Az már viszont a Te, meg az én pitém lenne.
Végülis mi történne, ha a fehérjét kemény habbá felvered, kevés cukorral és elvegyíted az kicsavart almával, esetleg kis darált diót is teszel bele, hogy ne menjen kárba.
Jöhet!
Válasz erre: Anyu
Tudod Klárika,én a töltött káposztával vagyok így.Még mindig nem tudok olyat mint az anyukám.Pedig hányszor főztem már!Főztem savanyúkáposztából és édesből is,de még mindig nem olyan.
Puszi
Nekem sokszor eszembe jutott az anyu mosolygós arca, amikor azt mondta, nem kell azt a tésztát kidolgozni ...
puszi
Puszi