újabb események régebbi események további események
22:11
Tündér módosította a naplóbejegyzését
22:10
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:47
EKbvtIaARmVg regisztrált a weboldalra
18:55
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:18
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Mindennapi küzdelmeim

Látogatók száma: 73

Mindennapi küzdelmeim
Előljáróban hangoztatom, nehogy valami felemelő harcra gondoljatok, mondjuk tüntetés a Parlament előtt, vagy a szombatonkénti nagybevásárlásokra a Tescoban, sőt hál' Istennek még a mindennapi kenyér sem jutott eszembe, mert azért van még mit aprítani a Tesco 1.5 %-s olcsó tejébe (ami másnapra megsavanyodik ugyan és olyan büdös, hogy még a WC-be sem merem kiönteni, hanem a szomszéddal közös kerítés tövébe),-szóval ne gondoljatok ilyesmire.Az én kis küzdelmeim a háztartásomban örökké előforduló valamilyen hibákra vonatkozik, többek között a villanyvezetékre, lefolyó-dugulásokra,hűtőcsepegésekre, kinyithatatlan,ill.becsukhatatlan zárakra, pötyögő csapokra stb.,nem folytatom, mert gondolom, hasonlókkal mindenki el van látva. Egy kívülálló mosolyog ezeken a dolgokon, mondván, hívok egy szerelőt, vagy szólok apjukomnak, hogy bűvészkedjen. Igen ám, de itt egyik sincs, marad a régi,szólás, magad uram, ha szolgád nincs.
Miután nem kis küzdelemmel leszedtem a meggyet a szobalétra segítségével, mert csak abban bízom két lába lévén, tegnap egész nap magoztam, szörpöztem. Mindehhez jónéhány lábasra, tálra van szükség, amit a műveletek közben állandóan mosogatni kell. Itt ütött be a ménkű, mert a víz nem folyt le a mosogatóból. Mit lehet ilyenkor tenni? Két üveg befőtt között szétszedtem a lefolyó csöveit, közben mindent elöntött a víz, de nem baj, ez ezzel jár. Szépen kikotortam, elmostam a csöveket, újra összeszereltem, működött. Este aztán betunkoltam derékfájás elleni gyógyszerekkel, mert a meggyszedéstől és a csaphajlongásoktól jajdenagyon fájt a derekam, valami ideg is becsípődhetett, mert szörnyű fájdalmas volt. Azért arra még gondoltam, hogy éjszakára öntök lefolyótisztítót a mosogatóba jó forró vízzel, hogy az éjszakai nyugodt órákban a pincébe lemenő vezeték ill. cső is átpucolódjon.
Ma reggel aztán gondoltam, hogy a tegnapi nap jutalmaképen főzök valami finomat, mert nekem ez a lejobb módszer a gyógyulásra. Mivel kísérletező típus vagyok, természetesen valami saját kreációra gondoltam, azaz zöldséges krumlisgombócot kreáltam pörkölttel. A gombóc isteni lett, mindenkinek ajánlom. Csak egy baj volt. Mikor a forró gombócvizet kiöntöttem a mosogatóba, megint nem ment le. Ejnye Ica, kontár munkát csináltál,-szídtam magam. Szétszedés, minden tiszta volt a tegnapi pucolásnak köszönhetően, nem értettem. Aztán kotorni kezdtem a cső-hajlatokba, mikor is észrevettem, hogy a víz útját akkora kövek zárják el, mint sziklák a folyóban.
Mindezt okulásként írtam le, ha valaki hasonló helyzetbe kerülne.Rájöttem, hogy a lefolyótisztító az éjszaka elvégezte az önmunkát, a zsírokat kioldotta, a többiből köveket faragott. Én az életben többet soha nem öntök lefolyótisztítót semmilyen csőbe, maradok a kávézaccnál.
Mikor ismét végeztem, mennyei hangokat hallottam, ahogyan zubogott a víz és áramlott lefele, a lillafüredi vízesés hangja ehhez képest halk zene..

Ilona B.T.

A cikket írta: Ilona

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Kedves lányok!
Én nekem csak klórgázt sikerült otthon fejlesztenem. A recept a következő:
szórj egy kis kristályos vízkőoldót a wc csészébe, öblítsd szépen bele a bűzzáró vizébe. Aztán jusson eszedbe, hogy a perem alatt is ki kell pucolni a wc-t. Ennek érdekében vedd elő a - na nem, márka nevet nem írhatók - szóval a klórtartalmú baktériumölő szert, és a helyes kis csőréből spricceld a folyadékot a mondott helyre. Ez után csak várni kell, amíg szépen lefolyik a vízbe, és máris jön a klórgáz.
Ha megérzed a szúrós szagot vegyél egy nagy levegőt és sürgősen szellőztess.
Sok sikert!
Gabriella
Köszönöm, Klári! Igen, én is ezt fogom alkalmazni..

Puszi
Szia Ilona!

Olvasva a történetedet, eszembe jutott ...

Pár évvel ezelőtt a kád lefolyót sikerült eldugítanom ...
A lefolyótisztító csodákra képes, de nem kaptam az általam megszokott jó minőségűt. Vettem egy ismeretlen löttyöt, beleöntöttem a kád lefolyóba, engedtem rá vizet ... Az meg már nem akart a kádból eltűnni. Vártam. Reggel próbálkoztam, ezzel-azzal a víz maradt. Jött a vízvezeték szerelő, kibontotta a kád oldalát, ami föl volt falazva - azon keresztül szedte szét a csöveket. A látvány siralmas volt, egy pici luk sem volt a csőben, tökéletesen belegyógyult a lefolyó tisztító.

Ma már szódabikarbóna-ecet, ebben nem csalódok.

puszi
A népi módszer ajánlott.
Szódabikarbóna-ecet kombináció.

:D
Ne is öntsd a WC-be a megsavanyodott tejet, se törlőkendőt, se olcsó wc papírt, drótot meg semmiképp, mert képes és nálam feljön...
Te is ezermester? Én is. Magad uram, ha szolgád nincs!...

Én már minden segítséget elfogadnék, ha lenne... de valahogy mindenki ódzkodik ettől, mert munka, kevés haszonnal!... Az én jó közérzetemmel sem foglalkozik már régóta senki... Én meg képtelen vagyok megalkudni. Jól ki van a természetünk találva...

Ne vedd ezt panasznak. Ez tény!

Mit gondolsz a "bugyogás" ami fentről jön, de nálam érvényesül milyen hangot képes hallatni, ha közben remeg a lábam és a sírás kerülget?

Mintha összebeszéltünk volna... :-)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: