újabb események régebbi események további események
21:08
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:33
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
11:26
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
11:16
Tündér új bejegyzést írt a naplójába

Barackos túrótorta sütés nélkül

Látogatók száma: 184

Http://katianyus.cafeblog.hu/2016/02/05/barackos-turo-torta-sutes-nelkul/

A téli hónapokban, jól esik felidézni a nyár ízeit. Ha nincs időnk, vagy kedvünk sütkérezni, vagy nincs időnk, Ennek a süteménynek örülni fog a család.

Hozzávalók
250g darált háztartási keksz
100g vaj
1/2dl baracklé

500g túró
2dl tejföl
100g cukor
2vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
fél üveg őszibarack befőtt
1kanál zselatin
500ml tejszín

Elkészítés

A vajat felolvasztjuk a keksz darához adjuk, jól elkeverjük és adunk hozzá annyi baracklevet, hogy lazán összeálljon. Egy 26 cm kapcsos tortaformát kibélelünk folpakkal, a vajas kekszet elsimítjuk az alján, és jól lenyomkodjuk.
A túrót összekeverjük a tejföllel, beletesszük a cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat jól összedolgozzuk. A zselatint hat kanál vízben beáztatjuk, amikor már felitta a vizet, gőz fölött felolvasztjuk, ügyelve nehogy felforrjon. A feloldott zselatinhoz keverünk a túrós krémből két kanállal, és jól elkeverjük a többi krémmel.Erre azért van szükség, hogy a zselatin, a hőmérséklet különbség miatt nehogy kikristályosodjon.
A tejszínt kemény habbá verjük, félre teszünk belőle a díszítésre két három kanállal, a többit bele forgatjuk a túrós krémbe, hozzá adjuk a felkockázott gyümölcsöt, lazán átkeverjük.
Az így elkészített krémet a keksszel kibélelt formába öntjük, elsimítjuk, pár órára hűtőbe tesszük. Akár egy éjszakát is hűthetjük, jobban összeérnek az ízek. Eltávolítjuk a torta formát óvatosan lehúzzuk róla a folpakkkot, a félre tett tejszínnel díszítjük.

Barack helyett használhatunk bármilyen gyümölcsöt a túró jellegénél fogva jól harmonizál velük, akár a tetejére is kerülhet néhány szem. Ha szereti a család, vagy gyerek nem eszik a sütiből, meglehet bolondítani, kis barack pálinkával. Ha nincs kapcsos formánk, egy kisebb tepsibe is elkészíthető, ez esetben a tepsibe díszítjük a tetejét, kockákra vágva szedjük ki a formából.

Sokan nem szeretik a zselatint, vagy félnek, hogy nem köt meg, ők tehetnek bele egy csomag, vanília, vagy a tortába kerülő gyümölccsel ízesített főzés nélküli pudingport, vagy a tejföl helyett használhatnak mascarponét is.

A cikket írta: Kathy Godhy

0 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Én is félek a zselatintól.
Örülök, hogy tetszik az ötlet, és a recept.
Koszonom a receptet! A zselatin az nekem sem mindig jon ossze. Ez a fozes nelkuli pudnigpor ez nagy otlet!! Koszonom!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: