újabb események régebbi események további események
21:08
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:33
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
11:26
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
11:16
Tündér új bejegyzést írt a naplójába

Csönd és csend

Látogatók száma: 48

Ma reggel, ahogy ébredeztem, mielőtt kinyitottam volna a szemeim, a füleim kezdtek életre kelni. Zajokat kerestem, a reggel zajait. A nyitott ablaknál beszűrődő zsibogást, a szomszédok utcai beszélgetéseit, az autók ajtó csapkodásait, fűnyíró zakatolását , a locsoló víz halk zubogását, a kutyusom hangos ásítozását, a madarak trillázását. Megannyi zörej,hang,mely természetes velejárója a nap kezdetének. Van amelyik pillanatra zavarja meg, van amelyik percekig benne van a korai csendben.Mikor mindezt meghallottam, szívem lágy lüktetéssel válaszolt és boldog nyugalom lett úrrá rajta.

Elnyomtam egy nyújtózkodást,kinyitottam a szemeimet és mosollyal a lelkemben néztem a fehér, üres plafonra. Ebben a percben végtelen csend lepte el a szobát, a levegőt, az agyamat. Nem cikáztak a gondolatok,nem jöttek elő kérdések,nem jöttek elő a félelmek. Tiszta és szeretetteljes volt a pillanat. Mivel nem siettem sehová,ezért tovább hagytam magam lubickolni ebben a kiváltságos helyzetben és hagytam,hogy minden porcikámat bejárja az a harmónia, amit ez a néhány pillanat adott nekem. Miért jó egy ilyen érzést megélni?

Az életben mindenki rohan valahová,valamiért,mintha lekésne valamiről.Versenyzünk az idővel. Ez az állapot annyira felturbózza az embereket, hogy képtelenek megállni és egy picit figyelni a körülöttük levő világra. Nincs idejük elnémulni és befelé fordulni.
Pedig nagy szükség lenne rá,hiszen észrevennénk,hogy több csend is létezik. Van egy belső csendünk, amikor semmilyen gondolattal nem viaskodunk, van egy külső világ csöndje, amelyet ritkán érzékelünk .Aki hajlandó erre időt áldozni, az tudja, hogy ezek a különleges percek mennyi mindennel gazdagítanak bennünket. Lehetőségünk van érezni az igazi ,tiszta nyugalmi állapotot, képesek vagyunk pozitív energiákat áramoltatni és a gondolatainkat jó irányba terelni. Könnyebbé válnak a nehéznek tűnő helyzetek és az életünk teljes egészében átértékelődik.

Egy szóval a csönd megtanít élni.

Ha szeretnétek egy minden ízében boldog, tiszta, szeretetteljes életet magatoknak,gyakoroljátok a csendet, a befelé fordulást. A csönd csodálatos világba vezet el , ha te is akarod.

A cikket írta: herdika

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Nekem a kertem egyik zugában van egy "gondolkodó" sarkom(Micimackó után),ahol átélem ezt a varázst,a csendet.Itt önmagam lehetek,sírhatok,nevethetek,vagy egyszerűen csak élvezem az egyedüllétet és hallgatom a csend zenéjét.Megszűnik a rohanás,az eszeveszett tenniakarás,minden ráér,nyugalom van.Igazad van,a csönd megtanít élni.
Jó hogy emlékeztetsz rá.
üdv
Néha kifejezetten azért indulok neki a hosszú útnak, magam mögött hagyva a város zaját, hogy ezt a csendet megtapasztaljam, tudatosan, célratörően, reménykedve, aztán ha szerencsém van, néha sikerül... :-)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: