újabb események régebbi események további események
22:11
Tündér módosította a naplóbejegyzését
22:10
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:47
EKbvtIaARmVg regisztrált a weboldalra
18:55
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:18
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Tavaszi tekercs

Látogatók száma: 95

Ilona cikke kapcsán vettem elő a már megírt receptemet.Ami a fotón van,az a pár darab csak egy része . Ázsiai ízvilágban való kalandozásom következő állomása volt a tavaszi tekercs,amit már rég szerettem volna kipróbálni

Elkészítés lépésről-lépésre:
1.,Kevés üvegtésztát(Spárban volt a múltkorában akciós) forró vízben 2-3 percig áztattam.
2.,Előkészítettem a hozzávalókat.Reszeltem sárgarépát,karalábét(saját,zsenge),szeleteltem gombát,újhagymát,kevés bambuszrügyet,mungóbabcsírát.
3.,Kevés darált húst serpenyőben átsütöttem,hozzákevertem a többi hozzávalót és átpirítottam az egészet,1-2 perc.
4.,Ízesítettem borssal,szójaszósszal,hozzáreszeltem kevés fokhagymát.A tűzről levéve hozzákevertem az áztatott,leszűrt tésztát és 1 toját.
5.,A közelünkben rizslapokat még látni sem láttam,de vettem réteslapokat.Ebből vágtam négyzeteket,1 lapot négyfelé vágtam .Ezután jött a neheze.Megpróbáltam óvatosan megtölteni.A felém eső részére tettem a tölteléket,majd hajtottam egyet rajta,ezután kétoldalról hajtottam be a tésztát és óvatosan tekertem előre.12 csinos kis tekercsem lett.
6.,Forró olajban egyszerre csak négyet kisütöttem.Papírtörlőre szedtem.
Készítettem hozzá mártogatóst is:
Szójaszósz,fokhagyma,olaj chiliszósz,kevés méz és mivel volt itthon ananászléből is egy keveset.
Nagyon jól sikerült!A mártogatóssal együtt elfogyott mind.

Bár nálunk minden kínai étteremben árulják,Vietnámban és Korea szerte is kedvelt utcai ételként is,éttermekben előételként.Nekem most főétel volt egy finom karfiolleves után.

Pár nap múlva újra sorra került,akkorra az ananászlé elfogyott,gondolkodtam mivel hígítsam a mártogatóst ami kicsit savanykás?Volt a hűtőben felbontva meggybefőtt,na annak a levéből öntöttem hozzá,nem rontotta el.És ez az újabb adag tavaszitekercs,csak zöldségeket tartalmazott,hús nélküli lett és így is finom volt!
Ennél is igaz,hogy a hozzávalók helyettesíthetők.

A cikket írta: Anyu

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

megtekintés Válasz erre: Anyu

Recept még nincs fent,most unokázom,őszi szünet van és nálunk van.Majd felteszem ha gépközelbe kerülök,mert most kitúrtak :)
Puszi

Nalunk is oszi szunet es unokak. Turelmesen varok. :)

megtekintés Válasz erre: Cathy

Anyu, ne ingerelj! Vagy dehogy is ne! :)

Recepted van mar fenn szezamos csirkerol???

Recept még nincs fent,most unokázom,őszi szünet van és nálunk van.Majd felteszem ha gépközelbe kerülök,mert most kitúrtak :)
Puszi

megtekintés Válasz erre: Anyu

Ma kipróbáltam a szezámmagos csirkeszárnyat,az is finom! ;)
Puszi

Anyu, ne ingerelj! Vagy dehogy is ne! :)

Recepted van mar fenn szezamos csirkerol???

megtekintés Válasz erre: Cathy

Anyu!

Irj sok sok azsiai receptet, amit foztel, es akkor kiprobaljuk mi is mindet, es akkor majd csak elfogynak azok a hozzavalok, fuszerek is, ha mar megvettuk oket. :)

Ma kipróbáltam a szezámmagos csirkeszárnyat,az is finom! ;)
Puszi

megtekintés Válasz erre: Cathy

Anyu!

Irj sok sok azsiai receptet, amit foztel, es akkor kiprobaljuk mi is mindet, es akkor majd csak elfogynak azok a hozzavalok, fuszerek is, ha mar megvettuk oket. :)

Köszi,de még olyan sok mindent én sem próbáltam :)
Amit már főztem:Csípős bambuszleves,pirított tészta,tavaszi tekercs.Persze néha én is magyarítom az ételt,de ettől még finom.
Puszi
Anyu!

Irj sok sok azsiai receptet, amit foztel, es akkor kiprobaljuk mi is mindet, es akkor majd csak elfogynak azok a hozzavalok, fuszerek is, ha mar megvettuk oket. :)
Szia Anyu!

Értékelem az ázsiai ízekben való kutakodásodat, már-már én is bedőltem párszor ennek és kipróbáltam új fűszereket, új ízeket egy-egy innen-onnan szerzett és kipróbált recepted következtében hajlottam rá és elkészítettem az ételt.
A baj csak az, ha elfogyott, mert az mindig el szokott, de megmaradtak utána a fűszerek, azok a különlegesek.
Annyira nem tudtam az újat megszeretni egyszer sem, bármennyire is egzotikus, különleges, hogy többször is felhasználtam volna. Még mindig a magyaros fűszer az igazi és utánozhatatlan. Nagyon erősen bejátszik itt az ízvilágunk.
Nem azt mondom, hogy az ázsiai ízek nem jók, de számomra szokatlanok. Maradok a magyarosnál.

Puszi
Nekem tetszik a recepted, Anyu, mindent szeretek, amiben zöldség van. Meg is fogom csinálni, de "magyarosan", bambuszrügy és mungómicsoda nélkül. Nagyon jó ötletet adtál a réteslappal, még életemben nem sütöttem olajban, megesz a kíváncsiság! Köszi a receptet!

Puszi
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: