újabb események régebbi események további események
21:08
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:33
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
11:26
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
11:16
Tündér új bejegyzést írt a naplójába

Lasagne Emillió módra

Látogatók száma: 99

Szerencsés az, akinek van tésztakészítő gépe! Nekem sajnos nincs! Marad tehát számomra a gyúrás! Legalább jól kicombosodom tőle! A tojásaimat beleütöm egy tálba, (no, nem azokat, amik hozzám vannak nőve) úgy gondolomra teszek hozzá lisztet, pici sót, aztán rajta! Lehet gyúrkálnom!

Olyan vékonyra nyújtom, amilyenre csak tudom, - vagy amilyenre sikerül! Nagyobb lapokra szabdalom, és hagyom a deszkán szikkadni!
Amíg a tésztám szikkadozik, addig megcsinálom a ragut! Az én kedvenc újpesti hentes barátom saját termékét, a sütnivaló kolbászát használom fel hozzá! (Ezért a kolbászért még Budáról is átjárnak, és vidékről is feljönnek a vásárlók, annyira kellemes fűszerezésű! Persze a fűszerezése titkos! Egyszóval csodás!)

Ha már kimentem a kolbászért az újpesti piacra, akkor veszek egy kevés laska gombát is, és pár szem egyéb gombát! Persze nem azt a vacak sápadt fehéret, hanem barna csiperkét, - ha van. Ha nincs, akkor 20 deka vegyes erdei gombát veszek! Egy sárgarépát is veszek, mert attól fogok tudni szépen fütyülni! Hazaérve aztán neki veselkedem egy príma gomba pörinek, amibe a sárgarépát is belekarikázom! Ha már kész a gombapörkölt, akkor a pár sütnivaló kolbászt, amit előzőleg megfosztottam a kabátjától, szintén hozzáteszem a gombához. Fakanállal jól szétnyomkodom, és ízesítem pár evőkanál „pokol tüze” Felix ketchuppal, vagy egy kis doboz Arany fácán sűrített paradicsommal. Lesütöm az egészet a szaftjára. Ezzel a ragum már el is készült!
Miután kipihentem az eddigi fáradalmakat, és ittam egy kapucsínót egy lottyantásnyi Amarettóval, - folytatom az áldásos tevékenységemet! Besamelt alkotok, amit kicsit hagyok hűlni, aztán a kedvenc legkisebb tepsimet (mindig a legkisebb a kedvenc) egy merőkanálnyi basamellel kibélelem. Erre rakosgatom egymás mellé a megszenvedett tésztalapokat. Erre egy réteg ragu kerül, arra meg megint tészta. A tészta után ismét besamel, rá megint csak ragu. Ezt így folytatom egészen addig, míg a kis drága tepsikém tele nem lesz! Arra ügyelek, hogy az utolsó réteg tésztából legyen, a maradék basamellel meglocsolva!

Aztán irány a sütő! Akkor kész, ha már szép arany barnára sült! Tálaláskor jól megszórom reszelt parmezánnal, vagy amilyen sajtom éppen van otthon! A füstölt sajt sem rontja el! Nyami, - nyami…

Jó étvágyat

A cikket írta: emillio

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Megenném... :D
Kedves Emillio!

Úgy előadtad,hogy bizony én is megkóstolnám!Lasagne-t még semmilyen formában nem készítettem,de ezek után fogok!
Puszi
 
Huu ebből én is ennék, ))

Üdv kati

megtekintés Válasz erre: Yolla

Jaj nekem! Megkóstolnám, de messze laksz! Meg nem ehetek tésztát!
Azért pusszantalak: Yolla

Drága Yolla!

Neked külön csinálok teljes kiőrlésű kenyérből
ezzel a raguval borított melegszendvicset!
Bizony csodás ízorgiát fogsz érezni , ha
megkóstolod ezt a költeményt!

Pussz: emillio
Jaj nekem! Megkóstolnám, de messze laksz! Meg nem ehetek tésztát!
Azért pusszantalak: Yolla

megtekintés Válasz erre: Sanda

Örülnék neki, persze csak, ha nem titkos.

Kedves Sanda!

Én is szeretem az olaszos ízeket, de ennél a lasagne-nál nem ez volt a fő szempont! Az természetes, hogy oregánót, és bazsalikomot is használok ízesítésre, a ragumhoz, de nem csak azt. Ha az időm, és a pénzem is megengedi, akkor teszek még bele egy kis eredeti spanyol Serrano, vagy olasz Pármai sonkát, napon szárított paradicsomot, és sokféle zöldséget is! Természetesen a vegyes erdei gombából készült gombapörkölttel együtt!
Himalája só, durvára őrölt bors, chili paprika, fokhagyma, őrölt kömény, oregánó, bazsalikom kell még a ragumba! Természetesen a barátom féle sütnivaló kolbász ki nem maradhat belőle!

Ha nincs kedvem gyúrni, akkor előszeretettel használom a Barilla cég lasagne tésztáját! Isteni, fél mm vastag lapok! Csak akkor alufóliával befedem a tepsit, és 40 percig úgy sütöm - párolom! Utána leveszem róla a fóliát, és még 15 percre visszateszem a sütőbe!
Tálaláskor lehetőleg parmezán, ementáli, vagy edami sajtot reszelek rá! Ha egyik sincs nekem otthon, akkor mehet rá trappista, vagy füstölt is!

megtekintés Válasz erre: emillio

Kedves Sanda!

Mondd csak! Látsz az írásom alatt
olyat, hogy: - Hozzávalók? Ha nem,
akkor azt sem látod, hogy milyen és
mennyi fűszert használok hozzá! Azt
sem láthatod, hogy hány tojás kell a
tésztájához!, és mennyi liszt! Én itt egy
elkészítési folyamatot írtam le, - nem
pedig egy receptet! Mindezt csak
szórakoztatás céljából írtam! De ha
igényled, akkor leírhatom neked az
általam használt mennyiségeket,
anyagokat, és a fűszerezésemet! Azt sem
írtam bele, hogy én nem teszek a rétegek
közé sajtot, mert nem szeretem ha evéskor
nyúlik a villámon!

Pusszantom az észrevételedet: emillio

Örülnék neki, persze csak, ha nem titkos.
Kedves Sanda!

Mondd csak! Látsz az írásom alatt
olyat, hogy: - Hozzávalók? Ha nem,
akkor azt sem látod, hogy milyen és
mennyi fűszert használok hozzá! Azt
sem láthatod, hogy hány tojás kell a
tésztájához!, és mennyi liszt! Én itt egy
elkészítési folyamatot írtam le, - nem
pedig egy receptet! Mindezt csak
szórakoztatás céljából írtam! De ha
igényled, akkor leírhatom neked az
általam használt mennyiségeket,
anyagokat, és a fűszerezésemet! Azt sem
írtam bele, hogy én nem teszek a rétegek
közé sajtot, mert nem szeretem ha evéskor
nyúlik a villámon!

Pusszantom az észrevételedet: emillio
Semmi bazsalikom és oregánó?
Az adja az olaszos ízét.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: