újabb események régebbi események további események
16:54
Promotionantaf regisztrált a weboldalra
16:36
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
16:01
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Vegyél meg

Látogatók száma: 63

Mind azt szeretnénk, hogy minél lassabban öregedjünk, hogy arcunk örökké üde, fiatalos, ránctalan, és mégis természetes maradjon. Ebben a témakörben legalább annyi az átverés, megtévesztés, mint a fogyókúrás " jó tanácsokban "

A kozmetikumokról szóló cikkek nagy része, melyek az interneten, és különböző női magazinokban tárulnak a kedves olvasó elé, úgy épülnek fel, hogy: pár mondat a bőrről, pár a bőrtípusokról (jó esetben, helyesen megállapítva azokat), majdan következnek a hatóanyagok, és esetleg egy - egy konkrét termék. Mindez megspékelve hathatós szavakkal: "lifting, anti-ageing, mélyhidratáló, ráncfeltöltő, lipidanyag" stb. Ajaj, mit is kellene, akkor venni?A nagy kérdés viszont az: Mit ne?
Arról nem szól a fáma, amikor gyanútlan nőtársunk betéved egy kenceboltba, mi az amit ne vegyen semmilyen körülmények között. Honnan tudja, hogy az ami rá van írva a krémre, ami olyan klasszul hangzik, az vajon igaz-e? Vagy legalább 1%-a igaz? Vagy épp pont az ellenkezője bizonyosodik be, azaz a hidratáló fincsi illattal, szépen lehámlasztja az arcot, mert a fincsi illatanyagra főhősünk allergiás.
Megoldás: Az összetevő lista. Amit a gyártók mikromilliméteres betűkkel írnak rá a dobozra, mert hát helyhiány van!! Magam is gyakran bogarászom a szavakat, hosszú perceken át, a biztonsági őr, vagy az eladó hölgy türelmét próbára téve.
Bizony, ha valaki jó krémet akar venni, bőr típusának megfelelőt, jobb ha tudja olvasni az INC-összetevő listát. Rengeteg pénzt spórolhattam volna meg én is, ha eme titok birtokában vagyok még hamarabb.Ám jobb később mint soha, így manapság már szinte semmit nem veszek meg :))
Eleinte macerás dolog megtanulgatni, hogy mely összetevő mit jelent, de hála az internetnek, már ez egy kis google-lel megoldható, és az emberlányát nem verik át, és nem bosszankodik, hogy már megint csak nem jó a krém / lemosó/ tonik....Tulajdonképpen ez a szabály érvényes mindenre.Én az ételek INC listáját, a kencékét, az italokét is nagy buzgósággal böngészem mielőtt azért pénzt adnék. 22 éves korom óta vásárolok így.
Jó pár történetet írhatnék arról is, amikor befáradok egy boltba, hogy vásároljak egy kozmetikumokat, és odalép hozzám az eladó hölgy, megkérdi miben segíthet. Ilyenkor előadom, hogy mit szeretnék, milyen a bőröm, mire érzékeny. Az eladó odalép a polchoz és elkezdi elolvasni a címkéket, majd miután ez sikerült, mutat párat amire az van írva amit mondtam. Ez ám a nagy segítség.
Persze találkoztam már olyan hölggyel is, akinek igen nagy tudása volt a hatóanyagokról, ittam a szavait, de sajnos kevés az ilyen képzett szakember.
Kénytelenek vagyunk magunkra hagyatkozni, ahogy ez az életben is legtöbbször történik. Ne higgyünk a reklámoknak, soha ne vegyünk meg azért egy kozmetikumot, mert ezt meg azt írták róla.Próbáljunk mintát szerezni a termékből, olvassuk el mi van benne, és ez alapján el tudjuk dönteni, hogy jó lesz e nekünk.

A cikket írta: Mila

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Hideg viz és elég alvás, és nem kell annyi kence. Én ezt vallom
Állati unalmasak a hozzászólásaid. Ja, és a kis csillagok a cikkek alatt azért vannak, hogy azokkal add le a szavazataidat.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: