újabb események régebbi események további események
23:00
Tündér módosította a naplóbejegyzését
23:00
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
19:49
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
23:56
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Na, és velem mi lesz?

2019. január 15. - Látogatók száma: 34

Nem vagyok egy született takarító, de mindig a praktikumra törekedtem. Már rég végeztem volna, legalább egy helyiséggel, de nem lehet, mert folyton akadályokba ütközöm, hisz láb alatt vannak...

Ha csak egy pillanatra is letenném a seprűt a kezemből, már kereshetném, hol is hagytam a nagy jövés-menésben, ezért inkább a lapáttal együtt navigálok egyik helyiségből a másikba. Nem vagyok egy született takarító, de mindig a praktikumra törekedtem. Már rég végeztem volna, legalább egy helyiséggel, de nem lehet, mert folyton akadályokba ütközöm, hisz láb alatt vannak. Nem igazi takarítás ez, csak a szokásos, villám, olyan ide kapok, oda kapok, mint ahol papok táncolnak, olyan. Hogyan, mikor kerülhetne sor egy alaposra, ha sohasem vagyok egyedül, ha itt téblábolnak állandóan körülöttem, hogy lépni is alig lehet tőlük. Ez a családom! - morgolódom, de közben nem mulasztom el számon tartani valamennyit, nem hiányzik-e valamelyik.. Ők azok, akiknek semmi se számít, még talán én sem, csak elhagyni nem akaródzik egyikünknek sem a másikat. Miért is tennék, amikor meg van mellettünk, szülők mellett mindenük és minden, mindenki együtt, helyben van. Arra már nem emlékszem hányszor próbáltam változtatni, és hogy mi volt a fő akadálya annak, ha mégsem sikerült, talán jómagam. Melyikünk akarta, ragaszkodott jobban a másikhoz, ki tudja? De a mai napig sem sikerült csökkentenem a családi létszámot, ha lehet még többen és egyre többen leszünk, mint az elején…

Végre sikerül minden cipőnek megtalálnia a párját, szépen sorakoznak egymás mellett. Az utolsó sarkot is kisöpörte már, letehetné végre a söprűt, ha nem jutna eszébe még a nem létező pókhálóktól való megszabadulás. Útba ejti a kis leendő menyét, aki a mosogatást vállalta fel helyette, sok egyéb más mellett, csakhogy muszáj néha a körmére néznie, mert a pazarlás nagymestere. Aztán nem győzi fegyelmezni: „Ennyi víz annak a pár edénynek, felesleges!” Még jó, hogy nem veszi tőle zokon, hiszen kitől tanulna mástól, mint a leendő anyósától, ha már így alakult a helyzete? Főleg az óta enyhült meg az irányába, amióta egy csepp leánykával örvendeztette meg a családot. Ő a jövő reménysége, öreg korára a szeme-fénye, az első unokája.

Szinte mindenkihez van egy, két szava, ki ne felejtse egyik kincsét sem, név szerint szólítva valamennyit, úgy engedi csak útjukra őket, ha már szemrevételezte… Szerencse, hogy a tisztaság terén rá ütöttek, a külsejükkel nincs is hiba, de a szép, hosszú hajukat egyre nehezebb megregulázni. Az egyik kincse éppen táncolni igyekszik, és mint általában lenni szokott, most is késésben van, ezért egyfolytában pöröl mindenkivel, amíg be nem vágódik maga után a bejárati ajtó. Azt is valamikor meg kéne javíttatni! - sóhajtozik. Mit tegyen, ha ez a lánya tehetsége és a munkához való viszonya között ekkora nagy a távolság. Vannak rá elegen - gondolja, majd kipótolják vele együtt a még hiányzót, aztán csak elviszi valaki egyszer, megtalálja ő is előbb, utóbb a társát, vagy mint zsák a foltját, ahogy a fiai is, mindketten megtalálták. Csakhogy ide, a lapaj férje mellé és az ő nyakára hozták a lányokat, hogy lassan, de biztosan ez a lakás se legyen elegendő ennyi ember számára. Ugyan most még bírják, helye van az állatoknak is, ha picit összehúzzák magukat, de meddig még az addig?

Elcsendesedik lassan körülöttem a ház, egy pillanatra úgy érzem, most talán pihenhetnék egy keveset, de nem lehet, ki kell használnom a többiek távollétét, akik kevés szabadidőt hagytak nekem, talán csak pár órát, hogy magaménak tudjam az egész fürdőszobát, elkészítsem az ebédet, hogy mire hazajön a jó nép és farkaséhesen az uram, és megkérdezné: "Na, és velem mi lesz?" nehogy szó érje a ház elejét, hogy róla meg aztán teljesen megfeledkeztem.

A cikket írta: Zséva

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

Ehhez a cikkhez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: