újabb események régebbi események további események
15:19
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
14:29
DlYqhrRSVfi regisztrált a weboldalra

A "láthatatlan" takarítás

Látogatók száma: 114

Mindenki ismeri az érzést, amikor egész délelőtt suvickol mondjuk egy hűtőt, mikrót, csempét, konyhát, aminek valljuk be, egy férfi számára nincs sok látszatja...

Majd bekapcsoljuk a számítógépet, fáradtan roskadunk elé. Hazarobbannak gyermekeink vagy életünk párja, és nekünk szegezik: már megint egész nap "kockultál"?
Na, ilyenkor tudnék szétrobbanni a dühtől! Vagy: mitől vagy fáradt, nem is csináltál semmit!

A mai modern önleeresztős hűtőkkel az a gond, hogy ritkábban szánja el magát az ember lánya a takarítására. Persze, áttöröljük stb, nem erre gondolok, de mivel leereszteni nem kell, a teljes kipakolás elmarad.
Amikor aztán nekifogunk, akkor kívül-belül teljesen átfertőtlenítjük, de ha már ez megvolt, akkor a mikrót is, majd addig kacsintgatunk a tűzhely felé, hogy öntisztítás ide vagy oda, leszedjük a gombjait - ha van -, vagy csak egyszerűen fényezünk rajta egy kicsit, mert ugye ha már hozzáfogtunk, ne maradjon ki...de akkor még ott az a fránya mosogatógép is, aminek a szűrőjét jó sok darabra lehet szedni, ha átmostuk rájövünk, hogy ráférne egy kis karbantartás, az ajtó mellett bizony megragadnak dolgok, essünk neki.
Ó, de szép minden, de...ó, a konyhaszekrény ajtók...,mintha lenne rajta néhány ujjnyomat. Hajrá, kívül-belül, de a polcokat is át kellene törölni, edények ki, polcfertőtlenítés, edények vissza. Már leszakad a derekunk, kezünk, térdünk, és ekkor hopp, még találunk valamit. A csempe a falon! Hát persze, hogy át kell törölni azt is!
Asztal, a székek, a konyhapult, minden kész, akkor most egy alapos feltörlés és kész.
Állok az ajtóban, olyan jó benézni....tiszta illat, ragyogó berendezés.
Lehuppanok...és akkor.
"Szia anya! Van kaja?" És úgy koszos kézzel, ahogy megérkezett kinyitja a hűtőt, majd be, teljes tenyérrel, mert a fogója az nem azért van, bejelenti mit enne, ha elkészíteném, majd lehuppan a gép elé, mert 8 órája volt a suliban és ő milyen fáradt....
"Te meg anya úgyis csak gépeztél egész nap....."

A cikket írta: MindenHatÓ

6 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

:D:D:D Az én srácom se veszi észre, ha kitakarítok, csak azt, ha nincs beágyazva. Arra ugrik, meg hisztizik, a többit (mosogatás, porszívózás, felmosás, stb.) a tündérek, vagy a házimanók csinálják. A wc-t se suvickolta még ki sose, se a kádat, de ... áh, mindegy. Engem ne zavar(na), ha nem lenne néha idióta megjegyzése, mikor hazajön.
Huh ismerős a dolog. Ezért van az, hogy a mások csak a takaritás hiányát láthatják meg....de hidd el, nálunk egyik fiut sem zavarta sem a morzsa ami leszórodott sem a paca ami valahogy csak kilöttyent..

megtekintés Válasz erre: RozMar

ÉS amikor a gyerek takarít...?Mondjuk én?

Mondjuk inkább, fiatal felnőtt....jobb,ha már most megszokod, ez van, lesz....
ÉS amikor a gyerek takarít...?Mondjuk én?

megtekintés Válasz erre: boszorkány

Majd elmentem bevásárolni és amikor hazajöttem a konyhapulton, a szekrényajtón, de még a szekrényben és a földön is kakaópor.... Jó munkát holnapra!! ;-))

Most iszom a kávémat 5 perc nyugalmat kaptam:)máris a gép előtt ülök mert lehet hogy csak este lesz időm rabszolgatartóim elől egy másik világba menekülni:))modern Isaura
Feltérképeztem a helyzetet ,mintha egy máig harcoló német alakulat ment volna végig a terepen ...köszönöm a biztatást!
Neked is sok erőt! :-)

megtekintés Válasz erre: juanitasenorita

Ó mily ismerős történet:) most mosolygok rajta ,lám másnál is ugyanez a szituáció zajlik de nem lesz olyan vicces, amikor holnap én leszek a hősnő:)

Majd elmentem bevásárolni és amikor hazajöttem a konyhapulton, a szekrényajtón, de még a szekrényben és a földön is kakaópor.... Jó munkát holnapra!! ;-))
Ó mily ismerős történet:) most mosolygok rajta ,lám másnál is ugyanez a szituáció zajlik de nem lesz olyan vicces, amikor holnap én leszek a hősnő:)
5* :-)))
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: