újabb események régebbi események további események
00:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
19:27
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
00:04
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
13:01
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
00:04
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
07:51
Tündér módosította a naplóbejegyzését
07:51
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
00:00
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
05:34
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
01:59
RobertNup regisztrált a weboldalra
07:04
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:14
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
16:52
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Tudjuk-e mit féltünk?

2010. június 29. - Látogatók száma: 106

Elvált nőként másként látom a helyzetet, mint házasságon belül. Akkor a világ omlott össze, megtört a hitem és a szívem is.

Ma már tudom csak butaság és talpra kell állni, meghozni a döntést és előre teljes erővel. Igen ám, de akkor ezt nem így látja az ember. Boncolgat és latolgat, mit veszít és mit nyer, ha így vagy úgy történik. Tudom, átéltem. Ha menni kell, menni kell. Nagyapám mindig azt mondta megkötött állatnak nincs haszna, ha elengeded elszökik, ha hosszabb gyeplőt kap elrágja vagy elszakítja, de elmegy. Ma már tudom mennyire így van ez. Ha nem szeretnek és nem azért vannak melletted, mert Te kellesz, akkor inkább menjen, mert ha megfogod bármivel, akkor sem lesz már a tied, vagy csak a tied. Ezt nehéz belátni tudom, de hidd el megéri, mert akit ma megkötsz, az holnap elszökik, vagy meglóg, de nem marad melletted. Az élet úgy hozta, hogy elváltam, mert a párom megcsalt. Megütni nem mert, mert erős alkatú és akaratú nő vagyok, de megcsalt és megalázott emberként nem óhajtottam díszelegni az oldalán. A gyerekeimet felneveltem tisztességgel és becsületben. Egyiknek sem kell lehajtani a fejét, ha végigmegy az utcán. A jelenlegi párom szeret és tisztel, s hogy ez így van bizonyítja, hogy 15 éve élünk együtt és van köztünk a javamra 14 év korkülönbség. Nem házasodtunk össze, mert úgy gondoltuk tart ameddig tart és ha nem megy nem erőltetjük. Hát tart és megvagyunk csendesen. Nem vitatkozunk, csak vitázunk, de ez érthető. Az egyesség mindig megvan és megvagyunk. Sokan mondták egy két hét max. hónap és vége, elmúlik a varázs és vége. Teszek róla, hogy ne múljon el a varázs és megmaradjon az érdeklődés is és a lehetőség az újra és jóra. Igyekszem ellátni a háztartást, de biztosítom a döntés jogát a megfelelő befolyásoltsággal a döntés irányába. Így a kép mást mutat mint ami, de a helyzet marad. A férfi az enyém és nincs megkötve. Szabad eltávozást biztosítok, s Ő marad inkább itt érzi magát otthon és biztonságban. Hát, ez az amit nyújtok, hogy meglegyen a tűzhely és családi béke melege. Sokan azt hiszik praktika vagy csábítás nem egyszerű varázslat, ami kedvességet, megértést és toleranciát foglal magába. Ugye nem is nehéz. Próbáld ki Te is.

A cikket írta: Divi Éva

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. július 1. 20:48
Jól gondolod,és jól cselekszel!
2010. július 1. 09:04
Valami hasonló a helyzet nálunk is.
2010. június 30. 21:46
Aki menni akar az tényleg menjen...erőszakkal semmit nem lehet elérni.Maradj ilyen boldog életed végéig a pároddal akivel szeretitek egymást!
2010. június 29. 22:10
Nem a kor számít, soha nem is számított. A megértés, a párbeszéd, az egymás embernek tekintése és sorolhatnám napestig...
Ma már én is másképp látom, mint akkor, de ehhez tapasztalnom kellett. Azért soha ne jöjjön haza, mert azonos a lakcímünk. Jöjjön azért, mert szereti a hangom hallani, a főztöm enni, a közelemben lenni, beszélgetni velem, együtt megélni dolgokat, de azért, mert muszáj, azért ne.
Tolerancia...említed, mindent mindig takarjon el az a kötény, bármi áron? Nálam az akkor már tűrés. ( Bár tudom, nálatok most minden rendben.)
2010. június 29. 18:19
nagyon jó a hozzáállásod!
grat.
jó írás!
:)
2010. június 29. 17:22
Kedves Éva! ha te úgy érzed vele vagy boldog, mit számít a korkülönbség? Az embernek egy élete van, de az legyen tartalmas és boldog! üdv Orsolya
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: