újabb események régebbi események további események
16:16
Anyu módosította a cikkét
19:05
zsoltne.eva módosította a naplóbejegyzését
19:01
zsoltne.eva új bejegyzést írt a naplójába
18:45
D Klári új cikket töltött fel
18:41
D Klári új bejegyzést írt a naplójába
12:27
Anyu új cikket töltött fel
20:34
Yolla új cikket töltött fel
16:13
Anyu új cikket töltött fel
15:04
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
23:08
L. Alexa módosította a cikkét
23:07
L. Alexa új cikket töltött fel
22:38
Új cikk került fel a weboldalra
22:36
Új cikk került fel a weboldalra
22:03
Ilona módosította a cikkét
21:53
Ilona új cikket töltött fel
21:34
Yolla új cikket töltött fel
19:59
L. Alexa új cikket töltött fel
16:09
Yolla válaszolt egy szavazásra
14:26
Yolla új bejegyzést írt a naplójába
10:37
Yolla új cikket töltött fel

Használati utasítás az Élethez

2011. szeptember 22. - Látogatók száma: 89

Minden azon, múlik, hogyan tudjuk elviselni magunkat!

Az élet nagy kaland. De egyszeri kaland. Mondhatjuk, hogy jól vagy rosszul választottunk, dicsérhetjük vagy szidhatjuk, hogy életutunk erre vagy arra ment el, szerencsésen lengett ki, vagy tévútra vezetett. Csak egyet nem tehetünk: nem fordíthatjuk meg a dolgokat, nem rendezhetjük újra az egyszer eldöntött konfliktust, ugyanazt a választást még egyszer nem tehetjük meg. Ezért gondoljuk meg százszor, mielőtt visszautasítunk, ezerszer amíg elfogadunk. Egy odavetett elhatározás egy jelentéktelen dologban csillagpályát módosíthat az életünkben.

Maradéktalanul jó sehol sincs. De valahol gyökeret kell ereszteni, itt és most. Mert a boldogság nem valami távoli, csodás szigeten terem számunkra, amelyet csak meg kell találni. A boldogság belőlünk fakad. Nekünk kell megformálni, mert máshol, tőlünk függetlenül, a minket tápláló talajból kiszakítottan sehol sem burjánzik a boldogságfa.
Ezért nem várhatunk. Még a holnapra sem, nemhogy majd "jövőre", meg "öt év múlva" stb.

Egyéniségünket vállalni kell akkor is, ha tudjuk hibáinkat, ismerjük gyöngeségeinket, magunk is visszariadunk betegségeitől. Meg kell mutatkoznunk: felvágás nélkül, nagyzolás nélkül, idegen tollak nélkül. Így vagy elfogadnak, vagy elutasítanak bennünket. De tudnak mit kezdeni velünk mint baráttal vagy mint idegennel. De az biztos, ellenségként is többet fogunk jelenteni számukra, mint álnok barátként.

Éljünk formásan. Ne sajnáljuk magunktól azokat az apróságokat, szép és tartalmas formaságokat, amelyek szép emberi életet faragnak. Utasítsuk el a lábasban elénk tolt ételt. Ha egyszer kávézunk, ne legyen mindegy, hogyan adják elénk. Az élvezeti cikkek fogyasztása nem alacsonyulhat gyógyszerpótlékok fogyasztásává. Az ember rohanva habzsol, ezért nem élvezi ki a dolgok lényegét, azt, ami jó bennük, helyette hasfájást kapunk. Egy turistaúton mindent látni "önámítás". Tehát, a csészealjat is vegyük elő!

Év végül: ne higgyünk olyan nagy dologban, amelyet körülszőnek az apró akadályok. Ha valaki külső, közbejött akadály miatt nem tart be egy megállapodást, ha egy kontaktust örökké apró momentumok zavarnak meg, álljunk meg és induljunk másfelé. Ha valakinek valami nagyon fontos, akkor úgy intézi, hogy jelen legyen. A távolmaradás, a késés a dolgok értékítélete is, ezt sosem szabad elfelejteni, amikor az ember valamire vagy valakire vár.

A cikket írta: Henke

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2011. szeptember 22. 10:13
Háát... valahogy azt éreztem az írásodnál, mint egy ujjonnan vásárolt műszaki cikknél,... nem egészen értem a használati utasítást. Segítség kell hozzá.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: