újabb események régebbi események további események
12:50
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
12:49
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
13:43
Tündér módosította a naplóbejegyzését
13:41
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
21:35
Ilona új bejegyzést írt a naplójába

Judit (1)

2010. május 20. - Látogatók száma: 50

"...Az utakat sokáig nem érti meg az ember. Csak lépdel az utakon és másra gondol.... Egy napon megtudjuk, hogy az utaknak értelmük van: elvezetnek valahová..." (Márai Sándor)

Judit gyermekkori barátnőm, cigány származású, de mi mindig "úri" cigányként emlegettük magunk között. Édesanyja varrónő volt, kicsi városunkban a legjobb. Édesapja prímás volt, zenész. Szépen éltek szerényen, de jól. Mindig egy húron pendültünk. Csak egymásra néztünk és tudtuk, melyikőnk mire gondol. Judit és a nővére Mari, mindketten pedagógusok lettek. Judit nagyon szerette a kicsi gyerekeket, így Ő óvónő lett. Az élete tele volt megpróbáltatásokkal. A nagy szerelmétől Palitól elmarták, roma származása miatt. Judit a munkájába temetkezett, az emberek segítségére sietett. Majd Pali megnősült, két gyermekkel a háta mögött mégis úgy gondolta, hogy visszajön Judit közelébe. A szerelem ismét fellángolt, de most már senki sem állhatott szerelmük útjába. Gyermektelen házasság maradt az Övék, hiszen Judit egyre többet betegeskedett, s a megpróbáltatások egyre sűrűsödtek. A betegségéből eredendően leszázalékolták, de így is teljes életet élt. Szervezte a jótékonysági rendezvényeket, nagy sikerrel. Közben Pali is nyugdíjba kényszerült, rendőr volt a hatalmi harcban alul maradt, s inkább a nyugdíjazását választotta. Mivel ereje teljében volt, biztonságőri munkát vállalt. Az egyik jótékonysági rendezvény szervezésénél azzal állt elém, hogy valamit ki kellene találni, mert egy kis kereset kiegészítésre lenne szüksége. Na, azon nyomban kitaláltuk, akkor alakítsunk egy mazsorett csoportot, és Ő lesz az oktató. Nagyon fel lett villanyozva, tele életkedvvel. Nagy sikerrel létrehozta a csoportot, azaz pontosan csoportokat, óriási sikerrel járt áldozatos tevékenysége. A koreográfiákat Ő találta ki, megálmodta a hozzá illő ruhákat, zenéket. Judit ismét élete teljében volt, program - programot követett. Ragyogott a boldogságtól.
A városnapi rendezvények között fő helyet foglalt el, a mazsorett felvonuláson a település apraja, nagyja megtisztelte jelenlétével odaadó munkáját.

A cikket írta: T.Zsóka

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. augusztus 4. 10:19
Szép történet és tanulságos . Nem értem miért vesznek mindenkit egy kalap alá mert ez a történet is mutatja, hogy nem mindegyik roma olyan amilyen.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: