újabb események régebbi események további események
16:54
Promotionantaf regisztrált a weboldalra
16:36
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
16:01
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Mi kell a nőnek?

Látogatók száma: 296

Ki ne ismerné ezt a kérdést és a hozzáköthető reagálást a férfiak részéről. A válasz általában ugyanaz: még maga a nő sem tudja. . . Vajon igaz ez az állítás? Szerintem nem. A nők 80%-a igenis tudja mit szeretne, mit vár el a férfilélektől.

Nemrég kaptam egy e-mailt, amiben 13 pontban foglalták össze, mit is várunk el életünk értelmétől. Az első három pontban a barát, társ és a szerető szerepelt-mint a Jótündér három kívánság... Ez alapján gondolkodtam el, hogy mit is értek én ezalatt, vagy mit is várok én el a saját páromtól.

Mit is jelent az, hogy a a férfi barátja is legyen a nőnek, ne csak a házastársa? Ugyanazt szeretném megkapni, mint a barátnőimtől. Kedvességet, megértést, őszinteséget. Az is jó lenne, ha mint minden nőben egy kis pszichológus veszne el benne. Hallgassa meg, ha van problémám, és próbáljuk meg ketten megoldani. Hogyan érhető el? Sok-sok beszélgetéssel. A kapcsolatok elején ez általában sikerül is, de valljuk be, az erre fordított idő és energia az évek múlásával egyre jobban csökken. A beszélgetések ellaposodnak, legrosszabb esetben meg is szűnnek.

Legyen a férfi a társam is. Én ez alatt a feladatok, gondok és problémák megosztását értem. Szeretném, ha segítene a gyereknevelésben, ami nem könnyű, rögös az útja és sok a buktatója. Az is kívánatos lenne, ha a társam segítene a háztartásban is - hiszti nélkül. Olyan társat szeretnék, aki a felmerülő problémák esetén mellettem állna, még akkor is, ha a problémát a párom anyukája jelenti.

A harmadik kívánság a jó szerető. Jól tudjuk, nem csak a férfiaknak fontos a szexuális együttlét. Ha ez is ellaposodik, akkor máris elgondolkozunk, tulajdonképpen mit is keresünk még mindig életünk értelme mellett.

Nem egy házasság ment már tönkre a fent említett okok miatt. Zsuzsi barátnőm 14 évet töltött szerelmével, aki az utolsó két évben csak a rezsiről és a szerinte nevelhetetlen gyerekekről "beszélgetett" - nem túl fennkölt hangnemben. Ápoltsága pedig kimerült a sörszagnak köszönhető finom illatokban és a kéthetente veszekedéssel kiharcolt borotválkozásban. Amikor Zsuzsi bejelentette, hogy válni akar, Pisti nem értette. A válási procedúra alatt Zsuzsi összejött egy fiatal sráccal és rájött arra, hogy amit ő évekig frigiditásnak hitt, az a férje ügyetlenkedése volt.

Máris hallom a férfiolvasók felhördülését: "Persze, mondani könnyű, de munka után minderre már kinek van energiája?". Mi is elfáradunk a munka után, és mégis elvégezzük feladatainkat.
Kedves uraim, higgyék el, megháláljuk a megfelelő gondoskodást. Megéri energiát fektetni bele.

Ha azonban elmarad, ki tudja, elkeseredésében hol áll meg az elhanyagolt női lélek. Hiszen ahogy egy öreg bácsi mondta nekem: "Ha nem műveled a földet, mindig lesz más, aki megtegye helyetted."

A cikket írta: illangó

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

SMartee!

Tökéletesen igazat adok, mintha én mondanám!
Legtöbbször az együttható hiányzik!
nem tudják mi kell a nőnek! Megkérdezik: mit szeretnél, én: már semmit!
Ha nem keresed a másik szeretetnyelvét, nem lesz hosszú a kapcsolat.
Az öreg bácsinak igaza van!!!
Tudod,valahogy úgy van,a kedves férjek néhány év után már nem kíváncsiak a feleségükre.Elvesztettük glóriánkat,"egyetlenségünket",és még egy csomó mindent,köztük a szexuális vonzerőnket is. Megszokásból történnek a dolgok.Máshova szállnak a vágyódó pillantások. Mi feleségek ugyanúgy dolgozunk,nem keveset a gazdasági világban,és otthon vár a többi.
Pedig mindenre van jó megoldás.Férjnek és feleségnek is akarnia kell.Legtöbbször az együttható hiányzik.Talán el kellene mondanunk Nekik,mi is kell a nőnek!!!Nem biztos,hogy meg tud ennek felelni,vagy nem is akar.
Aki képes hibáiddal, gyengeségeiddel együtt szeretni téged, anélkül, hogy meg akarna változtatni, meghozhat neked minden boldogságot amire vágysz!
Igen legyen odaadó társ, barát, szerető, mindhárom egyben.
Igen, ott a DE, ahogy te is írtad. A cikk lényege az elgondolkoztatás volt. Szeretném, ha többen reagálnának rá, hiszen mindenki máshogy látja a dolgokat.

Örülök, hogy tetszett :-)
Igazad van sok mindenben. A férfiak védelmében mégis azt mondom, hogy DE! Álljunk meg egy szóra!
Ne legyen egy férfi ápolatlan, mert azért ahhoz nem akarunk odabújni.
DE. Sajnos fáradtak, kimerültek. Ebben a mai gazdasági helyzetben jó, ha van munkájuk, esetleg másod-, harmad-állásuk.
Azt írod, megháláljuk a gondoskodást. Ők is. Sok házaspárnál váltak be a mézesheteket helyett a "mézesnapok".
Gyerekek a Mamához és máris lehet egymásra koncentrálni. Ez mindkét felet feltölti és jöhetnek a szürke és borostás napok.
Viszont a probléma amit leírtál valós, ráadásul nagyon jó a stílusod. Várom a következő írásodat.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: