újabb események régebbi események további események
18:32
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
17:26
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
11:54
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
23:22
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
23:21
Ilpaki új cikket töltött fel
12:22
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
12:19
KiralyCsilla1965 új bejegyzést írt a naplójába
15:12
Vortexdmo regisztrált a weboldalra
14:42
Stanmoretnm regisztrált a weboldalra

A fantázia és a valóság (Játék)

2018. április 29. - Látogatók száma: 48

A fantázia és a valóság (Játék) "A nő hullafáradtan ért haza péntek este a munkából. Egy gyors zuhany után vacsorához készült. Fogott egy serpenyőt, bele egy kevés olajat, majd tojást ütött bele. Mellé tett még két füstölt virslit, és amíg sültek reszelt

Sebtében bekapja laktató vacsoráját, a tálcát mosatlanostól beleszi a mosogatóba és törökülésben visszatelepedik a laptopja elé.
Ki gondolta volna, hogy a szigorú, kellemetlen modorú főnöke fenn van a facebookon, és ismerősnek jelöli? Hiszen ismerik egymást, immár öt éve munkatársak és ennyi idő alatt két mondat nem sok, magánügyben annyit sem váltottak. Állítólag Papp Karcsi két éve elvált, ezt is a folyosói pletykákból tudja, mert továbbra is viseli a jegygyűrűjét.
Visszajelöli, az önmagában nem bír jelentőséggel. Ne mondja, hogy semmibe veszi, mert így is elég sokat kekeckedik vele, szinte nincs olyan leadott anyaga, amibe ne kötne bele. Így van ez a többiekkel is. Nem tudják, honnan ered a főnökük szőrszálhasogató stílusa, de így már érthető. Nyilvánvalóan házasságának megromlása is szerepet játszik ebben, amellett, hogy fiatal kora ellenére tartja a három lépést a beosztottjaival szemben. Tegeződnek, de ez minden.
Kíváncsi a nő, milyen adatokat tartalmaz a főnöke adatlapja. Rákattint Pap Károly adatlapjára és nem hisz a szemének. Gyönyörű szőke bombázó a felesége, akivel együtt fotózkodtak a három gyermekükkel, az Adrián himbálózó hajón, a balatoni vitorláson, a neves osztrák síparadicsomban, a párizsi Eiffel torony tetején, a barcelonai Gaudi múzeumban. Á, szóval mennyivel kereshet többet a főnöke, ha ennyi pénz jut a családi utazásokra? Bezzeg neki még egy hosszú hétvégi Wellnessre sem telne! Nem is lenne kivel elmennie, mert ilyen helyekre nem egyedül utazik az ember, vagy a párjával, vagy egy nagyobb baráti társasággal.
A csudába! Válása óta elmaradoztak a közös barátaik, pontosabban vele nem tartják a kapcsolatot. Kinek is kellene egy harmincöt éves, elvált, gyermektelen, ámde mutatós nő? Túl önálló, ráadásul feltételezik, hogy mindenáron férjet akar fogni magának. Akar a fene! A házasságból egy életre elege lett. A szerelem, no, az valóban hiányzik az életéből. Mindhiába, mert a lakása, munkahelye és a szülei közötti háromszögből képtelen kilépni. Az egy szem megmaradt barátnőjével is ritkán találkoznak, mert neki is nagy lekötöttség munka mellett a férj és a két gyerek.
Biztosan nem véletlenül jelölte be ismerősnek Karcsi! Lehet, hogy akar tőle valamit, csak nem mer kezdeményezni?
Nem, ezzel nem szabad foglalkozni! Jobb, ha most lezárja a laptopot és elfelejti az egészet. Könnyű azt mondani. Visszateszi az íróasztalára a laptopot, lekapcsolja a villanyt, és ágyba bújik. Képtelen elaludni. A mennyezeten figyeli a szemben lévő ház tetején lévő reklámfelirat beszűrődő neonfényének játékát, amely máskor egyáltalán nem zavarja.
Papp Karcsi alapvetően egy jó megjelenésű férfi, akire egy nő rábízhatja az életét, mert számíthat rá. Nem taktikus, kimondja, amit gondol, és eléggé megfontolt, amit elhatároz, azt véghez is viszi.
Meglódul a nő fantáziája, ehhez az éjszaka a legmegfelelőbb időpont, és semmi akadálya annak, hogy hajnalig játsszon a gondolataival.
Reggel hatkor csörög az ébresztőóra. Úgy ébred, mintha szemhunyásnyit sem aludt volna. Kikászálódik az ágyból és egyenesen a konyhába megy kávét főzni. Amikor az időjárás engedi, a feketét pizsamában és köntösben fogyasztja a loggián, a kopott, kidobásra ítélt fotelben üldögélve. Közben elszív egy cigarettát és sorra veszi az aznapi teendőit. Munka után bevásárol a hétvégére, utána hazajön, a szárítóból behozza az ágyneműt, kivasalja, miközben vacsorát főz, majd megnézi a kedvenc sorozatát.
A fürdőszobában belenéz a mosdó feletti tükörbe és elborzad. Oly fáradtnak látszik, mintha egész éjjel mulatott volna! Hát persze! Hajnalig forgolódott az ágyában és Papp Karcsiról ábrándozott!
Létezik annyi smink, ami eltünteti az éjszakai fáradtság nyomait. Ráadásul a szokottnál csinosabb öltözéket választ, az illik a szokottnál erősebb sminkjéhez. A balerina cipője helyett is magas sarkút vesz fel. Az kiemeli a hosszú lábait.
A munkahelyén már javában kávéznak a kolléganői, és izgatottan tárgyalják a facebook eseményeket. Mint kiderül, valamennyiüket ismerősnek jelölte a főnök.
Hát, nem erre számított! Ráadásul fáj a lába a magas sarkú cipőben.
Délelőtt tízkor kezdődik a szokásos hetet lezáró munkaértekezlet. Papp Karcsi rosszkedvű és a szokásosnál is mogorvább. Sorra veszi a munkákat, megbeszélik a teendőket. Másfél óra múlva a végére érnek.
- Még egy dologra fel kell hívnom a figyelmeteket. Valaki a facebookon a nevemben nyitott egy kamu oldalt, amire számos hamis adatot feltöltött. Nem csodálkoznék azon sem, ha mindannyiótokat ismerősnek jelölte volna. Hagyjátok figyelmen kívül. Ha kérhetem!
Délután fél négykor lejár a munkaidő.
A nő sokáig matat az íróasztalán, mintha nem sietne. Papp Karcsi is benn van, nyitva az irodája ajtaja. Cseng a férfi telefonja. Felszólt a portás, hogy vendége érkezett. Pár perc múlva egy vézna verébre hasonlító, keskeny arcú, kisírt szemű nő érkezik a főnökhöz, aki felpattan a helyéről, eléje siet, és átöleli.
- Karcsikám, én ezt nem bírom elviselni! Ki bánt el velünk? Felhívott a NAV munkatársa, hogy ellenőrzést tart nálunk. Miből telik nekünk három gyerek mellett hajóra, vitorlásra, utazásra?
- Nyugodj meg, szívem! Ez csak egy rossz tréfa! Nincsenek se gyerekeink, se hajóink!
A nő lábujjhegyen igyekszik mielőbb elhagyni az irodát.
Kinn az utcán, legalább harminchat fokos a meleg. Legalább annyira elviselhetetlen, mint a főnöke helyzete.
Vajon ki akar Papp Karcsinak kellemetlenséget okozni? És miért? Először is hazamegy, leveti a körömcipőjét, törli magát a facebookról, átöltözik és kényelmes balerina cipőjében elballag a közértbe.

A cikket írta: Yolla

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

Ehhez a cikkhez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: