újabb események régebbi események további események
09:12
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
03:32
RElTCzJQ regisztrált a weboldalra
20:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
09:59
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
07:10
Virág módosította a cikkét
07:09
Virág új cikket töltött fel

Egyenjogúság

2010. május 7. - Látogatók száma: 73

Hogy mitől érzem magam Nőnek? Összevetve az első és a mostani házzaságom, rögtön megtalálom a választ.

Én nem vagyok egy manöken alkatú nő, de mindig is úgy éreztem ahhoz, hogy valaki boldog legyen, nem ez kell, hogy a legfontosabb legyen, hanem a belső tulajdonságok. Az első házasságomban folyton megkaptam, hogy kinek kellek én ilyen alkattal és persze két gyerekkel. Mindig elhittem ezeket a szavakat, és sokáig nem mertem lépni a kapcsolatból. Miután elváltam az első férjemtől, félve mertem bárkivel is találkozni, ha pedig intimitás került szóba, zárkózott lettem. Soha nem mertem nyitni a külvilág felé tudván azokat, amit a fejembe ültetett az exem. Ha ismerkedtem valakivel, mindig előre jeleztem, hogy az, amit a képeken lát ne tévessze meg, mert a valóság mindig más, vagy jobb, vagy rosszabb. Szerencsére mindig sokkal jobbat kaptak attól, amit a képeken láttak. A beszélgetések, amiket a neten folytattam, pedig egyenesen kiváncsivá tette az embereket.
A mostani házasságomban miért érzem magam Nőnek?
Összevetve elég egy szó erre a kérdésre: egyenjogúság.
Mindent amit csinálunk, közösen csinálunk. Egymás válláról próbáljuk levenni a terheket, legyen az mosogatás, takarítás, főzés vagy gyereknevelés. Tudom ilyenkor sok férfi felsóhajt, hogy ez hülyeség, az asszony azért van, hogy mindezeket ellássa. De vannak olyan emberek, akiknek fontos, hogy egy feleség boldog legyen. Hogy érezze azt, szeretik és mindezt szavak nélkül éreztetik. Mi, soha nem fekszünk úgy ágyba (aludni sem:-), hogy ne beszéltük volna meg az aznapi dolgokat, esetleg problémákat. Közösen döntünk, jóban-rosszban kitartunk egymás mellett.
Az első házasságomban mindez nem adatott meg. Jó családapa és férj volt, de idővel eltávolodtunk egymástól, és csak időhúzás volt a kapcsolatunk. Megszokássá vált, hogy egymás mellett vagyunk.
Az igazi Nő megbecsülést, őszinteséget, tiszteletet kap, és persze mindezt viszonozza annak, akitől kapja. Én mindezt megkapom, és ezért érzem magam igazi Nőnek.

A cikket írta: wzsuzsa

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. augusztus 23. 20:50
Szia!
Nagyon tetszik az írásod, csak én úgy érzem, hogy nem "csupán" az igazi Nő kap ilyenkor megbecsülést, hanem az EMBER, amivel nincs is semmi gond, de valahogy hiányolom, hogy akkor mitöl is érzed magadat igazi NŐNEK?
S
2010. május 17. 17:11
Köszönöm a hozzászólásokat,remélem a férfiak többségében megtalálható az,ami az én páromban!
2010. május 17. 17:10
Hát Pinokkió,hozzám épp akkor volt kegyes a sors:-)Ja és köszi a gratulációt,hidd el meg is becsülöm őt!
2010. május 13. 19:58
Ez kellene legyen az alap, ahogy Te is irtad:egyenjoguság mindenben
2010. május 11. 18:37
Tök jó a heti ajánló! Soha nem olvastam volna ezt a cikkedet, ha nincs a top 10-ben:-) Gratula az új emberhez ;-)
Nekem is valami hasonló asszony kellene, mint te.
2010. május 8. 14:19
Szerencsés vagy, hogy megtaláltad a mostani párod. Az elsőről meg annyit, ha annyira nem voltál jó, akkor miért Téged választott? Nem kell az ilyesmivel törődni, nézzen előbb tükörbe ő maga! De ne a külsejét....
Minden jót!
2010. május 7. 18:40
Egyetértek veled! :)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: