újabb események régebbi események további események
06:16
Tündér módosította a naplóbejegyzését
06:15
Tündér új bejegyzést írt a naplójába

Mezítlábas élet

2014. április 25. - Látogatók száma: 72

Mezítláb lopakodik az idő, hogy ne vedd észre, amint a surranó pályán elmegy melletted, s mire feleszmélsz, már nem tudod, melyik hónap hányadik napja van, mert egyik nap olyan, mint a másik, egyhangú és unalmas. Vegetálsz, hetente kétszer elmész bevásárolni, mert enni kell, ha életben akarsz maradni, egyébként pedig olvasol, vagy nézed, a televízióban az egyet fizet, kettőt kap filmeket, melyek vándorolnak egyik csatornáról a másikra, ha meg leesik a vérnyomásod, akkor átkapcsolsz valamelyik politikai műsorra, az helyrebillenti az egyensúlyod.

Változatosságot az jelent, ha számlát hoz a postás, amit be kell fizetned a postán, ha megjött a nyugdíjad, amelyet többszörösére kellene növelni ahhoz, hogy biztonságban érezd magad, s hó végén ne kelljen farkasszemet nézned az üres hűtőszekrénnyel, majd a kamrában szemrevételezned a zöldségeket, vajon mit lehet belőle főzni. Látnod kellene, milyen kifogyhatatlan kreativitással komponálom az ebédet, amelyből teszek el vacsorára is, a kávéval is spórolok, kristályvíz helyett teát iszom, mert a kútvíz szinte ihatatlan.

Büszke lehetsz rám, lefogytam öt kilót, nem mondom, volt miből, sőt, még tovább karcsúsodhatnék, csakhogy már minek.

Tudod, a lányomék kinn élnek Németországban, ott születtek az unokáim is, és ha engem kérdezel, már nem is jönnek haza, csak látogatóba. Hívnak, menjek ki hozzájuk, de nem megyek, nem leszek sem házicseléd, sem megtűrt anyós. Néha küldenek pénzt, azt gyűjtögetem nekik, ha megszorulnának, legyen mihez nyúlniuk.

Dezsőkém, szegény, öt évvel ezelőtt, a piros lámpánál szórakozottan lelépett a járdáról, körül sem nézett, és elcsapta egy autó. Azóta valamelyik felhő szélén lógatja a lábát, le-lenézve rám, éppen mit csinálok. Jó ember volt és figyelmes férj. Kívánni sem lehetne jobbat.

Nem is nézek másra, senki sem ér fel hozzá.

Pedig úgy érzem, hogy követ egy ismeretlen magas, negyvenes jóképű férfi. Láttam már a piacon is, a villamoson is, sőt, amikor kimentem Dezsőkémhez a temetőbe, ott is találkoztam vele, elment mellettem és köszönt nekem.

Nem, dehogy tetszem neki, hiszen a fiam lehetne! Csak egy pillanatra néztem az arcába, tudom, hogy nem ismerem, mégis olyan ismerősek a vonásai.

Odakinn legalább harminchat fok meleg van, idebenn sincs kevesebb harmincnál. Elszakadt az itthoni papucsom, ám nem veszek másikat, majd csak ősszel, addig mezítláb is eljárkálok a lakásban. A strandpapucsot csak az esti fürdés után veszem fel, mert nem kedvelem.

Ma paradicsomlevest főztem, nagyon szeretem, meg egy kis adag krumplis
tésztát, hogy ne maradjon belőle, mert azt nehéz megmelegíteni a gázon. A mikrót eladtam, minek az, úgyis főzök nap, mint nap, s az árából egy egész évre előfizettem a Nők Lapját, mert így olcsóbb, mint hetente megvenni, a többit meg levásároltam az egyeurós boltban. Sokáig nem kell mosó- és tisztítószereket vennem, ezzel is beljebb vagyok.

Várj csak, Katica, egy pillanatra leteszem a telefont, megnézem, hogy ki csenget, mert biztosan mást keresnek.

Halló, itt vagy még? Jaj, nem tettem vissza a kagylót. Hallottad a beszélgetésünket? Minden szót értettél. Akkor nekem már semmit sem kell mondanom. Le vagyok forrázva! Negyven évvel ezelőtt megcsalt Dezsőke és született egy fia! Azért volt ismerős az a fiatalember! Tudom már a nevét, Tóth Tamás. Persze, adta neki a nevét, de úgy érzem, hogy mást is adott neki!

Megcsalt az a beste!

Emlékszel Radna Ferire? A cipészre? Állandóan udvarol nekem. Tehetős öreglegény.
No, Katicám, elbúcsúzom, elviszem Ferihez a szakadt papucsomat, hogy reparálja meg.
És nem ellenkezem, ha teszi nekem a szépet!

A cikket írta: Yolla

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2014. május 2. 22:14

megtekintés Válasz erre: zsu0629 - 2014. május 2. 21:07

Ez nem igaz tortenet, ugye?

Nem az. Bár hallottam már olyan történetet, ahol az eltitkolt balkézről származó gyerek a hagyatéki tárgyaláson jelentkezett az örökségéért.
2014. május 2. 21:07
Ez nem igaz tortenet, ugye?
2014. április 28. 22:45
Én is meglepődtem a végén, de nagyon jó befejezése van! :)

Pussz,

Tündér
2014. április 26. 14:05

megtekintés Válasz erre: emillio - 2014. április 26. 13:28

Kedves Yolla!

Ismét egy aranyos történetet alkottál!
Gratulálok, ment az ötös!

DE, - szerintem - az elején is kellett volna utalni rá,
hogy egy női traccspartit folytat telefonon a főhősöd!
Sajnos, ez csak a végén derül ki, - amikor csenget a
mostoha fia! Gondold át, és ha úgy érzed, - akkor javíts rajta!

Pusszantlak: emillio

Drága Emillio!

Ez a poén, hogy a végén derül ki a telefonos traccsparti.

Puszi: Yolla
2014. április 26. 13:28
Kedves Yolla!

Ismét egy aranyos történetet alkottál!
Gratulálok, ment az ötös!

DE, - szerintem - az elején is kellett volna utalni rá,
hogy egy női traccspartit folytat telefonon a főhősöd!
Sajnos, ez csak a végén derül ki, - amikor csenget a
mostoha fia! Gondold át, és ha úgy érzed, - akkor javíts rajta!

Pusszantlak: emillio
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: