újabb események régebbi események további események

Békében Önmagammal!?

2010. április 9. - Látogatók száma: 63

Manapság egyre nagyobb teret hódítanak azon műsorok melyek témája az, hogy egy kiválasztott hölgyet megpróbálnak meggyőzni arról, fogadja el magát olyannak, amilyen. Vajon tényleg ennyire rossz a helyzet, tényleg ennyire nem szeretjük önmagunkat?

Manapság egyre nagyobb teret hódítanak azon műsorok melyek témája az, hogy egy kiválasztott hölgyet megpróbálnak meggyőzni arról, fogadja el magát olyannak, amilyen.
A téli időszaknak és a túlzott szabadidőnek köszönhetően, hol néztem őket, hol csak ment a TV-ben, miközben valami mást csináltam. Miután lényegében végignéztem 3 ország ezen témával foglalkozó sorozatát, arra a megállapításra kellett jutnom, hiába vagyok tökéletesen tisztában önmagammal, a külső és belső hibáimmal, hiába jutok el időnként arra a szintre, hogy: "Igen, én ilyen vagyok, és ez így van jól, mert így szeretnek!", mégis újra-meg újra visszatér a minden nőben megbúvó kisördög, és az örök elégedetlenség saját magammal szemben, amely szerint mégsem vagyok olyan, amilyen valójában lenni szeretnék, hogy nem teszek meg mindent.
Néha kevésnek érzem mindazt a folyamatos szépségápolást, fodrászt, kozmetikai és szőrtelenítő kezelést, nem is beszélve a folytonos tudatos táplálkozásról, de próbálok mindent megtenni azért, hogy elfogadjam magam olyannak, amilyen épp vagyok, és ne érezzek késztetést arra, hogy olyan célokat tűzzek ki magam elé, amelyek nem is biztos, hogy megvalósíthatóak. Mégsem vagyok hajlandó teljesen feladni azt a rendíthetetlen elhatározásomat, miszerint megtalálom azt a csodás arany középutat a tökéletességre való törekvéseim és jelen adottságaim között.
Lehetséges, hogy csak én vagyok így ezzel a kérdéssel, és egy újabb jelentős hibámmal szembesülhettem, vagy nem vagyok egyedül, és vannak mások is akik hasonlóan vélt vagy éppen valós célokért küzdenek?

A cikket írta: dyna

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2011. június 18. 18:08
Szia dyna! Szerintem az a legjobb, ha mindenki olyannak fogadja el magát amilyen, s megbékél a helyzettel!

Üdvözlettel: Orsolya
2010. július 3. 18:25
Ha önmagaddal békében élsz, akkor a környezeted is könnyebben fogad el...
Puszi: Lyza
2010. április 11. 21:56
Az embert egy dolog hajtja az akarat.Ha nem vagy valamivel kibékülve akkor az ellen tenni kell valamit.Ne legyél tul kritikus magaddal szemben, amig a körülötted levők nem kritizálnak..... Szeretem magam és a világot is(bár vannak dolgok amiben változtatnom kellene)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: