újabb események régebbi események további események
15:19
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
14:29
DlYqhrRSVfi regisztrált a weboldalra

Van megoldás

Látogatók száma: 262

Nagyon sok nő, férfi és gyermek van az országban és a világon, akiket testileg és/vagy lelkileg uralomban tartanak. Nemcsak férfiak verhetik a feleségüket, sok olyan nő is van, aki a férjét bántalmazza. Vagy esetleg homoszexuális kapcsolatokban is gyakori

Jártam hasonló cipőben, a férjem bántalmazott testileg és lelkileg is. Akkor még csak saját magamra számíthattam, szerencsére nekem egyedül is sikerült megküzdenem ezzel a problémával.
Sajnos nagyon sokaknak ez nem sikerül, leginkább azokra gondolok, akik nehezebb helyzetben vannak, mint amiben Én voltam. Én is évekig tűrtem, mert szerettem és nehezen értettem meg, hogy semmi sem fog változni, nincs más választás, mint elköltözni.
Nagyon sok ilyen helyzetű családban még gyermek is van, nagyon nehéz ezekről a dolgokról írni. Sokkal bonyolultabb és kényesebb ez a téma, mint aminek az látszik.
A gyermeknek apa kell, a feleségnek társ. A gyermekek nagyon nehezen értik meg a dolgokat és sok gyermek szenved.
Most nemrég hoztak egy új törvényt, miszerint nem csak akkor intézkedhetnek a rendőrök, ha már vér folyik. Ha a férfi vagy nő veri a társát, veszélyezteti az életét, a bántalmazott környezetétől, a távol tartási törvény szerint, akár a saját lakásától is távol tarthatja a bántalmazót a hatóság, és van egy kis ideje a sértettnek, hogy találjon valami megoldást és biztonságosan el tudjon költözni. Ennek az a hiányossága, hogy sajnos idő kell hozzá, mert ehhez feljelentést kell tenni a rendőrségen és utána a bíróság adhat ki távol tartási végzést. Mindenképp érdemes kihívni a rendőrséget és feljelentést tenni, mert sokfajta eszköz létezik, például benn tarthatják a bántalmazót testi sértés miatt.
Jó volna, ha változnának az emberek is egymással szemben, például ha hallja a szomszéd, hogy nagy gond van, nem hív segítséget, mert a végén még Ő lesz bajban. Pedig sokszor ez is nagyon jó volna.
Segíteni kell egymásnak, de sajnos sokszor van, - (hallom a médiában) - hogy még a bántalmazott védi azt, aki bántotta Őt és esetleg a családot.

Léteznek Shelter házak, ahova a bántalmazott nőket rövid időre menekíthetik. A helyük államtitok.
Vannak különböző szervezetek, például a Nane, ahol szintén a bajbajutott nőknek segítenek, vannak anyaotthonok, ahova családostól nyújtanak szállást a nőknek.
Szinte minden településen vannak családsegítők, a városokban több is, baj esetén vagy megelőzésképpen Ők is tudnak sokmindenben segíteni.

Az a baj, hogy ez még nem teljes megoldás. Sajnos nagyon sok nő mégis visszatér, mert például meggyőzi a férj. Sokszor a gyermekek is veszélynek vannak kitéve. Mint már írtam, sajnos nem egyszerű ez a téma, ezt a cikket amiatt írtam, hogy az esetleg bajban lévő embereknek nyújtsak ezzel egy kis segítséget.

Az ország egész területén a nap 24 órájában mindig elérhető a krízis kezelő központ, www. krizistelefon. hu
vagy 06-80/20-55-20 ingyenesen hívható számon.

A cikket írta: fszabina26

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

azért én sem vártam meg, míg vér folyik a mi házasságunkban, eleget szenvedett a fiam, aki fel sem fogta, mikor a volt férjem szétverte a bal koponyámat!!!

ez csak önámítás a rendszertől

:)
Örömmel hallom, hogy változik a törvény ezügyben. Nálunk a szüleim ölték egymás, mi meg testvéremmel folyton rohantunk a rendőrségre, ahol valóban csak széttárták a karjukat, és azt mondták, hogy majd ha vér folyik jöjjünk vissza. Forrtunk a dühtől!
Igen, mindig van más megoldás mint tűrni.
Köszönöm.
Üdvözlettel: Szabina
Jó cikk, az meg még jobb, hogy leirtad!
Lányok4 Ez egy olyan téma, amit nagyon nehéz manapság! Az biztos egy dologba egyet értünk le kell lépni belőle vagy így vagy úgy! üdv Orsolya
Én is úgy gondolom Szabina, hogy minden esetben van megoldás.
Csak mindenki más, és vannak emberek (nők vagy férfiak most mindegy), akik egyedül képtelenek megtalálni és végigvinni a megoldást, az pedig eszükbe se jut, hogy segítséget kérjenek vagy kérhetnek.
Pedig ha gyerekek is vannak a kapcsolatban, az ő testi - lelki biztonságukat semmilyen szerelem miatt nem szabad veszélyeztetni.
Biztos hogy nagyon nehéz a továbblépés. Orsolya, te is tudtál új és boldog életet kezdeni és mindenkinek ezt kell tennie aki ilyen kapcsolatban él. Luca, megértelek, sajnos a szerelem sok mindenre képes. Én majd utólag (amikor már kezdtem feldolgozni a történteket) jöttem rá hogy már sokkal előbb ott kellett volna hagynom.
Szabina
Régen azt hittem, hogy sosem hagynám, hogy verjen egy férfi.....
Ő azt mondta még a legelején, hogy sose ütne meg egy nőt, mert az a legnagyobb gyávaság...
Gyereket szeretett volna tőlem...
Aztán azon kaptam magam, hogy úgy verekszünk, mint azelőtt az öcsémmel...
Szinte észre se vettem, hogy mikor változtak meg a dolgok...
Talán amikor jött az a másik nő...
Aztán szakítás - újrakezdés... szakítás - újrakezdés... újra...

9 hónapig tartott... éppen betöltöttem a 18-at mire vége lett...
Egy év elteltével újra eljött...
De már volt erőm elküldeni.. pedig még mindig szerettem...
És az azutáni években is még mindig szerettem...
Sose fogom megérteni...
Kedves fszabina26! Én is átéltem a férjem előtt egy hasonlóan nehéz kapcsolatot, de kiléptem, nehéz volt, de túl vagyok rajta! Ma már az életem, legalább is családilag és boldogság szempontjából meg van, de ha akkor nem lépek.......kitudja mi lett volna!
Aki tud ilyet segítsen, aki benne van minden erejével azon legyen, hogy kilépni és tovább lépni, mert ez jó fele nem vezet! baráti üdv Orsolya
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: