újabb események régebbi események további események

Reiki

2010. június 12. - Látogatók száma: 97

A cikk címe lehetne, akár Egy hullámhosszon 2, vagy tehettem volna a megmagyarázhatatlan tapasztalatok közé is. Mégis inkább, mint pontosan ismert módszert írom le.

Reiki

Bizonyára sokan ismerik már ezt az egyre inkább terjedő alternatív gyógymódot. Aki mégsem, annak röviden úgy tudom leírni, mint egyetemes életenergia, egy pozitív, gyógyító, intelligens energia, amit a kezelő - beavatás által - felvesz, majd sajátmagán keresztül a másik – gyógyulni, vagy csak harmonikusabb állapotba kerülni vágyó emberbe továbbít.
A Reiki pedig oda áramlik, és ott fejti ki hatását, ahol arra a legnagyobb szükség van.

Jómagam Reiki tanár lévén már több fantasztikus hatást is átéltem Reiki által, akár mint kezelő, akár, mint kezelt.
Az egyik ilyen esetet szeretném most leírni.

A Reiki második fokozatában a tanuló elsajátíthatja azt a szimbólumot, melynek segítségével a távgyógyítás lehetségessé válik.
Tudom, hogy sokaknak, akik esetleg még az energiával való gyógyítást el is fogadják, kétségessé válik a dolog, amikor ez távkezelés formájában merül fel.
Ezzel nincs is semmi baj, hiszen nem kell bármit elsőre elhinni.
Nos, az Én elvem az, hogy ameddig valamit nem próbáltam, addig nem vonok le érdemi vagy számomra végleges következtetést, maximum felületes véleményt. De ezt szerencsére mindenki maga döntheti el.

Az Én egyik tapasztalatom éppen távgyógyítással kapcsolatos.

Még közbefűzöm azt az évek során magamon, Reiki kezelés közben tett észrevételem, (ami nem törvényszerű minden kezelő esetében, hisz mindenkinek más érzéke erősebb) hogy amikor kezelek, akkor átérzem a másik lelkiállapotát, ami néha átmegy fizikaiba is. Itt nem a fájdalom pontos helyére gondolok, hanem elsősorban pl. félelemre, izgatottságra, rohanós életmódra, de volt már, hogy szívdobogást „éreztem át”, amikor nekem is erősebben kezdett dobogni a szívem. Ezek során megtanultam felismerni, hogy mikor érzem a saját testem és mikor a másikét.

Jelen esetben egy kedves ismerősöm került kórházba. Egy 80 éves bácsiról van szó.
Korábban már volt egy agyvérzése, és ezáltal gondolkodása nem állt vissza az eredeti állapotába.
Most pedig 80%-os érelzáródás miatt került kórházba, mert otthonában elájult.
A kórházban pár hetes kezelés után jobban lett, hazaengedték, majd szívritmuszavar miatt visszavitték a kórházba.
Ott sajnos rosszabbodott az állapota: lélegeztetőgépre kapcsolták.

Tudni kell a Reikiről, hogy kérés nélkül nem kezelünk senkit. Ám, ha valaki eszméletlen állapotban van, akkor családja kérheti. Esetemben is így történt.
Családja több tagja is megkért, hogy segítsek neki, hogy megerősödhessen, és visszatéressen az életbe.
Volt alkalmam személyesen is kezelni Őt, de utána nem tudtam bemenni hozzá, ezért elkezdetem távszimbólummal energiát küldeni neki.
Küldtem neki egy órán keresztül, közben egyre erősödő köhögés lett rajtam úrrá. Éreztem, ez nem az enyém.
Furcsálltam a dolgot, mert a bácsit nem megfázással vitték be, nem is dohányzott, így nem egészen értettem, de küldtem neki tovább az energiát.
A köhögésem annyira erősödött, olyan érzésem volt, mintha tüdőgyulladásom lenne. De nem volt.
Egy óra múltán abbahagytam az energia küldését. A köhögésem még egy darabig fennállt, majd egyre gyengülő formában végleg elmúlt.
Ezen a napon a későbbiekben tudtam meg, hogy az érintett bácsika a kórházban tüdőgyulladást kapott, és egész délelőtt erősen köhögött.
Amit az orvos jónak ítélt, mert így tisztult a tüdeje.

Szerencsére a bácsikát a családja nagyon szereti, folyamatosan látogatták, beszéltek hozzá még altatásban is, masszírozták egész testét, nem hagyták magára.

Így mindezek hatására a bácsika lekerült a lélegeztetőgépről, kigyógyult a tüdőgyulladásból, majd még nagyjából 3 alatt teljesen összeszedte magát, megerősödött, és kórházba kerülése előtti időszakhoz képest frissebb, jobb gondolkodással térhetett haza szerettei közé.

A cikket írta: Monchery

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. november 8. 18:38
Kedves Monchery!
Orulok, hogy sikerult meggyogyitanod a bacsit.
En is reikis vagyok, s pont igy erzek mint te, ha valakinek kuldom az energiat, aterzem a fajdalmat.

Tovabbi sikereket kivanok a gyogyitasban.

Szeretettel udvozollek Linella
2010. július 18. 16:06
:-) milyen igaz!
2010. július 17. 15:04
nos én is a megtapasztalás miatt kezdtem el. azóta reiki 1-2+ prananadi
16 év tapasztalata azt mondatja velem: ..több minden van földön s égen ,mintsem bölcselmetek felfogni képes.. nos a kétkedőknek annyit: az áramot sem látjuk a vezetékben,de attól még ott van!
csak meg kell tanulnunk elválasztani az" ocsút -búzát"
2010. június 22. 20:12
Nekem tetszett. Talán azért is, mert a dolgokkal magam is így vagyok. Míg magamon nem tapasztalom nem mondok róla véleményt, és nem vetem el eleve. Minden jót!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: