újabb események régebbi események további események
14:35
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
14:32
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
14:03
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
11:47
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
18:07
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
17:17
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
14:43
L. Alexa módosította a naplóbejegyzését
14:42
L. Alexa új bejegyzést írt a naplójába
14:39
L. Alexa új bejegyzést írt a naplójába
20:56
Ilona módosította a cikkét
20:53
Ilona új cikket töltött fel
09:00
ghost187 válaszolt egy szavazásra
19:55
Ilona módosította a naplóbejegyzését
16:35
Ilpaki módosította a naplóbejegyzését
16:27
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
15:27
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
15:20
L. Alexa módosította a naplóbejegyzését
15:19
L. Alexa új bejegyzést írt a naplójába
10:21
Clamcasexwm regisztrált a weboldalra

Angyalbőrben 2. rész

2018. február 11. - Látogatók száma: 36

Kopogtak az ezredparancsnoki iroda ajtaján.

- Szabad! Jöjjön be Balla!

- Jelentkezem ezre…

- Jól van már! Hagyjuk most a formaságokat fiam! Fontos, - legalábbis számomra nagyon fontos feladattal bízom meg magát, mert egy értelmes, ügyes embernek tartom! Átöltözik civilbe, és elviszi ma délután a lányomat Pestre, a Mode magazinnak a fotózására! Ha már végeztek a fotózással, elviszi őt egy panzióhoz, és hétfőig kifizeti neki a szobát! Közben jól nyitva tartja a szemét, és majd beszámol nekem hétfőn mindenről! Tudni akarom, hogy mit csinál a lányom, és mikor! Nem szeretném, hogyha valami rossz társaságba keveredne! Meg vagyok értve?

- Igen ezredes úr, értettem!

- Itt van magának hatvanezer forint a tankolásra, a panzióra, és egyéb váratlan kiadásra! Mindenről kérjen nekem áfás számlát, és majd hétfőn tételesen elszámol vele! Ha minden rendben volt, és nincs probléma, akkor utána hazamehet a családjához! Hétfőn reggel visszamegy a lányomért a panzióhoz, és ide visszahozza! Akkor hétfőig ne is lássam! Ha esetleg, mégis valahová el kellene mennem, akkor majd a Csík tizedes elvisz! Persze azt mondanom sem kell, hogy mindazt, amit most hallott tőlem, - az köztünk marad! Megértette ugye? Leléphet!

- Értettem ezredes úr! Kérek engedélyt távoz….

- Jól van, távozhat!
Mégis csak szép az élet! Ilyen egy vén idiótát! Kecskére bízza a káposztát! Jól megkönnyíti a dolgomat, - hál’ istennek! Már úgyis régóta agyalok azon, hogy miként lehetne becserkészni ezt a gyönyörű kis ribancot!- gondolta egyre vidámabban Balla Béla. Alig várta, hogy visszaérve a körletbe eldicsekedhessen a többi sofőrnek a szerencséjével. Na meg persze azért is, hogy kiélvezze a többiek irigykedő pillantásait.
----------
Az ezredes kinyitotta az emeleti irodája ablakát, és élvezettel figyelte a laktanya nyüzsgő életét. Lent az ablaka alatt, éppen egy század vonult valahová. A századot vezető tiszthelyettes harsány hangja betöltötte a teret, amikor a katonáknak adott parancsot:

- Vágja oda rendesen a lábát, katona! Azt akarom, hogy a vakondok agyrázkódást kapjanak tőle! Értve vagyok? Nem hallom! Mi ez? Zümmögő kórus? Akkor most - nóta!

- Édesanyám, kössön kendőt…. hangzott a nóta egyre messzebbről. Az ezredes örömmel hallgatta. Szerette ezt a katonás életet, szerette a fegyelmet. Becsukta az ablakot, és leült az íróasztalához. Szórakozottan lapozgatni kezdte a legújabb Filatéliai Szemlét. Közben arra gondolt, mikor nyolc hónappal ezelőtt megismerte Csík Kálmán tizedes szüleit, akik teljesen váratlanul rátörtek itt az irodájában.

- Jó napot, jó napot főkapitány úr! Dr. Csíkné, - dr. Mezey Matild miniszteri biztos vagyok! Elintéztem, hogy ide helyezzék a mi kis Kálmánkánkat az önök laktanyájába! Tudja, van némi ismeretségem!- nyújtotta a kezét kézfogásra az ezredes felé.

- Nem főkapitány, - ezredes!- fogadta el a kézfogásra nyújtott kezet az ezredparancsnok.

- Nem tesz semmit! Majd magát is előléptetik!- legyintett Csíkné. Elintézzem önnek?

- Tudja kedves nincs olyan rendfokozat, hogy főkapitány! Az egy beosztás! Például az én beosztásom ezredparancsnok, a rendfokozatom pedig ezredes!- nyelt az ezredes egy nagyot, és közben megpróbált magán uralkodni! Magában pedig arra gondolt: - Ezek itt csak tudatlan, nyomorult civilek!

- Lehet, - nem értek hozzá!- vonta meg a vállát dr. Csíkné, és ezzel letudta a tévedését.

- Matildom! Ne untasd már az ezredes urat a mi elkényeztetett fiunkkal! Itt legalább tanul egy kis fegyelmet, és ráadásul megedződik, - hiszen olyan válla van, mint egy vízisiklónak! Megjegyzem, - rá is fér egy kis edzettség! Főleg pedig ne hívd Kálmánkának, mert Ő már mégis csak egy húsz éves!- szólalt meg váratlanul a felesége háta mögül dr. Csík Arnold.
- Csak tizenkilenc! Mért baj az, hogy féltem a szemem fényét? Hiszen otthon is csak ült a szobájában és állandóan olvasott, mert azt szerette csinálni!

- Azt inkább csak te szeretted, hogy otthon olvasgasson! Ha időnként kiengedted volna a térre, akkor focizhatott volna a jó levegőn, vagy játszhattak volna mást a többi gyerekkel együtt!

- Persze, Arnold! Kint a grundon akár el is eshetett volna, vagy eltörhetett volna valamije! Sokkal nyugodtabb voltam, ha inkább bent a szobájában olvasott!- vitatkozott a férjével a miniszteri biztos asszony.

A beszélgetést végighallgatta az írnok, aki felkísérte az ezredes irodájába a házaspárt. Ezt a történetet röhögve elmesélte az egyik kimaradásán, - persze alaposan kiszínezve. Az ezredbeli öregkatonák attól fogva csak Kálmánkának hívták Csík Kálmánt. Úgy ráragadt ez a becenév a katonák között, - mint légy a légypapírra.

A cikket írta: emillio

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2018. február 12. 17:54

megtekintés Válasz erre: kalozlány - 2018. február 11. 14:11

Klafa! Folytasd!
Kecsóra kápit, mi? :DDDDDD

(:-D)

Jól tudod!

Pussz: emillio
2018. február 11. 14:11
Klafa! Folytasd!
Kecsóra kápit, mi? :DDDDDD
2018. február 11. 13:06

megtekintés Válasz erre: emillio - 2018. február 11. 12:53

Ezt a hozzászólást törölte a moderátor

Ezt a hozzászólást törölte a moderátor.
2018. február 11. 12:53
Ezt a hozzászólást törölte a moderátor.
2018. február 11. 07:49
Ezt a hozzászólást törölte a moderátor.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: