újabb események régebbi események további események
19:25
Tündér módosította a naplóbejegyzését
15:11
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
09:29
Marthagualf regisztrált a weboldalra
15:20
RaymondUnisa regisztrált a weboldalra

Angyalbőrben 6.rész

Látogatók száma: 48

Kinyílt a körlet ajtaja, és Szőke Zoltán őrvezető rontott be rajta röhögve.

- Fiúk! Ki fogad velem, hogy húszig sem kell számolnom, és azon belül habzó szájjal megjelenik itt a mi szeretett szolgálatvezetőnk? Persze urazni fog minket, - mint mindig, ha nagyon pipa valamiért!

- Egy sört teszek fel rá mindenkinek, - mindenki ellen!
A többi katona hitetlenkedve nézett az őrvezetőre, de nem akart fogadni vele senki sem, mert sejtették, hogy igaza lesz.

- Kíváncsiak vagytok, hogy miért mondtam? Elmondom! Hazavittem a városba egy tisztet a tiszti lakótelepre. Ahogy indultam vissza, ez a tirpák mucsai elém ugrott. Alig tudtam úgy megállni, hogy el ne üssem. Elkezdett kérlelni, hogy legyek olyan rendes, és hozzam be őt a laktanyába, mert lekéste a buszt. Rendben!- mondtam neki, erre beszállt. Jöhettünk vagy kétszáz métert, amikor kérdezés nélkül rágyújtott. Rászóltam, hogy dobja el a cigijét, mert a parancsnokom nem viseli el a kocsiban a füstszagot. Úgy tett, mintha meg sem hallotta volna, és tovább pöfékelt! Nagyon idegesített, hogy szagolnom kellett a füstjét! Erre az volt a reakcióm, hogy levettem a gyújtást úgy, - hogy Ő nem vette észre. Az autó persze lassan megállt. Gyújtás nélkül köszörültem az önindítóval, aztán kis idő múlva megkértem, hogy próbálja meg belökni a kocsit, hátha úgy beindul! Ő kiszállt, és elkezdte tolni az autót! Tolattam vele vagy háromszáz métert, aztán ráadtam a gyújtást! Ahogy a lendülettől beindult az autó, meg sem álltam, hanem egyenesen bejöttem a laktanyába! Remélem, hogy ebből majd tanul! Nos, - akkor kezdjünk el számolni visszafelé! Húsz, tizenkilenc, tizennyolc, tizenhét, tizenhat, tizenöt….
Ekkor kicsapódott a körlet ajtaja, és lihegve, vérbe borult szemmel jelent meg benne a főnökük, Mucsi Alajos főtörzsőrmester.

- Urak, mi ez a kupleráj itt? Talán, ha volnának szívesek feltápászkodni, és megadni nekem a tiszteletet! Elvégre már én is majdnem tiszt vagyok! És mi ez a szennyirodalom?- kapta fel a Playboy legújabb számát az egyik tartaléksofőr ágyáról. Ezt elkobzom!- üvöltötte.

- Nem teheti ezt főnök! Ez a saját tulajdonom! A családi fotóim vannak benne! Mert a miénk egy igazi nagy család! Kérdezze csak meg bárkitől!- mondta faarccal a magazin tulajdonosa.

- Igen? Akkor tegye el! Mondják meg már nekem uraim, - ki hiányzik még innen?

- Hát, gondolom, hozathatna ide egy pár lányt, - azt nagyon megköszönnénk! Azok itt nagyon hiányoznak nekünk! Főnök, maga tényleg egy igazi jó ember! Ezt nem is hittük volna magáról!- lelkendezett Soós tizedes. Tudja,- tette a kezét bizalmaskodva Soós tizedes a főtörzs vállára,- egy jó csajért képes lennék ismét elindulni a Bamako rallyn is, pedig az nagyon veszélyes! Sokan kaptak már ott trippert! Azt ugye tudja, hogy az mi? Amikor csöpög a csap! Aztán járhat az ember napokig a felcserhez, amíg rendbe nem hozzák!

- Szálljon már le a vállamról, maga birka! Nem erre gondoltam! Az a sötét katona a göndör hajával,- az hol van? Hogy is hívják őt?

- Csak nem arra a katonára gondol, akit lebirkázott? Gondolom a göndör haja miatt!- vette át a szót Szőke őrvezető.

- Én soha nem mondtam ilyet a haja miatt!

- De mi úgy tudjuk, hogy mondta! Meg is mondtuk neki! Pedig azt még nem is mondtuk, hogy maga le is sötét futózta!- tromfolta meg az eddig elhangzottakat az őrvezető, és ezzel egyúttal utalt a főtörzs sakkmániájára is!
Nyílt titok volt az ezredben, hogy a főtörzsőrmester szeret sakkozni! Szeret, - de nem tud! De azért szeret!

- Most hol van ez a katona? Mi is a neve?

- Hát hol lenne? Futni van a fűrtöske! A neve pedig Kolompár Bence Balázs Boldizsár Bódog Kelemen! Csak ez a név így nem fért bele mind a katonakönyvébe! Hívja Őt csak egyszerűen Bencének, főnök! De eszébe ne jusson Őt le Krumplí-zni! Nagyon érzékeny rá! Már úgyis magát keresi, amiért a haja miatt lebirkázta! Vigyázzon vele, - mert kés van nála!- mondta nagy komolyan Szőke őrvezető, csak a szeme röhögött.

- Maguk most szívatni akarnak engem?- kérdezte éles hangon. - Ezt nem veszem be!

- Ugyan már mucsai úr, mi most itt kötelező pihenőidőben vagyunk! Ne izélgessen már minket állandóan!- próbálta csitítani a főtörzsőrmestert Soós Sándor tizedes.

- Nem mucsai, maga birka úr, - hanem Mucsi Alajos főtörzsőrmester úr! A maguk főnöke, - ha nem tudnák! Meg vagyok értve?- üvöltötte hisztérikusan, egyre hangosabban.

- Hogyne, Mucsi Alajos majdnem tiszt úr!- tört ki a hangos röhögés Szőke őrvezetőből.

- Engem akarnak maguk felidegesíteni? Ígérem, hogy ezután jobban odafigyelek magukra! Gondom lesz rá minden nap, hogy ebből a csürhéből igazi katonákat faragjak! Még akkor is, ha maguk ebbe beledöglenek! Vége lesz az aranyéletnek! Majd meglátják! Ezt akár biztosra is vehetik!- fenyegetőzött a főtörzsőrmester. - Azt érhetik csak el, hogy az egész bagázsnak kiutaltatok a fácánosban egy jó pár nap nyaralást! Aztán ott a fogdában ráérnek majd tanulmányozni a szolgálati szabályzatot, hogy hogyan kell viselkedni egy igazi katonának!

- Oké, főnök! Azért azt jó, ha tudja, hogy nekem csak a nevem szőke! Addig maga fogja szállítani a tiszteket, amíg mi a fogdában nyaralunk?- vette fel a kihívás kesztyűjét, és kérdezett vissza csúfondárosan Szőke Zoltán őrvezető.
A főtörzs erre az érvelésre már nem tudott mit válaszolni. Megfordult, és szó nélkül kiment a körletből. Sokáig hallatszott még utána a katonák gúnyos kárörvendő röhögése.
- Fiúk! Kinek van kedve Blackjack-et játszani? Leszek én a bankos!- húzott elő a zubbonya zsebéből egy erősen megkopott pakli kártyát Szőke őrvezető. Ha esetleg érdekel valakit, van egy eredeti Rolexem, eladó! Olcsóért adom! Nemrég nyertem kártyán!

- Vidd le a műhelybe az aranykezűhöz! Őt biztosan érdekli, mert mindig mindennel seftel!
Lassan este lett. A katonák nekiálltak a tisztálkodásnak, pizsamát öltöttek, és a lefekvéshez készülődtek. Váratlanul, megszólalt a megafon hangja:

- Figyelem, lámpaoltás! Takarodó!
Egy darabig még halk beszélgetés hallatszott innen-onnan, aztán lassan elcsendesedtek.

A cikket írta: emillio

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Tudod kalózka, a fiatal , ép hogy csak a felnőttkor
küszöbén lévő alakok állandóan "jazkariskodnak"
Igyekeznek kitűnni a szürke tömegből! Ennek
érdekében semmitől sem riadnak vissza! A seregben
még a fogdát is képesek ezért kockáztatni! Olyanok,
mint a szarvasbikák! Állandóan rivalizálnak egymással!
A nyugtatásukra találták ki a brómos teát! Nálam
most kezdi éreztetni a hatását! (:-D)
Mekkora pofázmányuk van!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: