újabb események régebbi események további események
22:11
Tündér módosította a naplóbejegyzését
22:10
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:47
EKbvtIaARmVg regisztrált a weboldalra
18:55
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:18
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Boldogtalanságra ítélve

Látogatók száma: 237

Azok a kedves olvasók, akik már olvasták előző írásaimat, bizonyára tudják, hogy évek óta vegetáló házasságban élek, inkább már csak lakótársak mint házastársak vagyunk.

Számtalan esetben volt már rá példa itthon is, külföldön is, hogy az internet segítségével szerelmek szövődtek, amikből később házasság lett.Velem is majdnem ez történt.
Egyik téli hónap közepén az egyik közösségi portálon kaptam egy angol nyelvű levelet, aminek a feladója egy jóképű katonaember volt. Mai napig nem tudom, hogy hogyan talált rám, hisz az ilyen közösségi portáloknak több millió tagja van! Hosszú bemutatkozó levelet írt, én megpróbálom röviden összefoglalni.
Amerikai békefenntartó, Szudánban Darfúr tartományban szolgál. 20 éve szolgál az amerikai hadseregben hivatásos katonaként, ezredesi rangban. Személyleírása alapján biztosan csinos pasas lehetett. 180 cm magas, zöld szem, barna haj. A fotóján sötét napszemüveget és terepszínű katonai ruhát viselt.
Elmondása szerint 5 éve elhagyta a felesége, és azóta nem találta meg az igazit. Egyik barátja ajánlotta ezt az oldalt hogy itt ismerkedjen, hisz ő is itt találta meg élete párját, akivel azóta boldogan élnek az Egyesült Államokban.
Sajnos én egy szót sem beszélek angolul, ezért rögtön kerestem a neten egy fordítóprogramot, aminek a segítségével megértettem levele lényegét.
Válaszul én is írtam magamról, munkámról, családomról. Napi rendszerességgel leveleztünk, a fordítóprogram segítségével egész jól megértettük egymást,sőt egyik levelében Ő maga linkelte be azt a fordítóprogramot, amit használtam.!Napról napra szerelmesebb töltetű leveleket írt, úgy gondoltam, meg kell írnom, hogy házas vagyok! Meg is írtam, amire azt válaszolta:"értékeli hogy elmondtam magamról az igazat, de az ő véleményén semmit nem változtat."
Gondoltam, hogy magányos lehet, és csak azért ír ilyen leveleket, mert egy háború sújtotta országban a szolgálat befejeztével nincs lehetőség kikapcsolódni, ismerkedni.
Több levelében is azt írta, úgy érzi, hogy személyemben megtalálta az igazit, a lelkitársat, szeretőt, és a leendő feleségét!
Annak ellenére hogy én őszintén megírtam, nem vagyok független, továbbra is szerelmes leveleket írt! Viszonoztam virtuális szerelmét, hisz a fotója alapján nagyon tetszett!
Lelki szemeim előtt már láttam közös jövőnket, álmodoztam arról, hogy új korszak kezdődik az életembe, hogy megfogtam az Isten lábát.
Ő már olyannyira komolyan gondolta kettőnk kapcsolatát, hogy az egyik levelében pontosan megírt egy kikérő levelet, amit nekem kellett elküldeni a megadott email címre. Ez egy hivatalos eltávozási kérelem volt, amit azzal indokolt, hogy én vagyok a leendő felesége és találkozni akar velem személyesen!
Szerencsére a nagylányom folyékonyan beszél angolul, így a hivatalos levelezést az amerikai hadsereggel ő intézte, az én nevemben. Lányom megírta a kérelmet az Ő pontos és részletes útmutatásai alapján, és másnap már jött is a visszajelzés a kérelem elfogadásáról!
Mivel gyorsan jött a válasz azt gondoltam, hogy Ő nem egy csaló, szélhámos, valóban komolyak a szándékai velem. Nagyon is létező, valódi személyről volt szó, hisz a kérvényben az én személyi adataimat is, és az Ő személyi adatait is fel kellett tüntetni. Név, rangjelzés, katonai azonosító és a szolgálat pontos helye, ezeket Ő már előzőleg megírta nekem.
Mint írta, ez egy hivatalos eljárási forma az amerikai hadseregben - nem lehet megkerülni -csak így kaphat eltávozási engedélyt.
Aztán, amikor megérkezett a michigan-i központból a válasz, sírva fakadtam!
950 amerikai dollárt be kell fizetnem adminisztrációs díjként! Már a levél elolvasásakor tudtam, hogy én ezt az összeget nem tudom kifizetni, hisz a fizetésem ennek az összegnek még a közelébe sem jár. Mai árfolyamon számolva ez közel 200.000 Ft-ot jelent!
Lányommal megirattam Neki, hogy bármennyire is szeretném, én ezt azt összeget nem tudom előteremteni, mert ha az anyagi helyzetem lehetővé tenné, habozás nélkül kifizetném, hogy megkapja az eltávozási engedélyt. Azért irattam a lányommal, hogy nyelvtanilag pontos és jó legyen, hogy értse, mit akarok tudatni vele, mert a fordítóprogram pontatlanul fordít.
Úgy tűnt megértette problémámat és kereste a lehetőséget a pénz előteremtésére, sikertelenül. Többször is kérlelt, fizessem ki ezt az összeget, amint megkapja az eltávozási engedélyt - leghamarabb augusztusban - ennek az összegnek a kétszeresét kapom vissza tőle!
Kérdeztem, hogy Ő miért nem tudja kifizetni ezt a pénzt, azt válaszolta, hogy neki ez az összeg nem jelent semmit, de biztonsági okokból nem férhet hozzá a pénzéhez.
Innentől kezdve megtorpant a dolog!
Egyre ritkábban írt és egyre rövidebb leveleket. Már nem volt olyan intenzív és szerelmes mint az elején! Éreztem hogy valami érzelmileg megváltozott benne, de nem tudtam biztosat.
Ezt meg is kérdeztem Tőle, mire azt válaszolta, hogy nem haragszik rám, még mindig szeret, és mindennap gondol rám! Éreztem hogy ez már nem az igazi, "csak úgy írta."
Úgy gondoltam az lesz a legjobb, ha véget vetek ennek a virtuális szerelemnek, hisz esélyünk sincs arra, hogy az életben legalább egyszer találkozhassunk. Meg is tettem!
Írtam neki egy elköszönő levelet, amiben azt írtam: " Őszintén sajnálom hogy így alakultak a dolgok, mert a virtuális szerelemből lehetett volna igazi, nagy szerelem is. Tisztában vagyok azzal, hogy a 950 dollár az akadálya szerelmünk beteljesülésének, amit én nem tudtam kifizetni. Kértem, ne haragudjon rám, de úgy érzem, hogy ez reménytelen és lehetetlen szerelem, amit egymás iránt érzünk.Életem végéig emlékezni fogok rá, mindig helye lesz a szívembe, fotóját örökre a memóriámba vésem. Továbbra is álmodozom és reménykedem abban, hogy talán egyszer találkozhatunk."
Biztosra veszem, hogy elolvasta a levelet, mert rá 2 napra törölte profilját az oldalról! Nem tudom hogy a harag vagy csalódás vezérelte, mert azóta minden kapcsolat megszakadt közöttünk. Legszebb álmaim foszlottak szét, megsirattam ezt a virtuális szerelmet!
Bánatomban ordítani tudtam volna, de nem oszthattam meg fájdalmamat senkivel sem,nem mondhattam el senkinek sem, hogy mi a könnyek oka, egyedül a lányom ismerte bánatom okát, hisz ő elejétől fogva részese volt levelezésünknek, mivel a legtöbbször ő fordított.
Próbáltam magamat azzal a gondolattal vígasztalni hogy nem csak nyelvi, de földrajzi akadályok is voltak köztünk, hiszen Őt a hivatása Afrikába szólította, Amerika az otthona, én pedig Európában élek. Nem kívánhatom Tőle, hogy átutazza a fél világot értem. Mára már beletörődtem!
Ebből a történetből azt a következtetést vontam le, hogy a sors úgy rendelte, nem lehetek boldog, mert azóta sem sikerült komolyabb kapcsolatot kialakítani, pedig több pasival is randiztam. Úgy érzem mintha átok ülne rajtam, pedig nem vagyok önző, sem telhetetlen vagy nagyravágyó, én csak szeretni akartam, hogy szeretve legyek!
Nem tudom hogy mi az oka, hogy ennyire szerencsétlen vagyok a szerelemben - már sokat gondolkodtam rajta, de nem találtam egyetlen ésszerű magyarázatot sem - így ez továbbra is rejtély marad számomra!

A cikket írta: Polly

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

internetes csaló, sima ügy.
rengeteg trükkel próbálnak pénzt szerezni, örülj neki, hogy "nem sikerült."
Polly, drága!
Szerintem majdnem egy internetes csaló áldozata lettél! Nem lehetsz ennyire óvatlan!
Gondolod, hogy bármely hadsereg engedi a katonáit interneten ismerkedni?
Ebbe az ismeretlen csalóba "beleszerettél", mert szeretnél szeretni, de ez nem így működik.
Remélem, sikerül megismerkedned egy valóságos, hús-vér férfivel.
Üdv: Yolla
 
Kedves Polly,

ebből a történetből ne azt a következtetést vond le, hogy a sors rendelése miatt nem lehetsz boldog, hanem azt, hogy ostoba vagy.

Olvastam a sanyarú sorsodat taglaló korábbi két cikkedet is, azokhoz itt nem fűzök megjegyzést, mert Maggoth kolléga hsz-ében benne van a lényeg.

Elképesztő, hogy szerelembe esel egy virtuális fazonnal, s még azután is ábrándozol róla, hogy kiderült, mekkora átverés volt az egész. (Ezt hívják repülős játéknak.)

Továbbá elképzelem, hogy a fordítóprogram segítségével írod érzelmekkel átitatott leveleidet... Én lenni görög diplomat (Fejes Endre: Jó estét nyár, jó estét szerelem).

Hogy a lányodat bevontad ebbe a kis akciódba, az rendkívül visszatetsző és ízléstelen. Cinkosoddá tetted – az apja ellen. Gusztusos, mondhatom.

Elhiszem, hogy boldogtalan vagy. Azt is elhiszem, hogy tönkrement a házasságod. De ha ennyire nem bírod már, miért nem válsz el? Hisz a gyerekek már felnőttek.

Mintha második tinikorodat élnéd. Ez azonban így, 44 évesen, nevetséges. Mondhatni, ehhez már kissé túlkoros tini vagy.

Nem tudok együtt érezni veled, pedig nagyon igyekszem.

Ktr.
Átverés shawszag van itt az írás mögött, kedves Polly! Érezd magad szerencsésnek! Nem veszítettél semmit. Te nyertél. :)
Üdv.
Zs.
Szia Polly !

Szerintem ne add fel a boldogság keresését, egyszer bejön. AZ lehet ez a pasas csak virtuálisan szeretett, s nem biztos, hogy csak a fizetésed hiánya vezetett ide, hogy ez megszakadt. Nekem ott valami sántít. Annak örülj, hogy nem estél csapdába. Most új értelmet vehet számodra a keresés, s szerintem előbb utóbb, de megtalálod az igazit. Biztosan lesz aki szívből és igazán fog szeretni, és boldoggá tenni. Szorítok Neked. üdv Éva.
 
Elina leírta.
Úgy vélem egy amerikai katonának van annyi pénze, hogy állja a költségeket, biztos vannak rokonai, barátai odahaza, akik megtudják oldani a pénzküldést.
Számomra kicsit átverés íze van a dolognak, mert nem kis pénzről van szó. Ugyanakkor nem sok információt adott meg magáról. Úgy vélem én is, szerencse, hogy nem volt annyi pénzed.
 
Kedves Polly. Megértem a fájdalmadat. Teljesen átérzem. Most, hogy kiírtad magadból, - szépen megfogalmazva- talán kicsit jobb lesz. Még sokáig benned fog élni, ez az érzés, ami aztán halványul majd, mert bizonyára racionálisan is képes leszel látni. Akkor érted majd meg, milyen szerencse, hogy nem volt annyi pénzed. Hiszem, hogy a boldogság nem kerül el, csak még kicsit várat magára.
Kedves Polly!

Nyilván azért osztottad meg velünk ezt a számodra szomorú véget ért majdnem kapcsolatot, hogy megkönnyebbülj. Néha jó kiírni magunkból, ami fáj. Remélem sikerül a közelben megtalálnod azt a valóságos személyt, akit keresel.

Maga az írás jó, érzelmektől sem mentes. Tanácsot adni én nem vagyok hivatott, nem is kértél.

Több szerencsét a jövőben! :-)

Éva

megtekintés Válasz erre:

Hm. Ha most leírnám, mire gondolok, valószínűleg bántana, mert szerelmes vagy. Inkább nem írom le.

Nyugodtan leírhatod, kíváncsivá tettél! Biztosra veszem, hogy lesznek elítélő és megértő vélemények is!
 
Hm. Ha most leírnám, mire gondolok, valószínűleg bántana, mert szerelmes vagy. Inkább nem írom le.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: