újabb események régebbi események további események
20:22
Pinokkió módosította a cikkét
23:00
Pinokkió módosította a cikkét
17:40
Pinokkió új cikket töltött fel
09:52
Tündér módosította a naplóbejegyzését
09:52
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
01:15
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
01:08
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
19:05
Pinokkió új cikket töltött fel
20:50
Pinokkió új cikket töltött fel
20:36
Pinokkió módosította a cikkét
20:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
10:41
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
10:39
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
00:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Boldog tudatlanság...

2010. április 5. - Látogatók száma: 338

Erről a témáról elég nehéz úgy írni, hogy az mindenkinek tetszen, mert már a szó maga is minden emberben más és más gondolatot ébreszt. Megpróbálom, ha nem sikerül előre is elnézést az olvasótól.

A házasságot úgy kell megélni, mintha az ember a hullámvasúton szerezne új és új élményt. Nem a legjobb, de ki lehet bírni, és vannak akik kimondottan szeretik a hol fenn hol lenn érzést:-)
Minden kapcsolatban vannak olyan időszakok, amikor az egyik fél vélt, vagy valós sérelmek miatt eltávolodik a másiktól.Eleinte megpróbálja elmondani a párjának, de ezek a beszélgetések nem mindig vezetnek eredményre.Látszik a sértett emberen, hogy valami bántja, és ezt általában a környezetében levők is meg szokták érezni. Sok ember nem tud dolgokon túllépni.De vannak a neten a csetszobák, ahol ténylegesen az ember arc nélkül tud ismerkedni és tényleg úgy van, hogy csak idő kérdése de úgyis valaki rá fog kattanni.Ehhez tényleg csak idő és türelem kell.Szóval mindegy hogy melyik szituációt veszem figyelemben, a valós életet, vagy a netet a dolog mind a két helyen egyformán működik.Csak az idő nem egyforma. Az életben sokkal nehezebben alakul a dolog, a neten nagyon könnyen, gyorsan. Meg az ember mennyiség sem egyforma, az életben sokkal kevesebb emberrel vagy napi kapcsolatban, mint amennyivel a neten megismerkedhetsz. Szóval visszatérve, hogy egy egy ilyen kapcsolatban kialakuló érzelem megcsalás-e, szerintem igen. Mert ha már nem a párom az első az életemben, hanem egy másik ember, akkor az én fogalmaim és saját magam által állított szabályaim szerint már meg is csaltam a másik felet. Mivel az új kapcsolatban már kettőnknek van szerelmes dalunk, vannak kicsi titkaink, ami csak kettőnké. Én ezt úgy nevezem, hogy érzelmileg elvitt egy másik ember a páromtól. Ezt sokkal nehezebb elviselni, mert az ember nem szeret második lenni, a párom viszont így második lett. Bár én szerelmes lettem a "szerelembe", mert nagyon jó dolognak tartom, de rájöttem, hogy a páromnak is vannak jó tulajdonságai és szeret. Nem volt ugyan testi kapcsolat, de szerintem ezzel az érzelmi kalandozással megcsaltam a párom, akinek meg az volt a legnagyobb baj, hogy egy arc nélküli emberrel kellett volna versenyeznie. Ami ugye sokkal nehezebb, mint egy élő ember elé állni, és megkérdezni, hogy mit is akar.
Boldog tudatlanságnak azt az állapotot nevezem, amikor egy idegennel fekszik össze a párom mindenféle érzelem nélkül, és ezt soha nem tudom meg. Ennek nincs olyan romboló hatása, mert csak az aktusról szól és megy mindenki a saját útján tovább. Ezt én sokkal könnyebben elfogadom, bár ez is megcsalás.
Talán azért fogadnám el ez utóbbit kicsit könnyebben, mert arra rá lehetne fogni, hogy megingott a másik, vagy csak egy tévedés volt. Azt nem tudnám megbocsájtani, ha ennek folyamatosan ki lennék téve. De nálunk erről szó sincs.

A cikket írta: ginesz

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. október 21. 11:27
Egyetértek veled.
Igen ilyen veszélyei is vannak az internetnek.
Ott könnyű ismerkedni, ha ott elpanaszolod a bajod, ott megértőek, együtt érzőek, teljes az összhang. A napi szinten gyakorolt kapcsolat nem sok erőfeszítésbe telik, hiszen nem kell felkerekedni, és szépen felöltözve elmenni otthonról. Nem kell a másik emberrel fizikai valójában együtt lenni és nap, mint nap elviselni az esetleges rossz szokásait. Erről nem is tud meg semmit az ember, nem is derülhet ki. Itt fel sem merülhet a "ki viszi ki a szemetet" kérdés.
Idillikus kapcsolat.
Persze itt is van, hogy egy idő után csak lehullik az álarc és kiderül, hogy a virtuális világban sem mind arany ami fénylik...
Csak győzze kivárni a társ ezt türelemmel...
2010. május 7. 23:06

megtekintés Válasz erre: maresz058 - 2010. május 5. 15:37

Valamikor, azt mondta egy régi barátom "amig egyvalakivel csak egyszer csalnak meg addig nincs nagy baj , de ha ugyanazzal többször ott már valami alakúl". Lehet benne valami!

Ez a barátod nagyon okosan mondta...
2010. május 5. 15:37
Valamikor, azt mondta egy régi barátom "amig egyvalakivel csak egyszer csalnak meg addig nincs nagy baj , de ha ugyanazzal többször ott már valami alakúl". Lehet benne valami!
2010. április 5. 23:43
10*******
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: