újabb események régebbi események további események
16:54
Promotionantaf regisztrált a weboldalra
16:36
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
16:01
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Vízoltók 6.

Látogatók száma: 79

Ignácot a hír mélyen lesújtotta. Szép tervei Mikolttal egy pillanat alatt szertefoszlottak.

- Hogyan történt a baleset?- faggatta a rendőröket.

A törzsőrmester átvette a szót a tizedestől, és hivatalos tájékoztatásba kezdett.

- Szolnok határában eddig tisztázatlan körülmények között egy külföldi rendszámú kamion áttért a menetirány szerinti baloldalra, és ütközött a vele szemben szabályosan közlekedő Trabant típusú személygépjárművel. A baleset következtében a személygépkocsi vezetője a helyszínen, - az utasa pedig a kórházba szállítás közben életét vesztette. - A baleseti helyszínelés még tart. - Érdeklődnék, hogy van-e vér szerinti hozzátartozójuk az elhunytaknak?

- Igen! - A volt feleségemtől van egy fiam! - Az Ő esküvője volt tegnap, és van még egy fél testvére, aki most itt van még, - de jelenleg moziba ment!

- Megtenné, hogy értesíti Őket az eseményről?

- Természetesen, - de nem lesz könnyű!

- Ez sohasem könnyű! - A további teendőket meg tudja érdeklődni a szolnoki kapitányságon! - Hát, minden jót, szép napot! - Jöjjön tizedes, - indulunk!

Az első, hogy értesítem Zarándot a tragédiáról!- nyúlt a mobiljáért Ignác, és hívta a fia mobilját, - ami persze ki volt kapcsolva. Ezután hívta a lakásuk vonalas telefonját.

- Halló! – Amit hívott, az Zaránd és Hilda otthoni telefonszáma! – Ők jelenleg nászúton vannak, és én meg az üzenetrögzítő vagyok! – A síp szó után mondja el a mondandóját, - és ha visszaérkeznek, akkor vagy visszahívják Önt, - vagy nem! – Síp!....Fűűűűű ………

Ignác önkéntelenül elmosolyodott.

- Ezek a gyerekek mennyire bohókásak! - Szinte süt róluk a boldogság! - Jobb is, hogy nem beszéltünk! - Nem rontom el a nászútjukat! - Ráérnek megtudni, ha hazajöttek!- gondolta.

Dalma és Tina csatlakoznak Ignáchoz, és felmennek együtt a nagy teraszra, hogy megtudják egy kávé mellett, - mit is akart itt a két rendőr.

- Képzeljétek, Mikolték karamboloztak egy külföldi kamionnal, és sajnos mindketten meghaltak! – Hogy mondjuk meg ezt Lillának? - Segítesz húgocskám?

- Hát persze, - ez természetes! - Csak szólok Kolosnak, hogy nem megyek el az étterembe, ne várjon rám hiába! – Hoppá! – A telefonszámát meg nem kértem el!

- A legjobb az lesz, ha felhívod az éttermet, és hagysz neki ott üzenetet, hogy miért nem mész! - Ha akar veled találkozni, akkor jöjjön a MOM oldalán a Csörsz utcába, a Leroy-ba!

- Igen, ez jó tipp! – Így is fogok tenni!

- Én ne menjek?- kérdezte Tina.

- De! - Te is menj! - Csomagolni! - Mostantól semmi keresnivalód nincs itt!

- El akarsz zavarni? - Most, - amikor a szívem alatt hordom a gyermekedet?

- Ez nem igaz!- vágta rá Ignác.

- De - de kedvesem! - Bebizonyítsam? - Hozom a pozitív tesztet, és akkor saját szemeddel láthatod!- vágta rá Tina diadalmasan, és elviharzott.

- Tessék, a teszt! - Most láthatod! - Na, - erre varrjál gombot!- nézett Ignácra büszkén.

Ignác megnézte a pozitív tesztet, és elmosolyodott.

- Így örülsz neki, drágám?- kérdezte ellágyulva.

- Igen! - Ezt most elteszem, - mert jó lesz bizonyítéknak a válóperünkön. - Ugyanis több mint egy éve elköttettem magam, amit orvosi zárójelentéssel is tudok igazolni! - Na, - Te meg, - erre varrjál gombot!

Tina a hallottaktól teljesen lemerevedett. Kétségbe esve próbált valami kiutat találni, de semmi igazán jó ötlet nem jutott az eszébe. - Vajon vetessem el a gyereket, és fogjam rá, hogy a pozitív tesztet a nőgyógyász rendelőjéből csentem el? - Talán elhiszik! - Vagy ki akarna tanúskodni ellenem, - amikor rajta kaptak az Erikkel? - Hiszen Mikolték meghaltak, a Tarcal meg csak nem fog a saját fia ellen tanúskodni! - A Kolos meg nem látta, mert Dalmával sétált! - Ej, - nagyon sántít ez a dolog! - Talán még be is perelhetném Ignácot rágalmazásért, és pár milliócska kárpótlásért!

- Látom, agyalsz a kibúvókon! - Ne nagyon éld bele magad, - mert ki fognak röhögni! - A fotók, amit rólatok csináltam, - magukért beszélnek! - Még kapsz tőlem egy hetet, hogy lakást találj magadnak, aztán ide többet be sem teheted a lábad! - Addig itt lakhatsz, - de nem tovább, és utána már csak a válóperen találkozunk!- mondta Ignác halkan, de nagyon komolyan.

- Ha pénzt akarsz tőlem, - akkor dolgozz meg érte! - Eljöhetsz dolgozni a mulatómba éjszakára, - mint rúdtáncos! - Jó fizetést kapsz, - és tied lehet a bugyi pénz is!- mondta gúnyosan Ignác, és elröhögte magát.

Tinának a fejébe szállt a vér a férje szavaitól, és nekiugrott Ignácnak. Elkezdte ököllel verni a férjét, amivel csak azt érte el, hogy még jobban mulatott rajta Ignác. Ekkor megkarmolta az arcát! Na, - ezt nem kellett volna! Válaszul olyan pofont kapott, hogy beesett tőle a nappaliba.

- Vissza ne próbálj jönni, mert agyoncsaplak!- sziszegte utána Ignác.

Dalma megfogta a bátyja karját.

- Ne bántsd már ezt a szerencsétlent! – Inkább induljunk a Leroyhoz. – Addig is találjuk ki, hogy hogyan mondjuk meg Lillának a szülei tragédiáját!

A Leroyban alig lézengtek egy páran. Leültek az egyik ablak melletti asztalhoz, - jó távol mindenkitől, és összedugták a fejüket. Először is hogyan értesítsék a gyerekeket, hogy itt várnak rájuk. Közben megérkezett Kolos is, akit pár szóval tájékoztattak a balesetről.

- A Bandika számát tudom, - remélem, hogy nála van a telefonja!- mondta Ignác és felhívta a fiút. – Kicseng!- nézett a többiekre.

- Halló! - Ignác vagyok, fiam! - Nagyon fontos, hogy a film után azonnal gyertek ide a Csörsz utcai Leroyba! - Itt várunk rátok! – Szevasztok!- mondta, és letette.

- Csókolom!- szaladt oda lelkesen hozzájuk Lilla, és a két fiú is oda sétált. – Irtó klassz filmet láttunk!- mondta Lilla csillogó szemmel. – Elmeséljem?

- Most ne kislányom! - Gyere, ülj ide mellém! - Nagyon szomorú hírt kell mondanom!

- Nem engedik az anyuék a divattervező iskolát?- ült le a kislány.

- Másról van szó! - A szüleid hazafelé menet karamboloztak! …….. – Nem élték túl az ütközést!

Lilla megszólalni sem tudott a hír hallatán, - csak elkezdett keservesen sírni! Dalma átölelte a lányt, és próbálta nyugtatgatni, - csitítani.
- Kicsim, kapd be ezt a nyugtatót, - itt van egy kis ásványvíz! – Sajnos ezen nem segít a sírás!

Megvárták, amíg Lilla egy kicsit megnyugodott, és akkor Ignác megszólalt.

- Nem tudom, hogy tudtad-e, de az apád - nagyon beteg volt! - Már csak hónapjai voltak hátra, és én tegnap megígértem neki, hogy vigyázok rátok, - rád és az édesanyádra!

- Sajnos a sors másképp rendelkezett! - Neked már csak egy vérrokonod van, az én fiam, - a Te féltestvéred, - de Ők külföldre mennek dolgozni! - Mivel a Te szüleid tisztességgel felnevelték az én fiamat, - nekem kutya kötelességem rólad jól gondoskodni, - és én ezt is fogom tenni! - Holnap első dolgom lesz a gyámságodat elintézni! - Majd itt fogsz lakni velem a villában! - A gimnáziumot meg itt is nyugodtan befejezheted, - mert átiratlak! - Jó lesz így?- simogatta meg lágyan Lilla haját Ignác. - Egy család leszünk!

- Bandika, - téged meg holnap tízre várlak az édesanyáddal együtt! - El ne felejtsd!

A cikket írta: emillio

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Szia Emillio!
Sajnálom szegény Tinát... egy kis félrelépés miatt így megbüntetni?!
Amúgy meg folyik szépen a kavarás... olvasom tovább.
Üdv,
Pí.
Tisztelt Emillio!
Szépen folytatta, nálam ez ötös!
Bokor
 
Szia Emillio!

Már megnéztem. olvastam. Pontoztam.
Csak nem véleményeztem és még nem varrtam rá gombot!!!
Most rohanok cérnáért! Mert megérdemled!!!!!

pusz
Juli

megtekintés Válasz erre:

Szia emilllio!

Tuccc tuccc tuccc! Grati! 5-ös :)

Üdv. István

Szia István!

Köszönöm a dicsérő szavaid!

Szia : emillio

megtekintés Válasz erre: Yolla

Emillio, kedves!

Nagyon jól sikerült, Barátom! Gratulálok! Jeles!

Most törhetem a fejem a folytatáson!

Pussz: Yolla

Kedves Yolla!

Ignác szavaival élve: - Na, - erre varrjál gombot!
(:-D)
Örülök, hogy tetszik!

Pussz: emillio
 
Szia emilllio!

Tuccc tuccc tuccc! Grati! 5-ös :)

Üdv. István
Emillio, kedves!

Nagyon jól sikerült, Barátom! Gratulálok! Jeles!

Most törhetem a fejem a folytatáson!

Pussz: Yolla
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: