újabb események régebbi események további események
02:16
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
02:09
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
10:14
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
02:01
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
02:00
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
10:28
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
02:32
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
02:32
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
02:13
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
02:53
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
11:24
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Vízoltók 6.

2013. április 14. - Látogatók száma: 79

Ignácot a hír mélyen lesújtotta. Szép tervei Mikolttal egy pillanat alatt szertefoszlottak.

- Hogyan történt a baleset?- faggatta a rendőröket.

A törzsőrmester átvette a szót a tizedestől, és hivatalos tájékoztatásba kezdett.

- Szolnok határában eddig tisztázatlan körülmények között egy külföldi rendszámú kamion áttért a menetirány szerinti baloldalra, és ütközött a vele szemben szabályosan közlekedő Trabant típusú személygépjárművel. A baleset következtében a személygépkocsi vezetője a helyszínen, - az utasa pedig a kórházba szállítás közben életét vesztette. - A baleseti helyszínelés még tart. - Érdeklődnék, hogy van-e vér szerinti hozzátartozójuk az elhunytaknak?

- Igen! - A volt feleségemtől van egy fiam! - Az Ő esküvője volt tegnap, és van még egy fél testvére, aki most itt van még, - de jelenleg moziba ment!

- Megtenné, hogy értesíti Őket az eseményről?

- Természetesen, - de nem lesz könnyű!

- Ez sohasem könnyű! - A további teendőket meg tudja érdeklődni a szolnoki kapitányságon! - Hát, minden jót, szép napot! - Jöjjön tizedes, - indulunk!

Az első, hogy értesítem Zarándot a tragédiáról!- nyúlt a mobiljáért Ignác, és hívta a fia mobilját, - ami persze ki volt kapcsolva. Ezután hívta a lakásuk vonalas telefonját.

- Halló! – Amit hívott, az Zaránd és Hilda otthoni telefonszáma! – Ők jelenleg nászúton vannak, és én meg az üzenetrögzítő vagyok! – A síp szó után mondja el a mondandóját, - és ha visszaérkeznek, akkor vagy visszahívják Önt, - vagy nem! – Síp!....Fűűűűű ………

Ignác önkéntelenül elmosolyodott.

- Ezek a gyerekek mennyire bohókásak! - Szinte süt róluk a boldogság! - Jobb is, hogy nem beszéltünk! - Nem rontom el a nászútjukat! - Ráérnek megtudni, ha hazajöttek!- gondolta.

Dalma és Tina csatlakoznak Ignáchoz, és felmennek együtt a nagy teraszra, hogy megtudják egy kávé mellett, - mit is akart itt a két rendőr.

- Képzeljétek, Mikolték karamboloztak egy külföldi kamionnal, és sajnos mindketten meghaltak! – Hogy mondjuk meg ezt Lillának? - Segítesz húgocskám?

- Hát persze, - ez természetes! - Csak szólok Kolosnak, hogy nem megyek el az étterembe, ne várjon rám hiába! – Hoppá! – A telefonszámát meg nem kértem el!

- A legjobb az lesz, ha felhívod az éttermet, és hagysz neki ott üzenetet, hogy miért nem mész! - Ha akar veled találkozni, akkor jöjjön a MOM oldalán a Csörsz utcába, a Leroy-ba!

- Igen, ez jó tipp! – Így is fogok tenni!

- Én ne menjek?- kérdezte Tina.

- De! - Te is menj! - Csomagolni! - Mostantól semmi keresnivalód nincs itt!

- El akarsz zavarni? - Most, - amikor a szívem alatt hordom a gyermekedet?

- Ez nem igaz!- vágta rá Ignác.

- De - de kedvesem! - Bebizonyítsam? - Hozom a pozitív tesztet, és akkor saját szemeddel láthatod!- vágta rá Tina diadalmasan, és elviharzott.

- Tessék, a teszt! - Most láthatod! - Na, - erre varrjál gombot!- nézett Ignácra büszkén.

Ignác megnézte a pozitív tesztet, és elmosolyodott.

- Így örülsz neki, drágám?- kérdezte ellágyulva.

- Igen! - Ezt most elteszem, - mert jó lesz bizonyítéknak a válóperünkön. - Ugyanis több mint egy éve elköttettem magam, amit orvosi zárójelentéssel is tudok igazolni! - Na, - Te meg, - erre varrjál gombot!

Tina a hallottaktól teljesen lemerevedett. Kétségbe esve próbált valami kiutat találni, de semmi igazán jó ötlet nem jutott az eszébe. - Vajon vetessem el a gyereket, és fogjam rá, hogy a pozitív tesztet a nőgyógyász rendelőjéből csentem el? - Talán elhiszik! - Vagy ki akarna tanúskodni ellenem, - amikor rajta kaptak az Erikkel? - Hiszen Mikolték meghaltak, a Tarcal meg csak nem fog a saját fia ellen tanúskodni! - A Kolos meg nem látta, mert Dalmával sétált! - Ej, - nagyon sántít ez a dolog! - Talán még be is perelhetném Ignácot rágalmazásért, és pár milliócska kárpótlásért!

- Látom, agyalsz a kibúvókon! - Ne nagyon éld bele magad, - mert ki fognak röhögni! - A fotók, amit rólatok csináltam, - magukért beszélnek! - Még kapsz tőlem egy hetet, hogy lakást találj magadnak, aztán ide többet be sem teheted a lábad! - Addig itt lakhatsz, - de nem tovább, és utána már csak a válóperen találkozunk!- mondta Ignác halkan, de nagyon komolyan.

- Ha pénzt akarsz tőlem, - akkor dolgozz meg érte! - Eljöhetsz dolgozni a mulatómba éjszakára, - mint rúdtáncos! - Jó fizetést kapsz, - és tied lehet a bugyi pénz is!- mondta gúnyosan Ignác, és elröhögte magát.

Tinának a fejébe szállt a vér a férje szavaitól, és nekiugrott Ignácnak. Elkezdte ököllel verni a férjét, amivel csak azt érte el, hogy még jobban mulatott rajta Ignác. Ekkor megkarmolta az arcát! Na, - ezt nem kellett volna! Válaszul olyan pofont kapott, hogy beesett tőle a nappaliba.

- Vissza ne próbálj jönni, mert agyoncsaplak!- sziszegte utána Ignác.

Dalma megfogta a bátyja karját.

- Ne bántsd már ezt a szerencsétlent! – Inkább induljunk a Leroyhoz. – Addig is találjuk ki, hogy hogyan mondjuk meg Lillának a szülei tragédiáját!

A Leroyban alig lézengtek egy páran. Leültek az egyik ablak melletti asztalhoz, - jó távol mindenkitől, és összedugták a fejüket. Először is hogyan értesítsék a gyerekeket, hogy itt várnak rájuk. Közben megérkezett Kolos is, akit pár szóval tájékoztattak a balesetről.

- A Bandika számát tudom, - remélem, hogy nála van a telefonja!- mondta Ignác és felhívta a fiút. – Kicseng!- nézett a többiekre.

- Halló! - Ignác vagyok, fiam! - Nagyon fontos, hogy a film után azonnal gyertek ide a Csörsz utcai Leroyba! - Itt várunk rátok! – Szevasztok!- mondta, és letette.

- Csókolom!- szaladt oda lelkesen hozzájuk Lilla, és a két fiú is oda sétált. – Irtó klassz filmet láttunk!- mondta Lilla csillogó szemmel. – Elmeséljem?

- Most ne kislányom! - Gyere, ülj ide mellém! - Nagyon szomorú hírt kell mondanom!

- Nem engedik az anyuék a divattervező iskolát?- ült le a kislány.

- Másról van szó! - A szüleid hazafelé menet karamboloztak! …….. – Nem élték túl az ütközést!

Lilla megszólalni sem tudott a hír hallatán, - csak elkezdett keservesen sírni! Dalma átölelte a lányt, és próbálta nyugtatgatni, - csitítani.
- Kicsim, kapd be ezt a nyugtatót, - itt van egy kis ásványvíz! – Sajnos ezen nem segít a sírás!

Megvárták, amíg Lilla egy kicsit megnyugodott, és akkor Ignác megszólalt.

- Nem tudom, hogy tudtad-e, de az apád - nagyon beteg volt! - Már csak hónapjai voltak hátra, és én tegnap megígértem neki, hogy vigyázok rátok, - rád és az édesanyádra!

- Sajnos a sors másképp rendelkezett! - Neked már csak egy vérrokonod van, az én fiam, - a Te féltestvéred, - de Ők külföldre mennek dolgozni! - Mivel a Te szüleid tisztességgel felnevelték az én fiamat, - nekem kutya kötelességem rólad jól gondoskodni, - és én ezt is fogom tenni! - Holnap első dolgom lesz a gyámságodat elintézni! - Majd itt fogsz lakni velem a villában! - A gimnáziumot meg itt is nyugodtan befejezheted, - mert átiratlak! - Jó lesz így?- simogatta meg lágyan Lilla haját Ignác. - Egy család leszünk!

- Bandika, - téged meg holnap tízre várlak az édesanyáddal együtt! - El ne felejtsd!

A cikket írta: emillio

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2013. május 19. 15:51
Szia Emillio!
Sajnálom szegény Tinát... egy kis félrelépés miatt így megbüntetni?!
Amúgy meg folyik szépen a kavarás... olvasom tovább.
Üdv,
Pí.
2013. május 13. 15:30
Tisztelt Emillio!
Szépen folytatta, nálam ez ötös!
Bokor
 
2013. április 18. 19:50
Szia Emillio!

Már megnéztem. olvastam. Pontoztam.
Csak nem véleményeztem és még nem varrtam rá gombot!!!
Most rohanok cérnáért! Mert megérdemled!!!!!

pusz
Juli
2013. április 15. 19:49

megtekintés Válasz erre: - 2013. április 15. 19:02

Szia emilllio!

Tuccc tuccc tuccc! Grati! 5-ös :)

Üdv. István

Szia István!

Köszönöm a dicsérő szavaid!

Szia : emillio
2013. április 15. 19:45

megtekintés Válasz erre: Yolla - 2013. április 15. 17:18

Emillio, kedves!

Nagyon jól sikerült, Barátom! Gratulálok! Jeles!

Most törhetem a fejem a folytatáson!

Pussz: Yolla

Kedves Yolla!

Ignác szavaival élve: - Na, - erre varrjál gombot!
(:-D)
Örülök, hogy tetszik!

Pussz: emillio
 
2013. április 15. 19:02
Szia emilllio!

Tuccc tuccc tuccc! Grati! 5-ös :)

Üdv. István
2013. április 15. 17:18
Emillio, kedves!

Nagyon jól sikerült, Barátom! Gratulálok! Jeles!

Most törhetem a fejem a folytatáson!

Pussz: Yolla
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: