újabb események régebbi események további események
06:16
Tündér módosította a naplóbejegyzését
06:15
Tündér új bejegyzést írt a naplójába

Csere itt, szerva ott

2016. február 18. - Látogatók száma: 82

3. rész: Bandi

Boldoggá tette a Holló házaspárt, azzal, hogy kiderült, Linda pocakjában szépen fejlődik az egészséges kisfiú. Benkei főorvos is megkönnyebbült, amikor a kórház számláját gond nélkül kifizette a fiatalasszony, mert titokban arra készült, ha ez betegének problémát jelentet, akkor azt kiegyenlíti a saját számlájáról. Ezzel tartozna Blankának, a manöken alkatú és szépségű, harmincéves szingli barátnőjének, akivel immáron három éve szoros kapcsolatot tart.
Orvosként megtapasztalta a sikeres gyógyítás éteri magasságait és szerencsére, a statisztikai adatok alatti, sikertelenséget, mely mindannyiszor kicsit megrendítették őt magát is, s talán éppen ezért csodálattal vegyes tisztelettel fogadta Blanka kolléganőjének bejelentését, mely szerint bármilyen legyen a vizsgálat eredménye, mindenképpen megtartja gyermekét.
Kivételes asszony Linda, akivel Blankánál ismerkedett meg és azonnal megállapította, hogy Gyulának fogalma sincs arról, mekkora kincs a felesége. Vidám és talpraesett, a váratlan helyzeteket is kiválóan kezeli, és folyamatosan gyámolítja briliáns elméjű férjét, akiből abszolút hiányzik a praktikum, mintha róla szólnának a tudós viccek. Mégis érződik közöttük az összhang, működik közöttük a kémia, amely lerí az arcukról, ahogyan egymásra néznek.
Blankával élhetne ekkora összhangban, tudja már régóta, ám nagyon nehéz a döntés.
Ahogyan az előző napi hóesést ma délelőtt tizennégy fokos tavaszi meleg követ, úgy változik a magas, kellemes, nyílt tekintetű orvos álláspontja saját helyzetét illetően.
Blankát kollégája születésnapi buliján ismerte meg, lévén a lány Sárosdy doktor feleségének barátnője, miután nem akart hosszú ideig időzni az emelkedett hangulatú társaságban, idő előtt lelépett. A kocsiját kereste a parkolóban, amikor mellé lépett a lány, hogy rossz helyen keresi, mert a parkoló túlsó végén hagyta, az ő kocsijától nem messze. Szó szót követett, telefonszámot cseréltek, és két nap múlva felhívta. Beültek egy kávézóba, amely később a törzshelyük lett.
Blanka mindenben felesége ellentéte, külsőleg és belsőleg is. Bár nem titkolta, hogy családos ember és két gyermek édesapja, sőt, azt is leszögezte, hogy közte és Blanka között a barátságon és a szexen kívül több nem lehet, a lány kitartott mellette. Azzal persze nem számolt, hogy idővel beleszeret.
Felesége házasságuk hét éve alatt elvesztette a gusztusos, töltött galamb alakját, nem annyira a két gyerek megszülése okán, inkább a mérhetetlen édességvágyának köszönhetően. Szinte napról napra egyre kövérebb, lassan könnyebb lesz átugrani, mint megkerülni, ráadásul a hirtelen meggazdagodott, unatkozó úriasszony szerepét játssza, és eszébe sem jut újra munkába állni, helyette napközben kávézgatni, vásárolgatni jár a barátnőivel, az ágyban pedig olyan, mint egy hatalmas, puha kelt tészta, csak belesüppedni lehet.
Krisztina, a főnővér, harmadszor szólítja, mire a főorvos meghallja:
- Bocsásson meg, elkalandoztam.
- Semmi gond, főorvos úr! Hoztam a leleteket. Fél óra múlva jöhet referálni Sárosdy doktor úr?
- Várunk délutánra új beteget?
- Nem, kivételesen nincs előjegyzésünk.
- Rendben. Egy órával korábban elmegyek, ezért azonnal jöhet Sárosdy doktor.
Sorra veszik a leleteket és a kezelési módszereket. Kicsit szórakozott Benkei főorvos, mert két kényes műtétet is átenged a kollégájának. Itt nincs paraszolvencia, ahogyan rosszul végzett műtét sem fordulhat elő, és Sárosdy biztosabbnak érezné magát, ha a főorvos is jelen lenne a műtéteknél.
- Bocsáss meg, Bandi…
- Mi a gond, Ferikém?
- Szeretném, ha ott lennél a műtéteknél.
- Nem leszek ott! Pontosan tudod, mit kell tenned. Ha nem boldogulsz, felhívatsz és tíz percen belül itt leszek!
A tus alatt is azon jár az esze, hogy milyen érdekes a világ! Sárosdynak éppen elengedni készül a kezét, boldoguljon egyedül, mert kiváló technikájú sebész, kár, hogy önbizalom hiányban szenved. Muszáj beledobni a mélyvízbe. Bezzeg a gyerekei kezét most akarja megszorítani, és szokás szerint hétvégén elvinni őket kirándulni, és meghívja Blankát is, hiszen ha jól kijön a gyerekekkel, azzal megkönnyíti a helyzetét.
Hollóékhoz hivatalos vacsorára, pontosan hatra várják Blankával együtt, így még van annyi ideje, hogy virágot vegyen és egy üveg finom italt, és hazamenjen átöltözni.
Kellemes a napfényben autózni, legszívesebben sétálna egy nagyot, de ahhoz most nincs elég ideje. Hanem elmehetne a gyerekekért az óvodába, ha lecsípne húsz percet a bevásárlásra szánt időből. De mire valók a plázák? Egy üveg whisky, egy csokor virág, két csomag sajtos keksz, ez utóbbi a gyerekeké, és máris mehet a parkolóba. A mozgólépcsőről meglát egy illatszer üzletet, melynek kirakatában reklámozzák az új női parfümöt, melynek illatáról kolléganői ódákat zengtek, kár, hogy nagyon drága. Azonnal vesz kettőt, örüljenek az asszonyok.
A kocsi csomagtartójában hagyja a szatyrokat, mindössze az egyik üveg parfümöt teszi zsebre. Örülni fog Márti, szereti az ilyesmit. Rápillant az órájára, még csak fél négy, akkor pedig lesz ideje néhány falatot enni, mert nem volt ideje ebédelni. Ma este tízig dolgozna, de a fél műszakot elcserélte a helyettesével, Kászonyi Sanyival, akinek jól jön majd, ha vasárnap délben leváltja.
Útközben felhívja Zsófi nénit, hogy ő megy a gyerekekért az óvodába, de az öreglány nem veszi fel a telefont, ezért üzenetet hagy neki.
A lakásajtót képtelen kinyitni, mert belülről benne van a kulcs, amely nem jellemző, mert feleségével együtt az előszoba falán lévő kulcstartóra akasztják a kulcsot, miután beléptek a lakásba. Onnan nem tűnik el, a gyerekek sem érik el, és nem kell keresgélni, ha elmennek hazulról. Csenget, de nincs semmi mozgás. Lehet, hogy Zsófi néni, a bejárónőjük, benne hagyja a kulcsot az ajtóban, valószínűleg nincs itthon Márti, muszáj kitartóan csengetni, mert az öreglány porszívózás közben se nem lát, se nem hall, nyilván a telefon csengését sem hallotta. Nagy sokára résnyire nyílik az ajtó, és kiszól a felesége:
- Zsófi néni, nem megmondtam magának, hogy menjen el a gyerekekért az óvodába és öt óránál hamarabb ne jöjjenek haza?
Benkei főorvos hetente kétszer Thai-boksz edzésekre jár, mely szokása egyetemista korából származik, és ennek most nagy hasznát veszi, amikor kipenderíti lakásából a hiányos öltözetű férfit, aki önkéntesen vállalta, hogy Márta asszonyt férje távollétében megvigasztalja, csak arról nem informálta senki, hogy a jámbor, munkabuzi főorvos férj fekete öves Thai-boksz mester.
Bandinak átöltözni nincs ideje, mert két bőröndbe belesepri síró neje ruhaneműt, illetve azokból annyit, amennyi belefér:
- Öltözz, Márti és tűnj el! Eddig mindent elnéztem neked, a gyerekeinkre való tekintettel, de betelt a pohár! Nem érdekel, hová mész, de ide többet be nem teszed a lábad! Kedves barátod itt felejtette a mobilját! Öt perc alatt elválasztanak bennünket!
Benkei hangja halk és hideg, s legalább olyan határozottan vág, mint műtétnél a szikéje. Zsebre teszi az idegen mobilját. Márta asszony krokodilkönnyekkel próbálja meghatni. Percek telnek el, mire rájön, hogy próbálkozása sikertelen. Kitör belőle a kétségbeesett zokogás, és csak akkor mozdul, amikor noszogatásként Bandi megfogja a karját.
Mikor állítana be Zsófi néni, ha nem éppen ekkor, és meghökken, mert ilyet még nem látott, pedig évek óta idejár takarítani.
- Kézcsókom, Zsófi néni! Ne mondjon semmit! Márti elköltözik, kérem, segítsen neki levinni bőröndöket a kocsijához! Elmegyek a gyerekekért és későn jövök haza. Addig, legyen szíves, tegye rendbe a lakást.
A kocsiból felhívja Blankát, hogy a gyerekeivel érkezik Hollóékhoz, ott találkoznak. Nem várja meg a lány válaszát, indifferens. Alea iacta est.
Marci nagycsoportos óvodás, az átöltözésnél kell kicsit segíteni neki, de egyedül is felveszi a cipőjét és a kabátját, úgy segédkezik apjának felöltöztetni Eperkét, aki még kiscsoportos és örömében izeg-mozog, hogy apával mehet haza. Csak úgy csillog a szeme, amikor megtudja, hogy vendégségbe mennek.
- Apa, a vendégségben kapunk vacsorát?
- Kapunk, kicsim. Nagyon finom lesz!
- Hárman megyünk, mint amikor kirándulunk?
- Igen, kisfiam!
Hollóék konyhájában készül a vacsora. Blanka beszámolt a háziaknak Bandi telefonjáról, bár ne tette volna! A házigazdák azonnal átrendezik a nappalit, hogy legyen játszóhelye a gyerekeknek, Gyula előveszi kincseit, a gyerekkorából maradt, kissé kopott Markl játékot, egy pakli vadonatúj francia kártyát, és színes tollakat, meg fehér lapokat is kikészít, hátha rajzolni akarnak a gyerekek, Linda pedig máris kavarja a palacsinta tésztát, mert azt minden gyerek szereti.
Lindának Marci adja át a virágcsokrot, Eperke pedig az egyik parfümöt. Bandi kezet fog Gyulával, majd széles mosollyal átadja neki a whiskyt, azzal, hogy az istenért, fel ne bontsa, mert ő nem ihat, az asszonyoknak is árt az alkohol, a házigazdának meg alkalmazkodnia kell a vendégekhez! Megvárja, amíg a gyerekei szépen bemutatkoznak, s amikor mindenki rájuk figyel, átadja Blankának a másik parfümöt.
- Nagyon köszönöm? Miért kaptam? – súgja fülébe a lány.
- Mert szeretlek! – súgja vissza, s még mondana mást is, de megcsörren zsebében a telefon.
A főnővér keresi, azonnal menjen be a munkahelyére.
- Gyerekek, mennem kell a kórházba. Ne haragudjatok! Vigyáznátok a gyerekekre?
Marci azonnal megszólal, megelőzve a felnőtteket:
- Menj csak, apa! Gyula bácsi játszik velünk, és kapunk palacsintát is!
Eperke egyáltalán nem figyel az apjára, kézen fogja Blankát, hogy a nappali közepén, a szőnyegen ülve, együtt építsenek kártyavárat.
- Bandi, várj egy pillanatot!
Linda eltűnik a konyhában, és egy szatyorral tér vissza:
- Légy szíves vidd magaddal! Töltött csirkemell, rizzsel, párolt gombával és egy doboz üdítő. Menj el nyugodtan, vigyázunk a gyerekekre. Ígérem, nyolckor ágyban lesznek.
Bandi még visszanéz az ajtóból. Eperke nevetve magyarázza Blankának, hogy a szőnyegen hasalva is lehet kártyavárat építeni, és azonnal bemutatja a gyakorlatban is, Marci pedig ügyesen építi a kockavárat, amely gyorsabban növekszik, mint a Gyula bácsié.
Tíz perc múlva Benkei főorvos bemosakszik a műtéthez, közben Sárosdy doktor sorolja az eddigi műtéti beavatkozást.
- Jól van, Ferikém! Igazad volt! Még nem engedhetem el a kezed!

VÉGE

A cikket írta: Yolla

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2016. február 18. 19:22
Joo a torteneted, bar az en lelkem haborog. Szegeny Marti. A ferje mar 3 eve csalja ot, megis olyan lazan penderiti ki ot a lakasbol, mintha o bezzeg egy szent lenne. Ertem en, hogy Bandinak oka van ra, hogy felrelepjen, de Martinal is oka van annak, hogy nem a ferjenel talalja meg az oromot. Hiba volt hazavinni a pasit. De ezt a kirugast figyelembe veve a ferj detto hutlenseget, nem erdemelte meg.

Oke, tudom, legyen ez az en bajom. Egyebkent tetszett a irasod - mint mindig.
2016. február 18. 17:31
Jó volt!

Pussz: emillio
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: