újabb események régebbi események további események
23:21
Tündér módosította a naplóbejegyzését
23:10
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
12:32
wadbikaiy új bejegyzést írt a naplójába
22:10
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
21:42
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését

Üstökös (Ötszavas játék)

2014. december 5. - Látogatók száma: 54

Ugatás, útszéli, üstökös, űr, virág

Éva úgy érezte percig sem marad tovább egy légtérben ezzel a palival, aki magából teljesen kifordulva mindenféle sértő szavakat vágott a fejéhez. Ezt aztán tényleg nem érdemelte meg! Mást sem tesz egy idő óta, mint szapulja, üvöltözik vele, ahogy a torkán kifér, hogy szinte már a feje is belefájdult. Vele, aki hosszú utat tett meg csak azért, hogy találkozzanak. És akkor azt kérdezi, amiről pedig nem tehet, hogy miért nem ott szállt le a buszról, ahol máskor is szokott?... Mert ő most is ott várta?... És egyáltalán hol volt ennyi ideig?... meg sem hallva a válaszát...
- Na vajon miért nem ott, ha egyszer a busz meg sem állt és nem tudtak egyeztetni, hogy hová fog megérkezni... De mi is volt az a nagy bűn, amit elkövetett, hogy ennyire nem lehet megérteni? Hiszen eljött, itt van!... ha gyalog is kellett megtennie azt a hosszú utat, miközben végig ugatták a kutyák és ő azért is szedte a lábait, mert attól félt, nehogy már valamelyikük kiszabaduljon. Mégis csak egy idegen. Arról nem beszélve, mennyire szokatlan és kellemetlen érzés volt számára ez a kényszerű, rögtönzött kitérő.

Azért viselje el ezeket a szavakat, mert az idő ennyire előrehaladt, mert közben besötétedett? Tűrje a végtelenségig a sértő szavakat, amit a fejéhez vág?... Hiszen szóhoz sem hagyja jutni, hiába próbálja, annyira üvölt, hogy meg sem hallja, amit mondani akar.

Hát ezt nem tűri tovább - döntötte el és kihasználva az alkalmas pillanatot, amikor megveszekedett barátja felbattyogott a háztól elég messze lévő pottyantójáig, felpattant. Kivágódott az ajtón és, mint akit puskából lőttek ki, amennyire csak bírt rohanni kezdett vissza arra, amerről jött. Egyre távolodva a háztól miközben még mindig ott dübörgött az agyában ez az útszéli hang. Vele így még soha senki nem kiabált. Nem érdekelte már, hogy sötét van, az sem, hogy a kutyák ugatása kíséri végig az úton, csak minél távolabb kerüljön ettől a helytől.

Amikor már úgy érezte elég messze került, megállt szusszanni egyet. Fellélegzett, miközben nem észlelt mögötte semmi mozgást, a kellő távolság ezt lehetővé tette.
Elégtételt vett a sértéseken. - gondolta. Hát csak eméssze! Keresse, amikor visszamegy a házba és hűlt helyét fogja találni. Hát ha eddig nem volt alkalma megismerni, majd fogja.

Bizonytalan léptekkel haladt egyre előre, már egyáltalán nem sietett, hiszen honnan is tudhatná mit gondolt ki magában út közben, hol húzza meg magát. Nem fogja követni. Még arra is volt ideje, hogy leszakítson egy szál kerítésen kihajló virágot. Közel már a templom, és áldotta az eszét, hogy hirtelen ötletként menedékhelynek kigondolta. Még nevetett is magán, amint újra rekonstruálta a hirtelen kirohanását, hogy mint egy üstökös vágódott ki az éjszakába. Ekkor felnézett az égre és valóban látni vélte, érezte mintha vele együtt haladna ott fenn az égen a milliónyi csillag közül a legszebben fénylő, mely szabálytalan időközönként hol fel, hol eltűnt. És látni vélte az űrben bolyongó annyi lelket. Közülük egy vagyok én - gondolta ekkor, majd kinyitotta a hatalmas ajtót és megkönnyebbülve belépett a templomba.

A cikket írta: zsoltne.eva

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2014. december 6. 19:55

megtekintés Válasz erre: D Klári - 2014. december 6. 19:23

... nem valószínű, h a pali bármit is emészt!

puszi

... mint ahogy az sem, hogy azon a hosszú úton valaha is gyalog végigment...

Örülök, hogy érdemesnek tartottad olvasásra... Nagy utat tettem meg érte a fantáziámban! :-)

Azt azért tudnod kell, hogy ezt a konkrét esetet csak a játék kedvéért dolgoztam át úgy, ahogy most olvashattad... a valóság sokkal rosszabb és azt is megörökítettem... De hát kell legyen fantáziánk egy kicsivel több, mint a lehetőségeink megadták egy bizonyos alkalommal. Legalább gondolatban eljátszottam vele, így is történhetett volna... :-)

Puszi
2014. december 6. 19:23
... nem valószínű, h a pali bármit is emészt!

puszi
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: