újabb események régebbi események további események
22:11
Tündér módosította a naplóbejegyzését
22:10
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:47
EKbvtIaARmVg regisztrált a weboldalra
18:55
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:18
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Lángos, Hekk és napsütés...

Látogatók száma: 59

Nem véletlenül nosztalgiázok... Sok minden eszembe jut, ha ilyesmiről olvasok... Nem változtatok rajta, egy az egyben idézem bizonyos részeit..., egy olvasást megér, hogy egy napot is?..., azt ki-ki döntse el maga...

... Velencei tó... ingyenes strand... korzó... egy vasárnap... négy fős család!
(Azt már én teszem hozzá, hogy közép kategóriás, nem a felső tízezer, de nem is az egyszerű pórnép, akiről ezt mintázták...)

*

"Már pénteken is sokan voltak a Velence Korzó ingyenes strandján...de amit vasárnap tapasztaltunk, az mindent felülmúlt. Egy gombostűt sem lehetett volna leejteni, annyi volt a fürdőző!...
Kíváncsiak voltunk, mennyibe kerül a családoknak a velencei-tavi csobbanás, annak minden járulékos kellékével!"...

(Itt egy picit azért nem állom meg, hogy említést ne tegyek róla, bármennyi idő is telt el azóta, hogy utoljára vízparton töltöttem akár egy napot is, az egyetlen, ami számomra megmaradhatott, az a nosztalgia, ami ingyen van!...)

"Velencén, Velence fürdőn, Gárdonyban és Agárdon is találunk szabadstrandokat, de aki nem bírja a tömeget, kénytelen a forró nyári napokon inkább a szellősebb, fizetős strandokat választani. Ezeken a partszakaszokon nem csupán a tavat, de a parkolást sem ússzuk meg ingyen. Az egyik velencei fizetős strandon a felnőtt belépő hétvégén 850 forintba kerül, a gyermek napijegy 600 forintba, a fizetős parkolás pedig egész napra számolva 500 forint, de ehhez még hozzá kell kalkulálni természetesen az útiköltséget is. Most csak egy napra kalkulálunk. Így szállásért nem fizetünk..."

"Egy négy fős család... még a tumultus előtt érkezett, az ingyenes, velencei homokos plázsra... az egész napot a tónál töltötték, csak du. 5 óra körül indultak haza. Nem csomagoltak maguknak túlélő csomagot, a büfékben ebédeltek, de szerintük megérte..." - Nagyon jó itt a víz - mondták. Télen és tavasszal inkább a welness szállók fürdőjében pancsolnak szívesen, de ilyenkor jobb szeretik a szabadtéri strandokat... Szerintük nem olyan vészesek az árak, pláne, hogy a strand ingyenes: 2000-2500 forintból kijöttek - meséli az anyuka...fél óra vízibiciklizés nagyjából 900 forintjukba került... (Akkor végképp nem tudom hogy számolt?)

(A legkelendőbb a lángos és a sör- mondja egy büfés... Felmegy a pumpa, ha még azt is leírom mibe kerül: Leírom... "Egy átlagos négy fős család alsó hangon 600 forintos sima sajtos-tejfölös lángossal és 450 forintos üdítővel számolva 4200 forintot hagy a büfében"... Ehhez számold hozzá a fizetős strandos kiadásokat, plusz a benzinpénzt... és fagyit még nem is ettek... vízibicikli? felejtsék el!...)

Nem írom tovább, inkább építek egy tavat, veszek bele aranyhalacskákat, had ússzanak... viszek ki magammal egy sört, futok néhány kört..., különben is víziszonyom van!

A cikket írta: zsoltne.eva

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

megtekintés Válasz erre: Sanda

A utolsó sort képzeld el, úgy olvastam, Évám, hogy "különben is viszonyom van!"

Ja, gondoltam magamban, így könnyű:-)

Hát bizony van különbség, de ez a magyar nyelvben a szép:... iszony, viszony, víziszony...

:-)
A utolsó sort képzeld el, úgy olvastam, Évám, hogy "különben is viszonyom van!"

Ja, gondoltam magamban, így könnyű:-)
Köszi az értékelést!... mert még ha csak tájékoztató jellegű is ez a cikkecske, azért foglalkozni kellett vele... még akkor is, ha mások tapasztalták meg nem éppen pozitív felhanggal...
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: