újabb események régebbi események további események
19:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
20:51
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
10:10
Lorensza regisztrált a weboldalra
06:50
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését

Nők a volánnál

2010. április 28. - Látogatók száma: 35

Remélem nem a tömegközlekedést biztosító volánra gondolnak sokan a cikkem címe láttán, mert én nem arra gondoltam:) Na jó nem viccelek tovább! Lássuk mi a véleményem a nőkről és a vezetésről.

Az általánosítás ellen vagyok miszerint sok pasi azt mondja, hogy minden nő rosszul vezet, nem tud tolatni, stb. Ez nem igaz! Egyrészt minden nőt nem is láthat vezetni egy férfi még ha egész élete során csak azt figyeli:) Másrészt vannak nagyon jó női vezetők.
És igen a balesetek többségét férfiak szenvedik el. Azért mert mi merészebben odalépünk a gázra... a nők okozta balesetek többnyire kisebb koccanásokból állnak.
Az is igaz, hogy vannak nők akik tényleg nem tudnak jól vezetni! Akiknek a tolatás egy kihívás :) De ugyan ezt pasiban is megtaláljuk. Igaz nem olyan sűrűn fordul elő.
A nők sokkal megfontoltabban vezetnek, sokkal jobban oda figyelnek.
Ismerek olyan párokat is ahol ha a férj is megy akkor mindig Ő vezet és a feleség csak akkor ha egyedül kell mennie valahová. De olyanokat is ismerek akik csak hobbiból használják az autót. Azaz egy hónapban egyszer kigurulnak a garázsból és elmennek ide-oda aztán megint jó pár hétre pihentetik a gépjárművet. Ők inkább tömegközlekedés pártiak.

Uraim szerintem ne szóljuk le a hölgyeket!:)

A cikket írta: H.Norbert

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. május 27. 09:33
Hm... Nos, engedelmetekkel: Nem szándékom "leszólni" a női vezetőket. Már most mondanám: igen vannak, akik tudják mit csinálnak azt utakon. (igaz az is ők vannak kevesen)
A balesetek java részében pusztán azért van több férfi, mert számszerűen többen vezetnek, mint nők.
Azokban a balesetekben ahol van női gk.vez. is bizony ott van az ő hibájuk is. Ez adódhat sok okból: ritkábban vezetnek, lassabb reakciók, és ezek legtöbb esetben sajnos hibás reakciók.
A tolatás klasszikussan nehéz feladat a nőknek. Lehet ez genetika miatt van valóban.
Babenko mondata igaz.
A gépet kezelni egy dolog. (bár azt hiszem a nők viszonya az autóhoz nem oly bensőséges mint a pasiké)...de közlekedni...
Na azt sok embernek meg kellene tanulnia még kishazánkban.
17 éve vezetek kamiont. 37 országgal a hátam mögött mesélhetnék....
2010. április 29. 13:31
Köszönjük
2010. április 29. 08:27
Harmadik gyermekem születése után tettem le a jogsit...két évig féltem vezetni, balesetet nem okoztam, de volt pár ostoba helyzet...A tükör?? Na, abban csak magamat tudtam megnézni....Aztán egyszer ráéreztem. Férfiakat kérdeztem, mit hogyan....Most?? Más vágyam sincs csak egy száguldó sportkocsi!! Imádok vezetni!!
2010. április 29. 08:22
Az autót megtanulni vezetni nem nagy dolog, hiszen voltaképpen egy gépet tanul meg kezelni az ember. Közlekedni..... na az már más téma!
2010. április 28. 17:06
Még szép, hogy a védelmükre kelek !:)) Én már 4,5 éve vezetek , de szeretem nagyon, engem kikapcsol egy kis kocsikázás...
2010. április 28. 16:47
De jó hogy férfi létedre a női sofőrök védelmére kelsz!!:)) Általánosítani tényleg ostobaság, bár nyilván különbözőségünkből adódóan vannak gyengéink és erősségeink a vezetésben. A tolatás valóban nehezebb lehet egy nő számára, mivel az agyunk másképp működik, tájékozódásunk, térlátásunk gyengébb...De gyakorlással csiszolhatóak ezek a kis "hibáink", ezt tapasztalatból mondom, mert a házunk előtti parkolóhelyünkre csak tolatva lehet beállni....Nahát én begyakoroltam, nem is okoz gondot egy helyzet sem ami tolatást kíván:)))
(kicsit későn szántam el magam a jogsira,csak másfél éve vezetek...de imádom!!:)))
2010. április 28. 14:30
Igazán nincs mit !:) Valóban nem jó dolog az általánosítás ...semmiben sem.
2010. április 28. 10:49
Sok igazság van az írásodban Norbert, ......mondjunk ellent ez általánosításoknak.
Nagyon szép Tőled ez a cikk, --tetszik--, köszönöm.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: