újabb események régebbi események további események
09:12
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Csajok - Pályamű

2013. november 24. - Látogatók száma: 72

Bogi, Gréta és Lilla avagy három barátnő a 21. században.

Reggel öt óra, és már megint csörög az ébresztő. Bogi szinte kipattan az ágyból, hisz tudja kiskutyája várja már a hajnali sétát. Nexus aki ugyan a lányai kutyája, a napi három sétáltatásból, kétszer vele élvezheti a városnézést. Gyorsan lefőzi a kávét, az illata kicsit ébresztgeti, de teljesen csak a kutyasétából hazaérve ébred fel. Nekiáll megfőz, aztán Gábort is felébreszti munkába indítja, és nagyon szép napot kíván férjének. Mindig mosolyog, erősnek látszik pedig egy törékeny asszony. Lassan a lányokat is felébreszti, mind a három még csak általános iskolás, tíz, tizenkét és tizennégy évesek. Anyjuk szeme fényei. Mindenki kap utravalóul tízórait és elmennek iskolába. Bogi takarít, kimos, felmos, mosogat, rendet rak a lányok szobájában, kisszelőztet és csak ekkor veszi észre hogy elrohant az idő, gyorsan meg kell ejtenie még egy kutyasétáltatást, hogy kibirja a kis kedvenc estig, és rohan dolgozni. A munkahelyére teljesen kimerülten érkezik, ahol egész nap képes mégis mosolyogni a vásárlókra, és mindenkinek szép napot tud kívánni. Este kilenckor végez, hazaérve csak az ágyát szeretné, de a lányok minden este megvárják, hogy elmesélhessék milyen izgalmakat éltek át a nap folyamán. Mosolyogva végighallgatja őket, ő is elmondja a napját, tanítva ezzel a lányoknak, hogy mindig mindenben csak a jót lássák és örüljenek a legkisebb dolgoknak is. Majd végre beeshet az ágyba, ahol úgy érzi nyolcvan éves, de az ágy regenerálja és reggelre újra csak harminchat. Reggel öt óra, és már megint csörög az ébresztő.

Gréta minden reggel hat órakor kel, puszit ad élettársának azzal ébresztgeti őt is. Majd a kávéfőzőhöz siet, két adagot rendel tőle, majd míg várakozik a reggeli koffeinadagjáért, kómásan reggelit készit. Lassan, ásítozva Tamás is kikeveredik a konyhába.
- Azt hittem eltévedtél, már vagy öt perce várlak.
- Hirtelen nem tudtam mért ébresztgetsz, azt hittem a babaprojekt miatt, de aztán már nem is voltál mellettem. Rájöttem reggel van. - hallatszik a válasz, megöleli kedvesét, majd két bögrét vesz elő és hozza a hűtőből a tejet.
- Dolgozni kell menni. - mondja Gréta kicsit feszülten.
Most szeretnének családot alapítani, de Grétának vannak félelmei ezzel kapcsolatban. Nem a terhesség vagy a szülés miatt parázik, nem is attól fél, hogy Tamás elhagyná, hanem attól, hogy a munkahelyén pótolható. Már táppénz alatt is felmondhatnak neki, nem kell hogy visszavegyék ha lejár a gyes és gyed. És akkor mi lesz a kis családjukkal? Na meg még csak harminchárom éves, nem kell elkapkodni. Ilyen gondolatok cikáznak a fejében, miközben öltöznek.
Miután felöltöznek, elmennek dolgozni, négykor találkoznak, együtt hazamennek míg Gréta főz valamit, addig Tamás megtömi a mosógépet. Megvacsozáznak megbeszélik mi történt velük aznap, majd néznek egy filmet, élik a kis mindennapjaikat. Inkább hétvégén mozdulnak ki, egy kirándulás, mozi vagy házibuli erejéig. De hétköznap inkább házimunkát végeznek és pihennek amikor csak tudnak.

Lilla a harminckét éves szingli csaj, nyolc órakor ébredezik, kinyítja a hűtőt, a bőség zavarától nem is tudja mit egyen, majd a reggeli után tornázik egyet. Mivel hétvégén mos, és két napokra főz, így nem kell mindennap a házimunkával foglalkoznia, a mosogatógép elmosogat helyette, így több időt fordíthat magára. Mivel edzőtermet üzemeltet, ráér délben indulni otthonról, vannak alkalmazottjai akik figyelnek mindenre. Neki csak ellenőríznie kell, hogy minden zökkenőmentes legyen. Munka után randizgat kicsit , keresi az igazit, egy mozi, vagy vacsora ami feltölti energiával és a sok sok bók amit a férfiaktól kap. Igazán boldog, mindene megvan, szeret vásárolgatni, mindig vesz is valamit amivel szépítgetheti a lakását, meg pár jó ruhát, amiben még dögösebb lehet. Csak úgy érzi hiányzik valami , vagy valaki az életéből.

Szombatra a három lány megbeszél egy találkozót, most Lillán a sor hogy megvendégelje őket. Két havonta egy kiadós beszélgetésre mindig összegyülnek valakinél. Mindhárman szabadnaposak szombaton, így semmi nem áll útjukba, hogy találkozzanak és egy egész napot csevegéssel, shoppingolással, kávézással egyszóval lazulással töltsenek.
Lillánál találkoznak, de csakis kilenc után, mert Lilla nem szeret korán kelni. Összeszedi magát a lány, előkeresi a tegnap vásárolt kekszeket, a legszebb csészéit, és várja hogy megszólaljon a csengő. Végre megérkeznek a lányok. A csengő hangja mellett, halja ahogy vihorásznak a csajok.
- Sziasztok kedveskéim, milyen jó kedvetek van. Gyertek csak be. - invitálja mosolyogva Lillus őket.
- Szia! Gréta elhozott engem is, mert nem tudtam volna ilyen sokat gyalogolni. Annyira fáradt vagyok, örülök, hogy ma kicsit pihenhetek.
- Szia Lilla! Bogi jó kis vicceket mesélt. - miután beljebb mentek, és leültek a konyhában, Lilla nekiállt kávét főzni, megkínálta a vendégeit kekszel és egy jó kiadós beszélgetésbe kezdtek.
- Nos mi újság csajok? - teszi fel Bogi a kérdést, és igazából ő szeretné is egyből megválaszoni, hogy könnyitsen a lelkén.
- Vágj bele! - mondja Lilla, aki látja az elkeseredettséget barátnője arcán. - Mi a baj? - kérdi lágyabb hangon.
- Jaj lányok! Nem akarok panaszkodni, hisz boldog vagyok, van három lányom, akik nagyszerűek, egy drága férjem, akiért mindent megtennék, van hol laknom, állásom, mindezért hálás is vagyok...
- De? Mi a baj? - vág a szavaiba Lilla.
- Ha nem szólnál, már rég tudnánk. - átöleli barátnőjét Gréta, majd miközben a vállát simogatja a szemeivel bátorítja a lányt.
- Szóval csajok, elfáradtam. 36 éves vagyok. Mindenem megvan, de belefáradtam a házimunkába. Semelyik lány sem segít, Gábor is inkább túlórázik, mint otthon segítene. Úgy érzem magam mint egy cseléd. Néha a lányok is úgy meg tudnak bántani. Meg ott a kutya is. Nem tudom, szeretnék inkább úgy élni mint te Gréti. - könnyfátyol húzódik Bogi szemére.
- Jaj szíven, ne sírj!! Igaz, hogy Tamás mindig segít, - vesz egy mély levegőt Gréta, majd folytatja. - tényleg a házimunkát ketten végezzük, de nálunk is vannak gondok. Tudod neked legalább van három gyerkőcöd, mi meg egyet sem tudunk szinte vállalni, mert ha elmegyek szülni, megszűnik a munkahelyem. Ez teljesen kiborít, és stresszelek, és valószínű a félelmeim miatt nem esek teherbe. - Bogi átöleli és most ő bátorítja egy kisebb mosollyal. - Én Lillát irigylem, mert szabadon éli a kis világát. Független, van egy jó állása.
- Az neked is van. - szakítja félbe Lilla. - Tudod eleinte mennyire féltem a csődtől, és mennyire nehezen indult be a vállalkozásom. Na de folytasd, bocsi.
- Mindened megvan amiről csak álmodozni lehet, évente két hét nyaralás, bulik, barátok, haverok hihetelen mennyiségben. Nincsenek gondjaid, mindig vidám és boldog vagy. Nem igaz? - néz Lillusra Gréti, várja a választ.
- Nos csajok! Én Bogit irigylem, tudjátok, jó hogy van pénzem és megvan minden amit pénzen megvehetek, de nincs családom, nincsenek gyerekeim, nincsen támaszom a mindennapjaimban,- ránéz Grétára - csak férfiak, akikkel randizgatok, de nem vagyok szerelmes, és nem is úgy áll a szénám hogy valaha is lesz családom, pedig mindennél jobban erre vágyok. -majd másik barátnőjére néz. - szeretnék férjhez menni, gyerekeket szűlni, és ahogy drágám te fogalmaztál, "cseléd" lenni.
- Nem is gondoltam volna, hogy bárki is irigykedhet rám. - mondja Bogi.
- Tudod azért is irigyellek, mert olyan cukik vagytok Gáborral. Mindig mindenben támogat téged, és a lányaid? Te vagy nekik a mindenség, bálványoznak és mindenben utánoznak téged. Lehet , hogy a házimunkához nem füllik a foguk, de mindig arról beszélnek, hogy nekik van a legnagyszerűbb, legcsinosabb és legszebb anyukájuk. - mondja a vigasztaló szavakat Lilla. - És te Gréti, a legtutibb pasi a tied, minden hülyeségben benne van amit csak kitalálsz, amit csak kigondolsz, ő már azon fáradozik, hogy megvalósítsa neked és te légy a legboldogabb. Ne félj attól hogy elveszted a munkád, Tomi majd segít és együtt megoldjátok, de ne dobd el a lehetőséget, hogy egy igazi család legyetek, az álmaimat váltod valóra ha kismama leszel. De én? - lehajtja a fejét, és pityeregni kezd. A két lány odaguggol mellé, és Bogi kezdi a vigasztalást.
- Hidd el meg fogod találni az igazit, akivel te is egy családot tudsz majd alapítani, de akkor sok mindenről le kell majd mondanod. Nem tudsz kilenckor kelni, hanem korábban kell majd, minden nap főzhetsz, és ha még gyereket is akarsz, eleinte éjjel is fel kell kelned, de ezek ne szegjék kedved, mert tényleg megfogalmazhatatlan érzés, ha van egy családod.
- Hát lehet először csak egy társat szeretnék. - szipogja Lilla ijedten, mert a korai kelés nem tetszik neki.
Miután elfogyott a keksz, a kávé és megvigasztalták egymást és felnyitották egymás szemét, hogy mindegyikük boldog, elmentek egyet vásárolgatni, és fagyizni, majd levonták a nap végén a konzekvenciát, hogy a lányok, nők és asszonyok sorsa elég nehéz 21. században, viszont abban megegyeztek, hogy a sok nehézség ellenére boldogok.

A cikket írta: dana29

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2013. december 11. 20:44

megtekintés Válasz erre: bokorur - 2013. december 7. 16:00

Tisztelt Dana29!
Ahogy itt elébb már leírták nálam bölcsebbek, a szomszéd rétje mindig zöldebb. Ezt Ön szépen megírta Nékünk. Én az elővezető sztorikat kicsit máshogy és máshogy próbáltam volna megírni, azzal vinni az írásba egy kis színt. Például az egyik a férfi szemszögéből, míg a másikat párbeszédesen... és a harmadik lehetett volna a leíró. Az írás végén nekem a lezárással is voltak gondjaim; nem tudom miért, de valahogy az nem volt úgy kidolgozva, mint az előzőek. Erre figyeljen oda, a vége is fontos, hanem a legfontosabb!
Bokor

Tisztelt Bokorur!

Köszönöm a segítő szavakat, a következő írásomban próbálok ennek megfelelően írni.
Gyakorlat teszi a mestert, remélem a későbbiekben is elmondja nekem a véleményét.
Köszönöm, Dana
2013. december 7. 16:00
Tisztelt Dana29!
Ahogy itt elébb már leírták nálam bölcsebbek, a szomszéd rétje mindig zöldebb. Ezt Ön szépen megírta Nékünk. Én az elővezető sztorikat kicsit máshogy és máshogy próbáltam volna megírni, azzal vinni az írásba egy kis színt. Például az egyik a férfi szemszögéből, míg a másikat párbeszédesen... és a harmadik lehetett volna a leíró. Az írás végén nekem a lezárással is voltak gondjaim; nem tudom miért, de valahogy az nem volt úgy kidolgozva, mint az előzőek. Erre figyeljen oda, a vége is fontos, hanem a legfontosabb!
Bokor
2013. november 26. 10:32

megtekintés Válasz erre: Tuszka - 2013. november 25. 13:10

Kedves Dana!
Mint tudjuk, a más rétje mindig zöldebb...
Ez a három barátnő hanyat-homlok rohanna vissza saját - kitaposott, belakott - világába, ha kis időre cserélhetne egymással.

Mert Bogi nem csak "cseléd" abban a többgyermekes családban, de királynő is! Lehet, hogy sok a munkája otthon, de biztos vagyok benne, hogy örömből is több jut Neki, mint barátnőinek.

Gréta és férje előbb-utóbb eljut a gyermekvállalás megvalósításának stádiumába, és akkor fognak majd rádöbbenni, hogy nem a loholás, a karrier teszi boldoggá azt a kis közösséget, amit családnak nevezünk, hanem a kis jövevény szuszogása, fejlődése, növekedése.

Lilla vágya is teljesülhet egyszer..., ha önző és kényelmes életét képes lesz felcserélni egy mozgalmasabb, fárasztóbb, de teljesebb életre.

Nagyon jól bemutattad kedves Dana, hogy századunk lányai, asszonyai miként élik meg ennek a sok nehézséggel, változással teli világnak az örömeit, és buktatóit.

Örültem volna, ha csattanóként egy "néhány év múlva" jelzéssel írsz egy utószót.

Szeretettel olvastalak, gratulálok írásodhoz.

Kedves Tuszka!

Köszönöm a véleményedet, nem is gondolkodtam rajt, hogy legyen utószó, de következő irományomba beleszövöm. :)
Illetve azon gondolkodom, hogy lenne ennek az írásnak egy előzménye és egy jövő Belize folytatása :)
Köszönöm hogy olvastál :)
Puszi Dana
2013. november 26. 10:22

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva - 2013. november 25. 09:09

Kedves Dana!

Három különböző életformát mutattál be. Hogy ezek közül valamelyik lehetsz te magad is, nem is keresem. Nem ez a lényeg. Most is csak abban erősítettél meg, hogy ahányan, annyi félék vagyunk, a sors szinte kiszámíthatatlan. Kinek, mi jutott, ahhoz képest alakítja és tartja fontosnak az életterét.
Egy, ami, érdekes, közelebb került hozzám. Nem irigylem Lilla sorsát. Látom a sötét jövőjét, és ezzel mindent elmondtam.

Pussz,
Éva

Kedves Éva!
Szerintem Lilla sem akar egyedül maradni, és csak azt akartam vele megmutatni, milyen nehéz megtalálni a párunkat. Neki "ez" hiányzik az életéből, és ezt tudja is.
Remélem ő is megtalálja amire igazán vágyik. Sajna nem mindenkinek adatik meg hogy boldog párkapcsolatban éljen, gyerkőcökkel házi kedvencekkel, pedig szerintem egy nő számára ez az igazi boldogság.
Köszönöm hogy elolvastad és a véleményed is :)
Nagyon tetszik az a gondolatod, hogy kinek mi jutott, ahhoz képest alakítja az életét, ezzel teljesen egyet értek :)

Puszi, Dana
2013. november 25. 13:10
Kedves Dana!
Mint tudjuk, a más rétje mindig zöldebb...
Ez a három barátnő hanyat-homlok rohanna vissza saját - kitaposott, belakott - világába, ha kis időre cserélhetne egymással.

Mert Bogi nem csak "cseléd" abban a többgyermekes családban, de királynő is! Lehet, hogy sok a munkája otthon, de biztos vagyok benne, hogy örömből is több jut Neki, mint barátnőinek.

Gréta és férje előbb-utóbb eljut a gyermekvállalás megvalósításának stádiumába, és akkor fognak majd rádöbbenni, hogy nem a loholás, a karrier teszi boldoggá azt a kis közösséget, amit családnak nevezünk, hanem a kis jövevény szuszogása, fejlődése, növekedése.

Lilla vágya is teljesülhet egyszer..., ha önző és kényelmes életét képes lesz felcserélni egy mozgalmasabb, fárasztóbb, de teljesebb életre.

Nagyon jól bemutattad kedves Dana, hogy századunk lányai, asszonyai miként élik meg ennek a sok nehézséggel, változással teli világnak az örömeit, és buktatóit.

Örültem volna, ha csattanóként egy "néhány év múlva" jelzéssel írsz egy utószót.

Szeretettel olvastalak, gratulálok írásodhoz.
2013. november 25. 09:09
Kedves Dana!

Három különböző életformát mutattál be. Hogy ezek közül valamelyik lehetsz te magad is, nem is keresem. Nem ez a lényeg. Most is csak abban erősítettél meg, hogy ahányan, annyi félék vagyunk, a sors szinte kiszámíthatatlan. Kinek, mi jutott, ahhoz képest alakítja és tartja fontosnak az életterét.
Egy, ami, érdekes, közelebb került hozzám. Nem irigylem Lilla sorsát. Látom a sötét jövőjét, és ezzel mindent elmondtam.

Pussz,
Éva
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: