újabb események régebbi események további események
03:32
RElTCzJQ regisztrált a weboldalra
20:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
09:59
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
07:10
Virág módosította a cikkét
07:09
Virág új cikket töltött fel

Levél barátnőmnek

2013. december 11. - Látogatók száma: 166

Hideg, télies este van, még nem teljesen tél. Nálam akkor az igazi, ha nagy pelyhekben hull a hó. Befűtöttem, a kutya a lábaimhoz hevert, olvasgattam, néha a TV-re pillantottam. Ilyen csendes estéken mindig elmerengek, így jutott most ezer emlék az eszembe a mi közös múltunkról.

Nagyon aggódom, mert kivizsgálás alatt vagy, a szíved rendetlenkedik, mint olykor az enyém is. Nehezen bírja már azt a sok emléket, titkot, örömet, bánatot, fájdalmakat, amit a hosszú évek alatt elraktároztunk. Ide-s tova fél évszázada ismerjük egymást, szinte gyerekkorunktól. Együtt kezdtük a gimit, ami akkor nehéznek tűnt, de most visszagondolva olyan volt, mint egy nagy játék.
Emlékszel még a sok boldogságra, csínytevésre, a kirándulásokra, a házibulikra? Egyikünk sem tehetős családból származott, mégis mindenünk megvolt, a bulikra a hétköznapi ruhánkból menő cuccot varázsoltunk, önfeledten hülyéskedtünk, táncoltunk, énekeltünk. A srácok, Öcsi, Csöszi, Gyuri és a többiek nagylegényeknek akartak látszani, udvarolgattak, közben azon(is) járt az eszük, mivel viccelhetnének meg bennünket. No,és a TANÁR ÚR! Mai napig hasznosítom a tanításait. Csodálatos pedagógus volt! Pedig szegénynek nehéz volt kordában tartani bennünket.
Varázslatos évek voltak azok és mi jónéhányan igazi barátok, testvérek lettünk. Úgy érzem, a gimis évek befejeztével a gyerekkorom is véget ért.
Szétszéledtünk a nagyvilágban. Belőled kiváló pedagógus lett, nemzedékeket neveltél fel. Én,az akkor még utált műszaki pályán kötöttem ki, mert "bűnös nemesi múltam" miatt a hőn áhítozott orvosi egyetem szóba sem jöhetett. De a sors így rendelte,ki tudja, miért. Szerelmek jöttek-mentek, majd családalapitás, gyereknevelés.

Jó pár év kihagyás után,mikor a "régi gárda" találkozott, már felnőtt, érett fejjel szinte újra gyerekekké váltunk. A baráti szeretet, az összetartozás mai napig megmaradt. Mi "harcos" utat jártunk be, de nem számít a politikai hovatartozás, nem számít az eltűnt idő sok fájdalma, keserűsége, mi barátok vagyunk. Féltjük és óvjuk egymást.

Ezért aggódom most annyira.Te is elvesztetted a társadat, mint én, elvesztetted a fél szívedet és az a másik fél talán túlterhelt a gondoktól, a fizikai megpróbáltatásoktól, a családért aggódástól, olykor az egyedüllét bújától. Szeretném,ha éreznéd, nem vagy egyedül. Mi itt vagyunk. Ha beteg vagy, mi is betegek vagyunk. Ezért kívánom, hogy ez a kivizsgálás, érfeltöltés ne egy betegség kezdete legyen. Vigyázz magadra, magunkra.
Azzal a reménykedéssel zárom soraimat, hogy a következő találkozáskor megint a régiek leszünk, tele vidámsággal és szeretettel.
Sok szeretettel puszillak: Ica

Ilona B. T.

A cikket írta: Ilona

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2013. december 11. 23:06

megtekintés Válasz erre: Tündér - 2013. december 11. 22:45

Szia Ica!

Nagyon tetszett a levél, őszintén örülhet, akinek írtad, hogy ilyen barátság van közöttetek!
A bűnös nemesi múltadról megtudhatnánk valamit? Csak hogy le ne Icukázzak egy grófnőt! :))))))))

Pussz,

Tündér

:D :D

Kedves Tündér!
Nyugodtan szólíthatsz Icának, nem vagyok grófnő, sem bárónó, egyszerű "hétszilvafás"leszármazott vagyok egy volt kutyabőrrel, amit az oroszok elkoboztak, úgyhogy már az sincs. Sokkal többet én sem tudok, de a jól tájékozott káderek biztos többet tudtak volna mondani..:)))))) Köszönöm, hogy olvastad!:)

Puszim, Ica
2013. december 11. 22:45
Szia Ica!

Nagyon tetszett a levél, őszintén örülhet, akinek írtad, hogy ilyen barátság van közöttetek!
A bűnös nemesi múltadról megtudhatnánk valamit? Csak hogy le ne Icukázzak egy grófnőt! :))))))))

Pussz,

Tündér
2013. december 11. 20:47

megtekintés Válasz erre: Yolla - 2013. december 11. 15:44

Kedves Ilona!

A gyermekkori barátságok soha nem szűnnek meg!

Puszi: Yolla

Kedves Yolla!

Igen, igy van! Szegény anyám szokta volt mondogatni, hogy ami két nappal ezelőtt történt, arra már nem emlékszik, de ami 40-50 éve, azt tisztán látja maga előtt. Én akkor hitetlenkedtem ezen, és most, hogy lassan már az ő akkori korába lépek, egyre inkább rájövök, milyen igaza volt. A gyerekkori barátságokra is vonatkozik ez a megállapítás..:-)

Puszim, Ilona
2013. december 11. 15:44
Kedves Ilona!

A gyermekkori barátságok soha nem szűnnek meg!

Puszi: Yolla
2013. december 11. 15:32
Szia, Évi!

Köszönöm, hogy olvastad! Igen, jó visszaemlékezni, ahogy telnek az évek, az emlékek is úgy gyarapodnak. Hál' Istennek, van miből válogatni és örülök, hogy még emlékezhetem..

Puszim, Ilona
2013. december 11. 15:23
Szia Ilike!

Tetszenek ezek a visszaemlékezéseid. Akkor nem csak nekem jutnak eszembe azok a régi szép idők? Ugye milyen jó nosztalgiázni. Számtalan el nem küldött levél van az én fejembe is. És ha már nem fér el, akkor leírom. :-)

Puszillak,
Éva
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: