újabb események régebbi események további események

Csak bátran!

2011. november 13. - Látogatók száma: 42

- Ennek a Lalónak mindig olyan fene nagy ötletei vannak, csak tudnám, hogy mit eszelt ki most is. Se születésnap, se névnap. Nem értem, minek trombitált ide össze minket.
- De ha annyian leszünk, mint réten a csillag…
- Nem jól mondod, égen.
- Ja, mint a fűszál. Azt akartam én mondani.
- Tényleg sok esze van neki.
- Sok. Annyi sok újítást bevezetett, hogy nélküle még mindig ott lennénk, ahol voltunk.
- Miért, hol voltunk?
- Na érted, sehol…
- Még mindig nem tudom, hogy vajon miért hívott ide. Időnként nagyon eszement gondolatai vannak, de mindig valami roppant jó sül ki belőle.
- Te vagy az idősebb, meg kéne kérdezned.
- Vagyunk itt tízen barátom, kérdezze meg, aki meri. Ilyen okos embert nem zargatunk, ha kell, ha nem. Majd bejön és elmondja. Szorgalmasan igyad addig is a kisüstit, valamivel el kell ütni az időt.
És az emberek amolyan pozitív irányú ideggombóccal várták a nagy tekintélyű Laló megjelenését. Valahol mászkált a pincében a hordók között, az is lehet, hogy a szénapadláson vagy az állatoknál. Mindig talált magának valami fölöslegesnek tűnő, de roppant hasznos tevékenységet. Letűrt szárú, praktikus gumicsizmában, csípőre tett kézzel kivágta az ajtót.
- Na emberek, megjöttetek hát! Tudjátok meg, hogy ti vagytok a legjobb barátaim. Veletek közlöm elsőnek, vettem egy fél Magyarországnyi szántóföldet.
- Ne viccelj ember! Sajnos nagyon olcsó a termőföld, de azért egy fél Magyarországnyira neked nem lehetett pénzed.
- Dehogyisnem! Ismered a világtérképet?
- Este a Híradóban szokták mutatni, nagyjából elboldogulok rajta.
- Na várjatok! Itt egy térkép és nézzétek. Dániában vettem földet.
- Dániában? Dánia akkora sincs, mint Magyarország!
- Lehet valami igaza Gézának! Az ilyesmibe járatos, ha másban nem is, csak az ilyen tudományos dolgokban…
- Dehogyisnem. Itt ez a marha nagy sziget! Látod?
- Ja, Laló bátyám az Grönland!
- Grönland! Braun bácsi, aki jól tud németül, mesélte, hogy Grönland zöldföldet jelent és a kingkongok foglalták el vagy ötszáz éve.
- Ne haragudj már Laló! Csak nem akarsz egy majmok által lakott helyre költözni?
- Dehogyis akarok! Éppen hogy titeket akarlak kiemelni ebből a mindennapos, leamortizált semmire menésből. Titeket, tizenötöket magammal hívlak családostól. Olyan gazdaságot csinálunk, hogy csak úgy fütyül!
- Laló bátyám, az ott tiszta jég! Van pár száz méter mélységű is a talajig.
- Hát igen, te mindig munkakerülő voltál. Van csákányunk, az első év arra fog rámenni, hogy feltörjük a jeget, a következő évben...
- Laló bátyám! Ott legalább mínusz 50 fok van, és Észak-Grönlandon hidegebb is szokott lenni.
- Te vijjogó vészmadár, képzeld el, ha feltörjük azt a rengeteg jeget, akkor az egy gyönyörű falként fogja védelmezni a szántóföldet a süvítő széltől. Kiterítünk rajta egy fóliát, na nem egy darabot, mert egy fél Magyarországnyi területen nem lehet egy darabból, de valahogy befedjük. Olyan termés lesz a harmadik évben, mikor már a gyümölcsfák is termőre fordulnak, hogy meggazdagszunk. Hárommegyényi területen búzát, a többin szőlőt és gyümölcsöt meg egy kis dinnyét fogunk termelni.
- Hinnye a mindenit, de hogy jutunk oda? Hát ez tiszta tenger, óceán…
- Na emberek, mindenki fogja a traktorját, fölpakolja a szerszámokat, családot, rönköt amennyi csak fér az utánfutókra. Valahogy ellavírozunk a tengerig. Az autópályán nem mehetünk, onnan a traktorokat sajnos letiltották ezek a traktorofób urbánusok.
- Ezt hol tanulta Laló bátyám?
- Ne foglalkozz most az én műveltségemmel! Örülj neki, hogy van! A tengerparton csinálunk egy borzasztó nagy tutajt, amire rárakjuk a traktorokat és az összes szerszámot. Géza, feltétlenül hozd a motorcsónakod!
- Laló bátyám, az egy tragacs. Még a Balatonra sem merek kimenni vele, elsüllyed.
- Nem a csónak kell elsősorban, hanem a motor. Az fogja hajtani a tutajt!
- Van itt ész!
- Csak azt mondja meg Laló bátyám, hogyan fogunk tájékozódni?
- Hallod már, van nekem iránytűm!
- Értem...
- A házakat, gazdaságokkal együtt, ha már így ölünkbe pottyant a nagy szerencse, adományozzátok a családnak, hadd legyen nekik is valami örömük.
- Nem haragszol meg Laló, ha megkérdezlek, mi a túrót csinálunk, ha tényleg nem jön össze valamiért ez a nagyon nagy gazdaság? Tudod, hogy itthon ismerjük az időjárást és a körülményeket, de évről, évre mindig valami váratlanba ütközünk. Hol van termés, hol nincs, vagy csak alig…
- Öt évet szántam erre a vállalkozásra. Sem magamat, sem titeket barátaim nem tennélek ki hosszabb bizonytalankodásnak. Már beszéltem egy arab pasassal, hogy itt, látjátok a térképen, elcserélem egy ugyanakkora földdarabbal, mint a grönlandi.
- Laló bátyám, ez a Szahara közepe!
- Tudom, te okostojás. Most megmutathatjuk, hogy értünk hozzá és ráadásul ilyen nagyüzemiben soha egyikünk sem csinálta. A hideg arra is jó lesz, hogy nem kell annyit permetezni, kevesebb lesz a kártevő. Megmutathatjuk, hogy mit tudunk. Természetes, hogy amihez értünk, abból kell a jólétet összehozni. Ám, ez a Szahara dolog nem olyan ijesztő. Rossz esetben ugyanúgy elmegyünk a traktorokkal, mint Grönlandra, tutajjal, mert tudjátok a tutajt, azt nem tesszük ám tönkre. Remekül el fog hibernálni, van jég bőven, jegeljük! Szóval, abban az esetben, ha jönni kell, a traktorokat újra tutajra rakjuk, lehajózunk. Az afrikai partoktól, már bőven gond nélkül oda tudunk jutni.
- Igen ám, de miben fogunk lakni?
- Mibe-mibe, hát eleinte a traktoroknak a vezetőfülkéiben.
- Családostól?
- Hozzatok matracot jó bőven meg pokrócot.
- Aha.
- Ha a vállalkozás sikeres, akkor a világon senkinek nincs irigylésre méltóbb lakása, mint nekünk lesz. Ha nem, a Szaharában ugyancsak ellakunk egy darabig a traktoron. Ott túlélő turizmust fogunk megfinanszírozni vállalkozás formájában és egyből megint nem lesz gond. A dubaiak megirigylik majd gazdagságunkat.
- Laló bátyám, Kuba az nagyon messze van onnan.
- Nem Kuba, Dubai.
- Ja, Dubai. Nem tudom mi az, de Laló bátyám eszében soha nem kételkedem. Egy kérdésem még lenne, hogy fogunk éjjel aludni a traktoron?
- Te bamba! Kiszereljük a kormányt!
- Aha. Jut eszembe, kormány... Lesz ott kormány, ahol mi lakni fogunk? Olyan, mint itthon, tudod, aki vezet és nem traktort. Miniszterelnökkel.
- Olyan lesz is, meg nem is, attól függ, hogy akarjátok-e. Nem ártana egy vezető, de azt meg kell választani. Szerintem válasszátok meg. Ki legyen a vezető?
- Legyen, mondjuk Laló bátyám…
- Egyetértek! Ti is egyetértetek?
- Természetesen Laló.
- Na, akkor a kormány kérdése is megoldódott. Holnap reggel 6 órakor a traktorokkal elindulunk a meggazdagodás útjára. Senki ne késsen, mert azt soha nem szerettem, tudjátok!
- Én biztos megyek. Ti jöttök srácok?
- Mi az, hogy! Túrhattam volna itt a földet egész életemben pár fillérért, így meg legalább egy megyényi terület tulajdonosa leszek vagy Grönlandon, vagy a Szaharában. Nekem nem számít, a lényeg a haszon.
- Laló feje elég biztosíték nekem a haszonra. Jövünk Laló!

A cikket írta:

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

 
2011. november 22. 18:35
Köszönöm! :)
Laló bátyánk esze nélkül semmire sem megyünk... ;-)
Üdv,
Péter
2011. november 17. 08:19
Szia Péter!
Ez is tetszett.
Laló bátyánk esze hiányzik nekünk... ;-)
Üdv,
Pinokkió
 
2011. november 15. 19:00
Akkor szabad, Virág... M... :)
Köszönöm! :)
2011. november 15. 17:02
Sose kövessük a tömeget, igaz Peti? Még akkor sem, ha az csak egy személy és karizmatikus. :)

Jó volt!
 
2011. november 15. 15:35
És még hány szőke nős cikk ellenpárja van... :)
Köszönöm! :)
 
2011. november 15. 15:33
Egy bolond százat csinál, kedves Tündér! :)
2011. november 14. 09:08
Na igen! Úgy érzem ez a szőke nős cikk ellenpárja... :) egy bolond százat csinál... :)

Üdv:Ailet
2011. november 13. 22:03
Tanulságos történet volt Péter, hogy egy ember, hogy viszi az őrültségbe bele a többit.

Köszönjük!

Pussz, Tündér
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: