újabb események régebbi események további események
23:56
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
23:46
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
23:29
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

A karizmatikus ember

2010. július 5. - Látogatók száma: 69

Vajon van beleszólásunk abba, hogy milyen a kisugárzásunk? Vagy ezt valami rajtunk kívül álló dolog határozza meg? Eldönthetem, mit sugallok a többi ember felé, vagy csak áldozat vagyok ezen a téren?

A karizmatikus ember

Közérzetünket sok dolog befolyásolja, de a jó hír az, hogy ezt a sok dolgot mi tudjuk befolyásolni, hogy aztán a vissza-hatás nekünk megfelelő legyen.
Közrejátszik belső gondolatvilágunk, hogy mit gondolunk saját magunkról, mit gondolunk a világról, hogyan állunk bizonyos személyekhez, dolgokhoz, szituációkhoz. Azt tesszük-e, amit mi szeretnénk, vagy azt, amit mások jónak találnak. Magunknak szeretnénk-e megfelelni, vagy mások (általunk vélt) elvárásainak, stb.
Ahhoz, hogy pozitív irányba tudjunk változtatni a dolgokon, pozitív irányba kell változtatnunk hozzáállásunkon és nézőpontunkon. Valamint tisztába kell lennünk azzal, mit is szeretnénk valójában, kik is vagyunk valójában, milyen képességeink, erősségeink vannak, melyik területhez, dologhoz, személyhez húz a SZÍVÜNK leginkább!

Megkönnyíti a dolgunkat, hogy MI MINDANNYIAN ezeket már tudjuk! Legbelül, lelkünk-szívünk mélyén pontosan tisztában vagyunk vele, hogy mit szeretnénk és hol a helyünk. A gyakorlatban viszont valamiért nem így cselekszünk. Hozzuk a kifogásokat, hogy miért nem cselekedhetünk úgy, ahogy szeretnénk. Pedig, ha félretesszük félelmeinket, akkor világossá válik, hogy azzal, ha mi megtaláljuk helyünket, és ezáltal harmonikusabbak leszünk, egész környezetünk harmonikusabb és kiegyensúlyozottabb lesz.
A karizma személyes kisugárzásunkat jelenti. Karizmatikusak akkor vagyunk, ha igazán önmagunk vagyunk! Amikor szabadon önmagunk vagyunk. Amikor felvállaljuk magunkat, azt tesszük, amit igazán szeretnénk (nem korlátozva ezzel másokat). Minél inkább magabiztosak és elégedettek vagyunk magunkkal, annál magával ragadóbb lesz kisugárzásunk kortól és nemtől függetlenül. Ilyenkor ragyogunk, és ezt mások is észreveszik.

Egyesek a karizmát úgy definiálják, hogy egy velünk született képesség, mások azt mondják tanulható. Én azt mondom mindenképpen fejleszthető. Hiszen mitől függ a kisugárzásunk? Leginkább attól, hogy hogyan érezzük magunkat bőrünkben, szeretjük-e magunkat, meg vagyunk-e elégedve magunkkal. Ha minden rendben van, akkor magabiztosságot sugárzunk, nyugalmat, vidámságot és kiegyensúlyozottságot. Ha viszont nem vagyunk tisztában azzal, hogy mit akarunk, merre tartunk, ha nem szeretjük magunkat, nem vagyunk megelégedve magunkkal, az kiül az arcunkra és elégedetlenségünket tükrözi egész megjelenésünk.

Az itt említett dolgokat elérni természetesen nem olyan könnyű, és nem is mindig sikerül egyik pillanatról a másikra. De van egy nagyon jó alappillére: HIGGY ÖNMAGADBAN! Hidd, hogy képes vagy elérni mindazt, amit szeretnél, hidd, hogy képes vagy szeretni és szeretve lenni, hidd, hogy az élet a te oldaladon áll, hidd, hogy csodálatos, és egyedi ember vagy! Ha elindulsz az optimizmus útján, és nem adod fel, akkor magad is megtapasztalhatod ennek a szemléletnek és életvitelnek a gyógyító és önbizalmat adó mivoltát! Ha így teszel, kisugárzásod és egész életed máris nagy lendülettel változik a pozitív irányba.
Válaszd a mosolyt! Rajtad múlik!

A cikket írta: Monchery

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. július 6. 12:46
Köszönöm lányok! Igaz, hogy irányíthatjuk saját kisugárzásunkat, bár az is igaz, hogy ez néha nem olyan könnyű :-)
De már az is sokat segíthet, ha tudjuk, hogy rajtunk áll a dolog.
2010. július 6. 09:00
Tetszik az irásod, sok igazság van benne.Jó lenne, minél több ember elolvasná és el is gondolkodna rajta.
2010. július 5. 20:37
ez tényleg tetszik, hogy karizmatikusak akkor vagyunk, ha igazán magunkat adjuk!
nagyon is igazad van!
:)
tetszett az írásod
2010. július 5. 18:52
Nagyon igaz amit írtál,így kellene mindenkinek az élethez hozzá állni!!!!!!!!

Köszönöm.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: