újabb események régebbi események további események
19:58
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
19:56
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
19:55
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
19:54
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
19:51
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
19:50
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
19:49
Tündér új bejegyzést írt a naplójába

Macsek

2010. április 25. - Látogatók száma: 44

Amikor műtétre vittük a doki megkérdezte, hogy mi a neve a cicának. Mondom Micike. Meghökken! - De hát ez kandúr! : És? Attól még lehet Micike! :)

Egy állatmenhelyről szereztük be. Szürke volt, félénk és bújt mindenhová, csak el előlünk. Egy másik cicát volt hivatott pótolni, akit elveszítettünk. Két hónapot bírtuk macska nélkül. Akkor a párom felvetette, hogy szerezni kellene egyet. A menhelyen a hölgy megmutatta a választékot. Őszintén szólva egy vörös és egy szürke villanást láttunk csak. Közben egy méteres berni pásztor a fejébe vette, hogy addig dörgölőzik hozzám, amíg el nem esem.
Sikerült levadászni a macsokat és jobban megnézhettem őket. A szürke, gyönyörű smaragdzöld szemekkel bámult rám. Közben a hölgy nyakát ölelte. Nyakbabújós félénk jószág volt.
Hazavittük, majd egy napig nem láttuk. Aztán észreveszem, hogy oson. Először a tányérkához, majd felfedezi a macskatoalettet is. A seprőtől a mai napig tart! Ha kézbe veszem, akkor fúj egyet és fedezékbe vonul. Néha elgondolkodom, vajon mennyit kaphatott vele, ha a mai napig megmaradt a kis agyában, hogy az a cirkos jószág ellenség.
Ha beteg vagyok, akkor gyógyít! Vesegörcsöm idején nem lehet mellőlem elzavarni, még a páromat is megkapta, amikor teát hozott nekem. Feküdt mellettem és úgy berregett, mint egy kis helikopter. Ha kimásztam az ágyból, hogy nagy nehezen leadjam a háromszáz liter teát, sört, meg minden folyadékot amit Apus belém diktált, akkor futott előttem, majd az ajtó előtt kérdezősködik, amikor végeztem.
- Sikerült? Jobban vagy? Feküdjünk vissza!
Előttem szedi az apró mancsait, megvárja amíg lefekszem, majd mellém kuporodik és berreg tovább. Nem tudom mi járhat a kis fejében.
- Megpusztul itt nekem és akkor nem lesz kajám! :))) ???
Másnapra jobban vagyok. A cic megszagol, majd ott hagy. Már nincs szükség rá, visszafekszik radiátort melegíteni.
Apussal reggel kávét iszunk, a cic a lábunk előtt ül és belebeszél mindenbe, véleményt nyilvánít. Aztán csak azt vesszük észre, hogy már kettőnk között ül, és onnan mondja a magáét. :)
Ha hazaérek munkából, az ajtónál vár. Kinéz mellettem az előtérbe és megkérdezi hogy hol voltam.
Majd előttem fut a konyhába, közben elsorolja, hogy mi volt, amíg nem voltam otthon. Beköp mindenkit! :)
Belekukkant a táskámba, holott tudja, hogy a macskaropi nem ott van, de hát ő egy ilyen kis kíváncsi. Kap a táljába ennivalót, onnantól már nem vagyok érdekes neki. Megtömi a pocát és elvonul a cicafészekbe. onnan tart szemmel, ahogy jövök, megyek, leülök a gép elé, majd fürdővizet engedek magamnak. Amikor lefekszem még utoljára megnéz és elvonul.
Őszintén nem tudom mi lenne velem ha nem lenne. Jó hogy itt sertepertél körülöttem. És mivel már nagyon öreg, látni alig lát, a fogacskái nagyobbrészt kihullottak már, olyan mintha egy öregapót gondoznék. De remélem, még egy darabig itt fog körülöttem molyolni! Ha egyszer elmegy, nagyon egyedül leszek. :((((((
Ő az én cicabarátom! :)

A cikket írta: Babenko

10 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2011. június 10. 11:32
Szerettem olvasni a kedves epizódokat kedvencedről. Köszönet érte!
Zs.
2010. június 9. 20:12
KEDVES Babenko!!!!!!!! Két napot írásaiddal töltöttem!!!!!!! Megérte!!! Jó volt Veled!!! Különösen cicástul!!!!!!!! Sajnos nekünk meg kellett válnunk tőle, magánházba ajándékoztuk, mert a férjem két kezével 30 év után felújított lakásban lekaparta az összes tapétát, szekrény tetejéről leborította a kiásott virágcserepeket, szúnyoghálót szétkarmolva féltünk, nyolc emeletet zuhan le,
stb... Siratjuk ma is, de jobb neki már. Szeretettel: Ági
2010. április 27. 19:42
Köszönöm szépen! Örülök hogy tetszik! :)
2010. április 26. 16:22
Ó, Babenko, annyira jól írsz! Cicaimádó vagyok, de minden helyzetben szeretem a cikkeidet! Köszönjük!
2010. április 26. 15:01
Cicagazdinak lenni azért jó, mert - a "függönyönlógást" és az "asztalrólparízercsórást" leszámítva - nem kell kedvencünket lekorlátoznunk semmiben. Így úgy élheti saját kis szuverén életét, hogy mi bármiben is korlátoznánk. A nagy szabadságát, a sok zöcskölést és finom falatokat pedig közös mókás játékkal és kényeztetéssel köszöni meg nekünk, ahogy hozzánksimul, s mosolyogva "eljátsza kedvenc nótánkat"...és ez nagyon jót tesz lelkünknek!
2010. április 25. 23:50
Imádom a cicákat, önálló akarattal rendelkezik ezt szeretem bennük.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: