újabb események régebbi események további események
20:34
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:27
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
02:35
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
12:55
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
02:52
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
18:15
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
12:59
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
05:11
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
12:17
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Spórolás 2.

2013. január 18. - Látogatók száma: 265

Ha pénz áll a házhoz, kb. havonta szoktam nagyobb tételben húst vásárolni. Na, nem egész disznóra kell gondolni! Pár kiló csirke húsra. Combot, szárnyat, far-hátat, csirkelábat, néha húsos malacfarkat vagy bőrös malac combot is veszek. Általában akciósan!

A csirkecombokat kicsontozom. A csontokat is és csirkelábat, valamint a far-hátat is külön-külön csomagolom. Ezeket levesekbe/leveseknek használom. A szárnyakat és a kicsontozott csirke combokat adagokba szortírozom. Felhasználáskor döntöm el, hogy kirántom őket, vagy egyéb alkotásomba landolnak. A malacfarkakat is fagyasztom. Vagy pörkölt, vagy gulyásleves lesz belőlük.

A malac húst pörköltnek főzöm meg az egészet.

Imádom a főzelékeket. De van úgy, hogy a harmadik napon meg unom. A kelkáposzta főzelék maradékából frankfurti levest szoktam alkotni. Felengedem vízzel, teszek bele egy húsleveskockát, meg egy pár virslit karikázok bele.

Hogy ne kelljen naponta a tűzhely mellett lennem nagy adagban szoktam pörköltet főzni. 1-2 kg húsból, ami aztán egész hónapra, vagy még tovább is elég. A pörköltet kiadagolom, és a mélyhűtőbe teszem.
Főzelékek tetejére kiolvasztok egy-egy adagot. Nokedlit vagy tésztát főzve hozzá komplett ebéd. Ha krumplilevesbe teszek egy-egy adagot, máris gulyás lesz belőle.

Nekem a habarás nem jön be. (Lehet érte megkövezni!) A főzelékeket mindig berántom. A rántást is nagyobb adagban készítem. Hűtőben eláll. Aztán ha szükségem van, akkor egy-két kisebb kanállal felhasználok belőle. Így a rántott leves is gyorsabban készül el.

Ha, néha a barátnőmmel veszünk egy grillcsirkét, a melle húsa soha nem fogy el. Nem szeretjük. Száraz. Grillezve viszont felhasználom. Összevagdosom, mártást csinálok egy kis majonézből, tejfölből, ízesítem mustárral, törött borssal, egy kis cukorral, sóval, aztán az egészet összekeverem az aprított melle hússal. Pár vacsora kijön belőle. Egyébként soha nem is vásárolok belőle nyersen.

Egy kedvenc és igen gyors receptem, bár nem túl olcsó. Vasárnap jönnek a fiamék, nekik fogom most elkészíteni.

1-2 csirke felső comb fejenként. Aki szereti, csinálhatja csirkemellel is.
1 zacskós hagymakrém leves
½ liter főzőtejszín.

Egy tepsi aljában elterítem a húsokat. A hagymakrém levest alaposan összekeverem a tejszínnel, és ráöntöm a húsokra. Majd megsütöm. (A húsokat nem kell sem sózni, sem fűszerezni, mert a ráöntött tejszínből minden hozzávaló ízesítőt felszívnak.) Köretnek tésztát, rizst lehet adni.

Jó étvágyat!

A fotó csak illusztráció!

A cikket írta:

8 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2013. január 21. 13:25
Ezt a felhasználót letiltotta a cikkíró.
2013. január 19. 13:17

megtekintés Válasz erre: - 2013. január 19. 13:04

Szia Éva!

Megrögzött emancipált vagyok!
Közel harminc éve sajnos, vagy hál' Istennek egyedül intézek mindent, az élet minden területén. Ebből kifolyólag minden döntést nekem kell meghozni és esetleg levonni a következtetéseket.
Akár jól, akár rosszul döntök az elb@szás konklúziója is, az öröm is az enyém.
Ez van.

Ha eszembe jut még valami ,,spórolási" tipp, azt megosztom! :-)))

pusz
Juli

Ezt a felhasználót letiltotta a cikkíró.
2013. január 19. 13:16

megtekintés Válasz erre: Sanda - 2013. január 19. 13:11

Az emancipáció,legalábbis a csúnya beszéd tekintetében,megvalósult.

Az vesse rám az első követ...... :D
2013. január 19. 13:11

megtekintés Válasz erre: - 2013. január 19. 13:04

Szia Éva!

Megrögzött emancipált vagyok!
Közel harminc éve sajnos, vagy hál' Istennek egyedül intézek mindent, az élet minden területén. Ebből kifolyólag minden döntést nekem kell meghozni és esetleg levonni a következtetéseket.
Akár jól, akár rosszul döntök az elb@szás konklúziója is, az öröm is az enyém.
Ez van.

Ha eszembe jut még valami ,,spórolási" tipp, azt megosztom! :-)))

pusz
Juli

Az emancipáció,legalábbis a csúnya beszéd tekintetében,megvalósult.
2013. január 19. 13:04

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva - 2013. január 19. 11:33

Ezt a felhasználót letiltotta a cikkíró.

Szia Éva!

Megrögzött emancipált vagyok!
Közel harminc éve sajnos, vagy hál' Istennek egyedül intézek mindent, az élet minden területén. Ebből kifolyólag minden döntést nekem kell meghozni és esetleg levonni a következtetéseket.
Akár jól, akár rosszul döntök az elb@szás konklúziója is, az öröm is az enyém.
Ez van.

Ha eszembe jut még valami ,,spórolási" tipp, azt megosztom! :-)))

pusz
Juli
2013. január 19. 11:33

megtekintés Válasz erre: - 2013. január 19. 10:58

Köszi Éva!


Kellemes hét végét!

pusz
Juli

Ezt a felhasználót letiltotta a cikkíró.
2013. január 19. 10:58

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva - 2013. január 19. 10:40

Ezt a felhasználót letiltotta a cikkíró.

Köszi Éva!


Kellemes hét végét!

pusz
Juli
2013. január 19. 10:40

megtekintés Válasz erre: - 2013. január 19. 10:31

Sziasztok lányok!

Kedves Yolla és Sanda!
Természetesen általában én is frissen főzök. Egy krumplifőzeléket nem fagyasztok le, de főzelékeknél kénytelen vagyok a mélyhűtőben lefagyasztott tököt, vagy egyéb zöldségfélét felhasználni. Szerintem mindenből nem lehet kis adagot főzni. A kelkáposztából frankfurti levest azért szoktam csinálni, mert szeretem a kelkáposztát és nálam nem maradhat, és nem is marad kidobni való maradék! ÉTELT, KENYERET, SOHA NEM DOBUNK KI!

Ilona, veled egyetértek!
Örülök, hogy hasonlóan cselekszel te is. A főzés sok időt elvesz, amit másképp jobban hasznosíthatna az ember.

Éva!
Nem értek veled egyet. Szerintem a leírtak mindamellett, hogy praktikus megoldások, spórolások is. Spórolás, ha egyszer megyek be a városban vásárolni havonta, és akkor is célirányosan. Ha minden nap beugranék vásárolni, biztos sokkal többet költenék, a sűrűbb tankolás költségeiről nem is beszélve. ÉS EZEKKEL A PRAKTIKÁKKAL IDŐT MINDENKÉPPEN SPÓROLOK.
Természetesen mindenre ráírom és rákötöm kis cédulával, hogy mi-micsoda. Így mindig a kívánt tételt tudom felolvasztani.

Még mindig nem tudom, ki hogyan pontoz, de nem is érdekel. Gondolom mind az 5 hozzászóló adott egy-egy ,,szörnyű" szavazatot, így jött ki az ötből egy egész! :-)))))

Szia Tündér!
Köszi a hsz-t. Leírtam pár dolgot. Ebben a témában befejeztem. Várom a többiek SPÓROLÁSI" ötleteit, SZÍVESEN OLVASNÁM!

Mindenkinek pusz
Juli

Ezt a felhasználót letiltotta a cikkíró.
 
2013. január 19. 10:31
Sziasztok lányok!

Kedves Yolla és Sanda!
Természetesen általában én is frissen főzök. Egy krumplifőzeléket nem fagyasztok le, de főzelékeknél kénytelen vagyok a mélyhűtőben lefagyasztott tököt, vagy egyéb zöldségfélét felhasználni. Szerintem mindenből nem lehet kis adagot főzni. A kelkáposztából frankfurti levest azért szoktam csinálni, mert szeretem a kelkáposztát és nálam nem maradhat, és nem is marad kidobni való maradék! ÉTELT, KENYERET, SOHA NEM DOBUNK KI!

Ilona, veled egyetértek!
Örülök, hogy hasonlóan cselekszel te is. A főzés sok időt elvesz, amit másképp jobban hasznosíthatna az ember.

Éva!
Nem értek veled egyet. Szerintem a leírtak mindamellett, hogy praktikus megoldások, spórolások is. Spórolás, ha egyszer megyek be a városban vásárolni havonta, és akkor is célirányosan. Ha minden nap beugranék vásárolni, biztos sokkal többet költenék, a sűrűbb tankolás költségeiről nem is beszélve. ÉS EZEKKEL A PRAKTIKÁKKAL IDŐT MINDENKÉPPEN SPÓROLOK.
Természetesen mindenre ráírom és rákötöm kis cédulával, hogy mi-micsoda. Így mindig a kívánt tételt tudom felolvasztani.

Még mindig nem tudom, ki hogyan pontoz, de nem is érdekel. Gondolom mind az 5 hozzászóló adott egy-egy ,,szörnyű" szavazatot, így jött ki az ötből egy egész! :-)))))

Szia Tündér!
Köszi a hsz-t. Leírtam pár dolgot. Ebben a témában befejeztem. Várom a többiek SPÓROLÁSI" ötleteit, SZÍVESEN OLVASNÁM!

Mindenkinek pusz
Juli
2013. január 18. 20:15
Nagyon jók, magam is hasonlóan cselekszem. Amit még megjegyeznék, hogy a sporoláson túlmenően ami nálam igazán számit, az az IDŐ , mert ha frissen készitek bármit is, az sok időt elvesz az embertől.Tehát a fagyasztás=időmegtakaritás..:)

Pussz. Ica
2013. január 18. 19:02
Kedves Juli!
A nyersanyagokat lefagyasztom, de jobban szeretem a frissen készült ételeket, Sandával értek egyet.
Pussz: Yolla
2013. január 18. 17:37
Ezt a felhasználót letiltotta a cikkíró.
2013. január 18. 17:01
Szia Juli!

Jöhetnek még az ötletek, azt hiszem, mindenki számára hasznos a cikked! Sok olyan trükk, fortély lehet tarsolyunkban, amit a másik nem ismer, arra biztatlak téged és a többieket is, osszuk meg egymással!

Pussz,

Tündér
2013. január 18. 16:31
Igen,Julikám,igy lehet spórolni,de azért az étel frissen az igazi,ezért én inkább nmindennap főzök kis adagokat.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: