újabb események régebbi események további események
20:22
Pinokkió módosította a cikkét
23:00
Pinokkió módosította a cikkét
17:40
Pinokkió új cikket töltött fel
09:52
Tündér módosította a naplóbejegyzését
09:52
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
01:15
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
01:08
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
19:05
Pinokkió új cikket töltött fel
20:50
Pinokkió új cikket töltött fel
20:36
Pinokkió módosította a cikkét
20:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
10:41
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
10:39
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
00:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

A Mosoly ...

2010. szeptember 7. - Látogatók száma: 72

" Semmibe sem kerül , de sokat ad . Gazdagabbá teszik azokat , akik kapják és mégsem juttatja koldusbotra azokat , akik adják . Egy pillanatig él csak , de az emléke örökké megmarad ...." / Dale Carnegie : Sikerkalauz /

A mosoly gyógyítja a lelkünket és másokét is meggyógyítjuk vele . Ezt én határozottan tudom , hogy így van és hogy ez teljesen igaz .
Valamikor régebben nekem sem volt könnyű életem . Beteg gyermekek , válás / még ha én kezdeményeztem a válást , akkor sem volt lelkileg könnyű /, stb ... Szomorú voltam , feszült és semmihez nem volt kedvem egy rövid ideig . Aztán el kezdtem figyelni magam . Figyeltem az egész napos viselkedésemet . Nem tetszettem önmagamnak , hiszen nem mosolyogtam , nem énekelgettem főzéskor és takarításkor , de nem is táncolgattam ,mint azt mindig is szoktam valamikor .
A tükör elé léptem és néztem önmagam . Nem tetszett , ahogy visszanéztem önmagamra ...Én már megszoktam az előtte mindig mosolygó , életvidám Lénát , aki mindig is voltam .

A tükörben a fáradt , kedvetlen Lénát láttam , aki most abban a pillanatban eldöntötte , hogy ismét a valóságos önmaga lesz ... Megpaskoltam az arcomat és elmosolyodtam . Mondtam magamnak , hogy ébresztő , ez nem a te világod ... Ez nem te vagy .... Szedd össze magad és indulás a munkába , de mosolyogva ám .... Parancsoltam magamra , de akkor már azt is mosolyogva ...! Amíg készülődtem , közben bekapcsoltam a magnót , olyan zenét kerestem , ami feldobott , szinte doppingolt és az egész napomat elkísérte , hiszen végig azt dúdolgattam magamban még akkor is , amikor dolgoztam . Sokáig mindig csak szép lassan mentem a buszra , de ezen a napon ez is megváltozott . Direkt az utolsó pillanatban indultam el otthonról , hogy futni tudjak a buszra . Ahogy futottam , jókat nevettem önmagamon . Mindig valamit csináltam és nem sikerült , mert miért is sikerülne minden azonnal , megint csak kinevettem önmagam . Soha nem volt rossz kedvem ,vagy ha igen , csak ideig -óráig ... Másképpen kezdtem el gondolkodni és már nem tragikusan láttam a dolgokat , ,mint előtte , hanem mindenben szépet láttam , mert azt is kerestem . Ahogy így kezdtem el gondolkodni , még az életem is megváltozott és én lettem az igazi Léna és olyan , aki mindig is voltam ... A tükör volt az , aki megmutatta , hogy nem viselkedem helyesen és azt nagyon őszintén tette ! ... Ezután minden automatikusan jött magától és egyre szebb lett körülöttem minden , pedig minden maradt ám a régi , csak az én hozzáállásom változott meg mindennel kapcsolatban .... Ismét megtaláltam önmagam !
Az emberek is annyira megszokták már a mosolygós Lénát , aki mindenkihez szól egy pár jó szót . Aki mosolyogva , boldogan kíván mindenkinek szép reggelt ,vagy csodálatos napot , gyönyörű éjszakát . Mindenkihez volt egy - két jó szava . Megdicsérte a szép frizurát , szép ruhát és azt mindig öszintén tette .... Ő csak akkor dicsér , ha tényleg úgy gondolja , mert ha nem , akkor inkább nem is szól semmit ...
Most , hogy így elgondolkodtam : - Érdekesnek találom önmagam , hiszen én is nő vagyok , de soha nem irigyeltem azokat a nőket , akik szépek , csinosak , fiatalabbak , gazdagabbak , mint én vagyok ... Én elfogadtam mindig olyannak magam , mint aki vagyok ... Soha nem akartam más lenni , másként kinézni , mint amilyennek megszülettem ...
Ez vagyok , ilyennek születtem és az évek múlását is elfogadom . Én már voltam gyermek , voltam fiatal , most másokon van a sor ... Én most már Anya , de Mama is vagyok ... Ez az élet rendje . Ahogy az unokám is mondta , az ő mosolygós Mamikája vagyok ...
A mosolyra szükség van , néha nem is hisszük azt , hogy mennyire :
- Egy alkalommal nagyon el voltam fáradva a túlterheltség miatt , hiszen nagyon sok munkát vállaltam be , mint mindig is szoktam , de pont ekkor hatalmasodott el rajtam egy iszonyú fáradtság . Alig láttam , automatikusan mentem , ahova elindultam , az útra koncentrálva közlekedtem , nem néztem semerre sem . Ha jöttek és köszöntek , én is visszaköszöntem és mentem tovább a dolgomra ... Olyan voltam , mint aki be van lőve ...... Nem is vettem észre azt sem , hogy közben nem mosolyogtam senkire , ha éppen találkoztam valakivel . Nem ilyennek ismertek meg engem . Furcsán is nézett rám mindenki . Nem tudtam azt , hogy miért ,hogy mi lehet ennek az oka ? ...
Egy alkalommal egy ismerősöm megkérdezte tőlem azt , hogy én haragszom rájuk ? Nagy , de fáradt szemekkel , meglepődve néztem rá , majd azt válaszoltam , hogy dehogy haragszom ... Én senkire nem haragszom - folytattam tovább , - hiszen nincs is miért haragudjak bárkire is .
Meglepődve kérdeztem tőle , hogy miért , megbántottam őket akaratom ellenére valamivel ? - Folytattam tovább , - Hogyha igen , akkor elnézést kérek érte , hiszen nem volt szándékomban senkit megbántani , akkor csak a fáradtságom miatt történhetett ez meg és az is teljesen véletlenül .
Ismerősöm rám nézett , elmosolyodott , szemein látszott az , hogy megnyugodott , majd azt mondta nekem :
- Tudod , mi már nagyon megszoktunk úgy , hogy mindig mosolyogsz , mindenkihez kedves vagy , mindenkihez van egy -két szép szavad és ez nekünk nagyon hiányzott már .
Azt hittük , hogy haragszol .... Felelte ő .
Én ezen nagyon meglepődtem , elmosolyodtam és azt mondtam neki , hogy most majd mosolyogni fogok , hiszen senkire nem haragszom ... Ő elindult , közben mosolyogva elköszöntünk egymástól .
Én még ott maradtam és álltam , közben gondolkodtam ...
Arra gondoltam , hogy az embereknek hiányzik a megszokott mosoly , mert az nagyon jó lehet nekik is , nem csak önmagamnak jó az , ha mosolygok . Én nem engedhetem meg magamnak azt , hogy ne mosolyogjak , hiszen így szoktak meg és mert mosolyogni jó .

Azóta figyelek önmagamra , de másokra is még akkor is , ha netán fáradt vagyok . Többet nem szeretném a mosolyt megvonni azoktól , akik azt megérdemlik és igénylik is .... A lelkük mélyén legyenek ők boldog és ha ez így lesz , az enyém is boldoggá fog válni az ő boldogságuktól .

A cikket írta:

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. szeptember 15. 20:08

megtekintés Válasz erre: - 2010. szeptember 14. 19:06

Szia Laura !

Igen ,olvastam róla . :-)
Ezt tartják a kutatók legöszintébb mosolynak . :-)

Én is magamat vidítom fel már kora reggel egy kis hidegvizes tusolással,tornával,megfelelő temperamentumos zenével és már indulhat is a nap . :-)))

Puszillak.

Duchenne - :)
2010. szeptember 14. 19:06

megtekintés Válasz erre: Laura - 2010. szeptember 11. 20:54

Én reggelente megkérdezem magamtól. - Milyen napot szeretnél mára magadnak?
Mosolygóst vagy szomorkást?
Mindig az elsőre voksolok valamiért... ;-))))
Léna! Erről olvastál már?
Egy őszinte Duchenne-mosoly a valódi boldogság jele.

Szia Laura !

Igen ,olvastam róla . :-)
Ezt tartják a kutatók legöszintébb mosolynak . :-)

Én is magamat vidítom fel már kora reggel egy kis hidegvizes tusolással,tornával,megfelelő temperamentumos zenével és már indulhat is a nap . :-)))

Puszillak.
2010. szeptember 11. 20:56
Beköltözött a mosoly a ide is... nem baj? ;-)


:-) Ez a normál mosolyod. Egy gúnyos vagy vicces kijelentés esetére.
;-) Kacsintó mosoly. A felhasználó egy kacér és/vagy gúnyos megjegyzést tett.
:-( Rosszalló mosoly. A felhasználónak nem tetszik a legutóbbi kijelentés vagy lehangolt valami miatt.
:-I Közömbös mosoly. Jobb mint a lehangolt mosoly, de rosszabb mint a boldog mosoly.
:-> A felhasználó egy maró, gúnyos megjegyzést tett. Rosszabb mint a :-).
>:-> A felhasználó egy igen szúrós megjegyzést tett.
>;-> Az előző és a kacsintó keveréke. Nagyon erős megjegyzés volt.
2010. szeptember 11. 20:54
Én reggelente megkérdezem magamtól. - Milyen napot szeretnél mára magadnak?
Mosolygóst vagy szomorkást?
Mindig az elsőre voksolok valamiért... ;-))))
Léna! Erről olvastál már?
Egy őszinte Duchenne-mosoly a valódi boldogság jele.
2010. szeptember 11. 18:57
Sőt, egy mosoly mindennél többet ér:-)
De jó volt ezt a cikket olvasni, kedves Léna...
2010. szeptember 7. 13:50
Egy mosoly sokat jelent a mai világban !:-)Pussz
Tündér:-))
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: