újabb események régebbi események további események
09:59
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
07:10
Virág módosította a cikkét
07:09
Virág új cikket töltött fel

Állásinterjú 2. rész

2014. január 20. - Látogatók száma: 83

Egy kicsit unom már a jelenlegi munkámat, gondoltam ideje új vizekre evezni. Két és „fél” diplomával a zsebemben vettem a bátorságot és beadtam a pályázatomat egy bizonyos pozícióra...

Katikát behívták. Így szólt ki a csaj: - Gyere Katika!
Nem is volt feltűnő.

Megkérdeztem Katikát miután kijött mit kérdeztek tőle. Mosolyogva hadarta: - Nagyon aranyosak voltak! A motivációm érdekelte őket, felvázolták a munkát és megmondták mennyi fizetést tudnak adni.

Ezután még mindig nem én voltam a soros. A második számú ismerősöm közelebb ült hozzám és néhány volt kollégámról kezdett el pletykálni. Megtudtam, hogy XY egy hülye pöcs, Z még mindig P-vel kufircol, R pedig annak ellenére, hogy komoly kapcsolata van a legyet is meg….. röptében. Az állam leesett, jót kuncogtam. - Na, már ezért érdemes volt eljönnöm – gondoltam. Mennyivel sivárabb lenne az életem, ha nem lennék naprakész az aktuális pletykák terén!

Körülbelül százezer év múlva szólítottak. Beléptem (a már ismerős) kis irodába, a titkárnő rábökött egy ajtóra, mondván oda kell bemennem. Ekkor már elértem arra a szintre, hogy legszívesebben otthagytam volna az egész kócerájt, de ha már vettem a fáradtságot és megtiszteltem őket a jelenlétemmel végigjátszottam ezt a nevetséges és lejátszott meccset.
Egy ápolatlan, kócos hajú, ódivatú molett banya, és egy kifinomultnak tűnő kosztümös, belőtt sérójú, középkorú nő ült egy íróasztal mögött. Hellyel kínáltak, megkérdezték a nevem, bámulták egy papíron az adataimat, majd érdeklődtek a motivációm iránt. Válaszoltam a kérdésekre, közben azon agyaltam, hogy lehetnek olyan bunkók, hogy be sem mutatkoznak. Ez a minimum egy állásinterjún, nem? Már a nyelvemen volt: - És Önök kik??? Újabb mínusz oda…
Következő kérdés: vannak-e számítógépes ismereteim, tudok-e hivatalos levelet írni. Igen, igen, a második kérdésre adott válaszomban odabiggyesztettem, hogy angolul szoktam írni hivatalos levelet. No, ezt nem kellett volna! A banya flegmán megjegyezte: - A magyar és az angol hivatalos levél nem egy és ugyanaz. Úristen! Kaptam volna a fejemhez legszívesebben. A papírjaimból kiderül, hogy egy hivatalos levélbe nem törik bele a bicskám, és ezen így kell „kérődzni”?
Ezt követte egy mellbevágó kérdés: - Járatos-e a „lópikulacintányérforgatásban”? Életemben nem hallottam arról a dologról! Őszintén megmondtam, hogy nem vagyok járatos, plusz hozzátettem:
- Ez nem szerepelt a pályázati kiírásban.
A banya újabb flegmázás kíséretében somolyogva motyogta:
- Nem írtuk bele, mert akkor nem jelentkezett volna senki.
Hümmögtem, majd rákérdeztem hogyan lehet azt a bizonyos készséget elsajátítani. Kiderült, hogy a munka során kell megtanulni, vagyis suliban nem oktatják. Ekkor már a vérnyomásom az egekig szökött, de tartottam magam. Rájöttem, hogy nincs értelme érvelni, le vagyok szarva magas ívben, egy kis apróság, egy „selejtes darab” vagyok a futószalagjukon.
Öt perc sem telt el, és a kellemetlen légkörből kitörve a friss, üde levegőt szippantva, megkönnyebbülten siettem haza.

(Kép: Net)

A cikket írta: Lizelotte

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2014. január 15. 10:51

megtekintés Válasz erre: anubis - 2014. január 13. 14:28

Már nagyon kíváncsi leszek, mit tudnak ezek mellett pozitívumként felmutatni, ha tényleg jó szakember kell nekik.
Írj gyorsan! :)

Puszi

Türelmedet kérem, nemsokára jön az utolsó rész. :)

Puszi
2014. január 13. 14:28
Már nagyon kíváncsi leszek, mit tudnak ezek mellett pozitívumként felmutatni, ha tényleg jó szakember kell nekik.
Írj gyorsan! :)

Puszi
2014. január 12. 21:03
Azt mondják, akinek nincs munkája főleg, az ne válogasson. Én azt mondom, de igenis válogassa meg, még akkor is... Nekem sem lenne kedvem egy ilyen előzmény után itt dolgozni...
Csak ámulok és bámulok, hogy mik vannak manapság? :-(

Kitartás!

Puszi!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: