újabb események régebbi események további események
23:56
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
23:46
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
23:29
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Hétköznapok... 4.

2012. január 24. - Látogatók száma: 60

Jelenetek az életből!...

Soha nem szerettem a sorozatokat, de csak azért, mert nem úgy alakult a vége, ahogy szerettem volna. De ez valahogy megfogott. Van az úgy, hogy azt szeretnénk látni, amit mi magunk nem tudunk elérni az életben. Mások boldogsága nem igaz, hogy irigységet vált ki bennünk. Egy bizonyos idő eltelte után már egészen más szemmel tudjuk nézni mások szenvedéseit, elérhetetlennek tűnő vágyait, és képesek vagyunk átbillenni..., azon kapva magunkat, hogy a szerelmeseknek drukkolunk. Találják már meg végre egymást!... És, ha sikerül - a rendezőnek persze - elérni, hogy ezt lássuk egy filmben, már megérte végignézni. No a mai az egy ilyen volt...

Csak egészen röviden sem mesélem el.

Ma viszont úgy éreztem korán reggel, hogy elég volt már az itthonból. Fel is küzdöttem magam rendesen. Téli szerkóba öltöztem, mint még soha, bakancs,... egyebek... és elhatároztam, hogy véget vetek a bezártságnak és megyek a tanyára. Pechem volt, mikor láttam, esik az eső. Na azért annyira mégsem volt bennem a buzgalom. Visszavetkőztem. A helyzet az, hogy nem mindig egyezik az akaratom az időjárással. Most én voltam késésben. De a szándék az már régen dolgozik bennem. Már csak a napnak kell kisütnie és a maradék felhőnek elvonulnia.
A lányom örült a legjobban annak, hogy lebeszéltem magam erről a tervről... pedig jöhetett volna ő is, de sikerült megint kezelhetetlenné tennie magát, és jobbnak láttam, hogy egyelőre marad. Akaratos, akár az anyja. Sok mindent megenged magának, amit nem kéne. Lebeszélném róla, de nem lehet. Ilyenkor adom fel és egyedül folytatnám az utam, ebben lettem most megakadályozva. De sebaj, jön még háborúra derű!

(De mit tesz ilyenkor egy unatkozó nő, aki már többet akar holmi olvasásnál, írásnál, főleg ha felkeltette érdeklődését nem is egy cikk... azon kezd el gondolkodni, tervet szövögetni, hogy ki lehet az a potenciális számba jöhető személy, aki elűzheti kételyeit és visszahozhatja kis híján elveszített önbizalmát, akin kipróbálhatja vonzerejét?... Bizonyíthat, hogy semmi sem volt haszontalan, elvesztegetett idő... mindössze tapasztalat szerzés. Az is igaz persze, hogy legutóbbi elhatározása már nem annyira sziklaszilárd, hogy egy darabig kerülni fog minden fajta izgalmat. Lassan már egy hónapja elvették a kedvét és nem volt benne része... Kicsit kezdett hiányozni az életnek ez a természetes velejárója... Kezdett visszatérni az életkedve, amit majdnem sikerült valakinek elvennie... Eszébe jutott, ha mindabban a kegyben, amiben általa részesülhetett nem ő, hanem az a férfi kaphatta volna meg, aki egészen biztos másként viszonozta volna kapcsolatuk során, nem itt tartana. Nem kellene töprengenie, mert már tudná, hol rontották el... csak nem hagyott rá időt. Talán még mindig nem késő helyrehozni azt a hibát.)

A tervem, ami nem is olyan kivitelezhetetlen, annyi elutasítás után, most erősebben van jelen bennem, mint korábban bármikor, egyelőre várat magára. Ki tudja mit hoz a holnap?...
De most egészen másra kell koncentrálnom, ami kizökkentett álmodozásomból... át kell passzíroznom a nokedli szaggatón a tésztát.

Folyt. köv.

A cikket írta: zsoltne.eva

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2012. január 28. 11:45

megtekintés Válasz erre: bokorur - 2012. január 28. 11:44

Tisztelt Éva!
Ön fejlődik. Határozottan stílusos.
Egy apró ötlet, a "De sebaj, jön még borúra derű." állandósult szókapcsolatot, egy piciny képzavaros szójátékkal használhatná: De sebaj, jön még háborúra derűt írna, amivel egy kis fűszert adna a száraz (de jó) írásnak.
Bokor

Köszönöm. Ha háború, hát legyen! :-) Tetszik az ötlet. Alkalmaztam....
2012. január 28. 11:44
Tisztelt Éva!
Ön fejlődik. Határozottan stílusos.
Egy apró ötlet, a "De sebaj, jön még borúra derű." állandósult szókapcsolatot, egy piciny képzavaros szójátékkal használhatná: De sebaj, jön még háborúra derűt írna, amivel egy kis fűszert adna a száraz (de jó) írásnak.
Bokor
2012. január 28. 11:43

megtekintés Válasz erre: Virág - 2012. január 24. 23:42

Én csak a helyszínelős sorozatokat szeretem, mert ott nem gond, ha kihagyok fél évet. A többit nem lehet követni. :)

Akkor milyen szerepet vállaljak, én legyek a nyomozó, a Sherlock Holmes? :-)
2012. január 24. 23:42
Én csak a helyszínelős sorozatokat szeretem, mert ott nem gond, ha kihagyok fél évet. A többit nem lehet követni. :)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: