újabb események régebbi események további események
16:54
Promotionantaf regisztrált a weboldalra
16:36
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
16:01
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Kortalanság

Látogatók száma: 50

Garnier-Törődj magaddal, Vichy-Az egészség szép ésatöbbi. De pontosan mi a fiatalság, a kortalanság titka?

Lássuk csak mit tanultam a mai napon.
Először is bevallom, félek az öregedéstől. Pontosabban csak a saját mulandóságomtól. Amint belegondolok, hogy az idő múlásával kevésbé lesz feszes a bőröm, ráncaim csak gyülekeznek, a tortámon egyre több szál gyertya lesz, amihez egyre nagyobb tüdőkapacitásra lesz szükségem, ami viszont épp ellenkezőleg "fejlődik" esetemben, elhatalmasodik rajtam a kétség. Ilyenkor a szokottnál is jobban figyelek a testemre, a változásokra, az egészségemre. Talán ennek tudható be, hogy rendszeresen méregtelenítek, ügyelek a bőrápolásra, a testedzésre, az étkezésre. Étkezés alatt ne koplalásra gondoljunk, csupán az egészségtelen ételeket próbálom kerülni, vagy minimalizálni. Sok zöldség, gyümölcs, könnyed ételek, bő folyadékbevitel, lehetőleg ásványvíz, friss levegő, sok séta. Egyszóval megpróbálom minden számomra elérhető módon elodázni az elkerülhetetlent.
Délután viszont, amikor utaztam hazafelé, a pályaudvaron egy kisebb csapat idős hölgy szállt fel a buszra, akiknek hála, valamelyest ezt az egészet átértékeltem magamban. Kortalannak tűntek. Eszembe jutottak a középiskolás éveim. Vidámak és fiatalosak voltak. Foglalták egymásnak a helyet, viccelődtek, élénken, "modernül", önfeledten viselkedtek. Utazás alatt -pedig úgy terveztem, szokás szerint olvasással töltöm ki a menetidőt- figyeltem őket. Bevallom hallgatóztam, mert jó érzéssel töltött el. Valahonnan jöttek, úgy vélem talán foltvarró szakkörről, vagy egyéb csoportos mókáról. Megbeszélték, hogy mikor-hol találkoznak a következő alkalommal, miközben folyamatosan sziporkáztak. A leszállóhelyem előtt pedig az egyikük felkiáltott nevetve "Baszod Gizus, már rég le kellett volna szállnunk! -hahota- Sebaj, fiatal még az idő, majd visszasétálunk."
S miben voltak különbek egy tinicsapattól? Az utazás alatt szinte semmivel. Azt hiszem megértettem mitől marad fiatal az ember, függetlenül attól, hány éves. Éljenek az örök fiatalok!

/S, hogy szerintem kik kortalanok? Nem kell messzire tekintenem. Halász Judit, Kovács Kati, Soma.../

Ezzel kívánok mindenkinek további szép estét!

A cikket írta: Zsizsik

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Sziasztok fiatalok!

Még korainak tartom, ilyen gondolatok kavarogjanak a fejetekben. Bár én is szívesen elidőzök ifjú éveimen, mert hiszen az már valóban régen volt.
A lényeg, hogy saját magad mit érzel, hogy fogadod el az idő múlását.
Ha biztosan tettél azért, hogy minél később szembesülj azzal, amivel nem szeretnél, akkor nincs miért aggódni. A korral együtt szinte észrevétlenül öregszünk és milyen jó, ha erre egy kívülálló nem hívja fel folyton a figyelmet. Ilyeneket szeretek hallani: "de jól nézel ki",..."te semmit sem változtál" ... "nem fog rajtad az idő...", még ha tudjuk, érezzük, hogy ez nem lesz mindig így,... a fele sem igaz, mégis jólesik.
Én sajnos minden rosszat elkövettem azért, hogy lássam, aminek látszania kell. Az intenzív dohányzás, egyben méreg is a szervezetnek. Késő bánat! :-)
Édesanyám mindig büszke volt a szép bőrére, ami igaz volt az utolsó pillanatig. Én ezt nem mondhatom el magamról sajna.
Mégis azt mondom így 6X-et is elhagyva, fel a fejjel lányok, amíg engem láttok nincs ok a kétségbeesésre! Mert fiatalos vagyok, úgy is gondolkodom, és egyelőre jól érzem magam a "bőrömben".
A barátom meg ha azt mondja, hogy szia öreglány, akkor kiütöm! :-)

Puszi,
Éva
Szia Zsizsik!

Értem, mire gondolsz, és azt is megértem, miért. Minden nőben felmerülnek ilyen gondolatok.
De szerintem, ne aggódj, ahogy írtad, méregtelenítesz, ügyelsz a bőrápolásra, egészséges étkezés, mozgás, így nem kell félned :)
Magam is így vagyok vele, odafigyelek a külsőmre, leginkább magam miatt.

üdv,
Betsy
Szia Zsizsik!
Én nem gondolom, hogy öregedni kell a korral.
Apám mondta majdnem a halálos ágyán:-(
-Fiam innentől idáig (és a tüdejét kihagyva mutatta az egész testét) én fiatal vagyok, minden rendben működik. És itt az agyára, a gondolkodásmódjára nagyon érthető volt, amit mondott. Sajnos a "szerkezet" élettartama véges. Azt lehet kicsit toldozni, foltozni. De a lényeg a fejünkben van. Milyennek látjuk, fogadjuk el önmagunkat...
Üdv,
Pinokkió

*20,5C°, 1002bar
A tündérek kortalanok. ;-)

Pussz, Tündér
Pfuj, én utálom Somát. 14 évesen asztem férfi, és transzvesztita. (A melleit akkor nem figyeltem.)

Én is bírom az ilyen néniket!:)
Szia Zsizsik !


Már túl vagyok a 2x25 éven, de egyáltalán nem érzem magam öregnek. A felfogás, vagy a temperamentum is teszi ám. Van egy hölgy, fiatalabb jóval mint én, de ránézésre idősebbnek tűnik,mert úgy gondolom engedi magán túlnőni a dolgokat, vagy nem tudom, de a "tespedés" elhatalmasodott rajta. Én szívesen lépcsőzöm, hogy a fittségem karban tartsam.Igyekszem fiatalosan gondolkodni, nem bonyolítom túl az életet, az nélkülem is az. Azon agyalok amin feltétlen kell, a többit hagyom. Üdv Éva.
Szia Zsizsik!

Én büszke vagyok a ráncaimra, mert megdolgoztam értük!

:)

Pusz,

L.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: