újabb események régebbi események további események

Mit is akarunk?

2010. június 29. - Látogatók száma: 24

Mindenki kampányol az Augusztus 20 -i tűzijáték lemondása mellett. Egyetértettem vele, bár nekem tetszik a fényjáték, de lemondok ha az valóban segít valakinek!

Tényleg egy -egy vidéki városban nem nagy összegű a tűzijáték költsége, de lemondunk róla természetesen. Igen, mert egyrészt ne ünnepeljünk, mikor egyes embereknek rendes hajlék nincs a feje felett. Nem örömködhetünk. Világos.
Én ugyan rokkantnyugdíjas vagyok és kevéske pénzt kapok, de még mindig azt mondom, ha az ország nem elárasztott régióiban élőknek adnánk fejenként egy százast, akkor is szép pénz jönne össze és lehetne oda fordítani, ami égető gond az embereknek, akik megszenvedték, vagy fedél nélkül élnek a víz miatt.
De elgondolkodtam, hogy volt ebben az országban már hatalmas árvíz, s volt olyan vagyonos ember, aki a teljes vagyonát áldozta a hazájának. Igen egyetlen egy ember.
Sajnos vagyonos van ma is bőven, milliárdok felett lehet csak a 100 közelébe férkőzni, de vannak és nem is kevesen, de semmit nem tesznek.
A segélykoncertek bevételei pedig nem nagy összegek. Főleg, ha hozzátesszük, hogy oda is nagyjából azok a csórok mennek és adakoznak, akik amúgy is oda adják szívesen.
A Tisztelt Ház és egyéb nagyobb pénzű emberek pedig köszönik szépen jól érzik magukat. Van lakásuk, ételük és nem törődnek azokkal, akiknek nincs. Ha fél havi keresetüket felajánlanák, akkor sem mennének tönkre, és abból már lehetne újraépíteni, vagy bontási költségeket fedezni.
Ez pedig az egész olyan érdekes, hogy a barátok és pajtások mindig mindenhol jól járnak, akinek nincs felsőbb szerveknél rokona barátja, az meg megszívta.
Tudom, hogy sokan és sokat tehettek volna már jóval a víz előtt azért, hogy ez ne történhessen meg, de nem tettek semmit felsőbb utasítás hiányában.
Akarjuk a demokráciát, de várjuk a felső vezetés döntését. Hogy van ez?
Igaz volt egy település, ahol önhatalmúlag a falu már egy elő gátat épített, de az nem helyes, mert az országos hálózattal kell egyeztetni.
Helyes uraim, de a víz bejelentkezett előre hogy jönni fog?
Nem, akkor miért kell előre bejelenteni meg egyeztetni, ha meg akarom az életem és annak hozadékát, a házamat védeni?
Azt hiszem jogom van az önvédelemhez, és a vagyonom védelmére is jogom van, tudtommal, vagy tévedek? Netán?

A cikket írta: Divi Éva

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. július 7. 23:23
sajnos "Ezek" az emberek még politikusnak sem nevezhetik magukat, mert csak szájalnak és mindig akkor okosak mikor távol vannak a döntéshozataltól, de amikor dönteniük kellene, vagy megvalósítani az ígérgetéseiket, akkor kiderül, hogy csak kampányfogás volt az egész és se híre, se hamva a dolgoknak. Fű, fa, de nekünk mindig csak a bolond gomba marad!!
2010. július 1. 09:06
Sajnos az államférfiak kihaltak Széchenyivel. Most már csak politikusok léteznek. :((((
2010. június 30. 21:51
A folyóknak nem véletlen volt az ártere akkora régen amekkora volt. Ma már mindent el akarunk venni a természettől...ezt megbosszulja.De segiteni kell az embereknek, ha kicsivel is tudunk a sok kicsi sok lesz a végén!De elég sajnos nem lesz:-(
2010. június 29. 12:12
Igaz !!!!
Nagyon is jól látod !
CSKATI frappánsan össze is fogta, hogy miért nem mennek itt rendesen a dolgok.
Remélem és nagyon sokan reméljük, hogy a lemondott tűzijáték pénze is ténylegesen azokhoz kerül akiknek segítségre van szüksége, mert nagy szükségben vannak - és nem máshová.
Pénzbeli segítség nagyon fontos , mert még belegondolni is szörnyű, mit kezd az az ember kinek veszett mindene.
Van egy másik oldal is a pénzen kívül - egy ország veled van, átérzi sorsod, ha nehéz is kilábalni a borzalomból , de éreztetik veled - nem vagy egyedül.Igaz hogy ebből nem épül új ház,nem pótalja a veszteséget, de jól esik.
Nem vesztettem el semmit az árvízben, de olyan helyen lakok, ahol a félelem töltötte be napjainkat .
Üdv,
Zita
2010. június 29. 07:27
Nagyon őszintén, sok ember szívéből beszéltél! Nekem az még az aggályom,hogy nem lehet tisztán látni,hogy az összegyült pénz,tényleg az adott,magfelelő helyre megy! Jó lenne tisztán látni ezekben,a kérdésekben!!
2010. június 29. 06:30
Ez a valóság! Én sem szeretném, ha megint tragédiába fulladna, akár mennyi pénz is van benne! Életeket pénzzel nem lehet visszahozni! Viszont előre lehet gondolkodni........üdv Orsolya
2010. június 29. 05:55
NAgyon jól látod a helyzetet, akinek kevés van, az hamarabb odaadja még azt is, mint a gazdag.

:)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: