újabb események régebbi események további események
12:58
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
19:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
20:51
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
10:10
Lorensza regisztrált a weboldalra
06:50
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését

Leány hegedűvel

2010. június 2. - Látogatók száma: 21

Egy születésnapi partira gyülekeztek a vendégek, a szalonban. Finom fények világították meg az arcokat, és látszott, hogy elegáns társaság fog összejönni. Középen hosszú svédasztalon sorakoztak az ínyenc finomságok, és a bejárattól jobbra volt az italpult, mely igényesen megmunkált kőburkolattal volt ellátva, és gyönyörű mahagónifából volt a pult teteje.

Elszórtan néhány asztalnál voltak vendégek, és kisebb csoportok alakultak ki. Mellettem ült a leány, ölében tartotta a hegedűt, és oly gyönyörű volt, mint egy élő szobor. Finom barackrózsaszín selyemruha volt rajta, és majdnem fekete, kissé hullámos haja a derekáig ért. Sejtelmesen áttetszett a ruhája, és látszott, hogy hibátlan és gyönyörű az alakja ...
Hosszan beszélgettünk a zenéről, arról, hogy milyen csodálatos dolog és hogy milyen sokat jelent az embereknek az élő zene hallgatása. Mennyi mindent el lehet mondani a zene nyelvén, és hogy a zene feloldja az emberek közti távolságot, és a nyelvi akadályokat egyaránt.
Hogy a lelkünket és testünket egyaránt gazdagabbá teszi egy finom hegedű-dallam elmélyült hallgatása! Közben egyre jobban sodródtunk a beszélgetés folyamában, és valami szédítő, lázas állapot lett úrrá rajtunk, miközben egyre közelebb kerültünk egymáshoz ...
Már félhomály volt a teremben, mégis éreztem az arcának melegségét, és hosszú leomló hajfürtjeit. Éreztem testének közelségét, ahogy finoman, szinte észrevétlenül hozzám simult. És éreztem az illatát, és a lélegzetét ... Szinte izzott, vibrált körülöttünk a levegő!

Azt mondta, ha akarom, megtanít játszani. Megfogta érzékin a kezemet, és gyengéden rátette a húrokra, másik kezemmel pedig elkezdett a hegedűn játszani. A zenét nem lehetett hallani, talán csak mi ketten hallottuk igazán, de az is lehet, hogy a szférák zenéje volt hallható. Számunkra megállt az idő, és megszűnt körülöttünk létezni a világ. Valahol fenn szárnyaltunk egy végtelen dallam szárnyain. Hogy meddig tartott a csoda, talán csak percekig, esetleg az idők végezetéig nem tudom.
Azt azonban tudom, hogy tekintetemmel kerestem a lány arcát, azt a gyönyörű arcot, és tekintetét. Közben annyira eltávolodtam magunktól, hogy már kívülállóként néztem vissza! Ekkor láttam meg az arcát, mely gyönyörű volt, ahogy átszellemült a zene hatására ...
Ekkor vettem észre hogy mindkét szemére vak. Megérezte hogy megigézve nézem Őt, és rabja vagyok már teljesen. Gyengéden elhúzódott tőlem, és felállt. Szabályosan karcsú alakja érzékien szép volt, amit még jobban kihangsúlyozott a ruhája, és egy diszkréten elegáns hófehér gyöngysor finoman ívelt nyakán.

Titokzatos mosollyal az arcán, átment a hallon, és az emeleti galériára felérve visszanézett rám, és alig észrevehetően intett a szemével. Felkeltem az asztaltól, és minden feltűnést kerülve, elindultam a hófehér márványlépcsőkön felfelé ...
Ekkor csörrent meg az ébresztőóra, könyörtelenül jelezve hogy újra reggel van, és ma okvetlenül meg kell írnom egy kis történetet, mely egy gyönyörű leányról fog szólni, aki csodálatosan tud hegedülni!

A cikket írta: Szita Zoltán

7 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. június 3. 12:46

megtekintés Válasz erre: Szita Zoltán - 2010. június 3. 11:44

Valójában ez egy álom, de érdemesnek tartottam
arra, hogy megírjam, mert versben nem mindent
lehet. Tulajdonképpen minden gondolat, történet,
adja magát hogy milyen formában akar megszületni,
és ez így jó, bábáskodni kell felette és sikerül!
Köszönöm, köszönöm, köszönöm!

Üdvözlettel, Zoltán

Igen jól tetted hogy megírtad!
Nincs mit!

:)anita
2010. június 3. 11:44

megtekintés Válasz erre: juanitasenorita - 2010. június 3. 11:30

Nagyon szép történet Zoltán!
Örülök,hogy megírtad!

üdv:anita

Valójában ez egy álom, de érdemesnek tartottam
arra, hogy megírjam, mert versben nem mindent
lehet. Tulajdonképpen minden gondolat, történet,
adja magát hogy milyen formában akar megszületni,
és ez így jó, bábáskodni kell felette és sikerül!
Köszönöm, köszönöm, köszönöm!

Üdvözlettel, Zoltán
2010. június 3. 11:30
Nagyon szép történet Zoltán!
Örülök,hogy megírtad!

üdv:anita
2010. június 3. 06:45

megtekintés Válasz erre: cecill - 2010. június 3. 00:06

Tecccik! Nagyon jóóóó;-)))

Szia kedves CECILL!

Köszönöm a véleményedet,
szép napot kívánok!

Üdv, Zoli
2010. június 3. 00:06
Tecccik! Nagyon jóóóó;-)))
2010. június 2. 23:39
Gyönyörű történet! A szíveddel nézz a szemeddel láss!!!!!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: