újabb események régebbi események további események
09:59
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
07:10
Virág módosította a cikkét
07:09
Virág új cikket töltött fel

Makonya, a sárkány

2014. december 15. - Látogatók száma: 52

Az üveghegyeken túl élt egyszer egy öreg sárkány, aki állandóan riogatta a jó népet. A király nagyon megunta, hogy a sárkányra a népek állandóan panaszkodnak a fogadóórán, ezért kihirdette az országban, hogy aki fejét veszi a sárkánynak, annak nekiadja az éves buszbérletét, és a fele királyságát, vagy az egész feleségét! Igaz, - már nem volt garanciális az asszony!
- Tudod, asszony, a szent cél érdekében felajánlottalak a sárkány legyőzőjének, de nem adlak ám oda! Pedig milyen jó rágondolni!- gondolta.

Jöttek is sorban messze földről a szerencsevadászok, vitézek, és lovagok, - mind-mind rágerjedt az éves buszbérletre, és a fele királyságra. A király kikönyökölve a vár egyik ablakán megállapította: - De rohadt messze lakom mindentől! Aztán leballagott a fogadóterembe fogadni a bátor jelentkezőket. A palota fogadótermében a jelentkezők szent fogadalmat tettek! Megfogadták a jó öreg királynak, hogy bla-bla-bla, - életem és halálom, hozom a sárkány fejét, - oszt viszem a királyság felét! Miután sorszámot húztak, az első jelentkező elindult a távolsági busszal a sárkány barlangja felé.

Makonya már várta a menetrend szerint érkező távolsági buszt, és amikor a busz lőtávolba ért, az összes egy fejével tüzet okádott a buszra! Leugrott fürgén a buszról az egyes számú jelentkező, és a sárkány felé fordulva odakiáltott neki:
- Hé, te Makonya, - adnál egy kis tüzet? Rá szeretnék gyújtani!- mondta nagy cselesen, és bátran közelebb lépett a sárkányhoz.
Ezen aztán úgy meglepődött a sárkány, hogy a meglepetéstől tátva maradt a szája.
- A dohányzás megrövidíti a cigid hosszát!- mondta nagy bölcsen, de azért előzékenyen tűzzel kínálta a lovagot. A lovag rágyújtott, majd kéjesen kifújva a füstöt, - megszólalt:
- Tudod, te sárkány, az élet olyan, mint a cigaretta! Néha jól megszívjuk!- ezzel levágta a sárkány tüzet adó fejét, majd - mint aki jól végezte dolgát, - visszaindult a királyi palotába.

Volt nagy öröm a királyi palotában, amikor megjelent a vitéz lovag, kezében a még mindig füstölgő fejjel. A sárkányfejet a jó király parancsára kiszögelték a kapufélfára. Rögtön örömünnepet ültek, ökröt sütöttek, és bort hozattak a kocsmából. Petárdák robbantak, és az úri közönség táncra perdült. Folyt a bor, - mintha sosem akarna elfogyni.

Az udvari tanácsos bölcsen meg is jegyezte: - Az életben tudni kell tovább indulni! Azt meg úgy kell, mint a motorkerékpárnak! Jól be kell rúgni!- ezzel nagyot húzott a boroskancsójából.

A cikket írta: emillio

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2014. december 15. 13:22
Szia Emillio!
Remek humoreszk. Végigrepítettél az írással, és még le se vágták a fejem, mint a Makonyádnak. Köszi a szórakoztatást!
Pí.
2014. december 15. 12:47
Szia, Emillio!
Most nekem is kedvem lenne berúgni!
Puszi: Yolla
2014. december 15. 12:31
Jót derültem.Köszönöm!
Pusza
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: