újabb események régebbi események további események
22:11
Tündér módosította a naplóbejegyzését
22:10
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:47
EKbvtIaARmVg regisztrált a weboldalra
18:55
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:18
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Egy szerelmes asszony tündöklése és bukása

Látogatók száma: 51

III.rész

Ebben a fejezetben az 1978-tól történteket írom le gyermeki életem elég az első fejezethez.Ez inkább a boldogságról szól.

Az Erkel Ferenc Művészegyüttesben táncoltam és a KISZ központi Művészegyüttesben is táncoltam.Állítólag a Rajkó zenekar szerint nagyon szép voltam hosszú hajjal és volt valami kisugárzásom szerintük. Nagyon szerettem,de végül is 20 éves koromban befejeztem, elég volt abba hagytam. Csodás élmenyeim maradtak meg, próbák után irány az üvegpalota,reggelig bulizás aztán munka.Végül abbahagytam, amit tudtam,hogy kár de meg kellett tennem. Nem bírtam fizikailag és energiával akkor fiatalon ennyit. Voltam barátoknál a várban fenn,ahol a pincében csónakázni lehetett, hihetetlen élményekben volt részem amely csak széppé tette emlékeimet. Ma ebből élek. Elvittek a Mátyás pincébe vacsora,kikapcsi, bárokba szóval nagyon csodás életem volt, ilyet kívánok mindenkinek, egészen 1998-ig. Akkor 2001-ig nagyon beteg voltam, de mostmár négy talpraállás után sikerült minden. Hála odafenn az Úrnak. De szépen keverte az életemet fenn.....

Drága nagynéném, akit 10 körömmel kikaparnék a sírból,csak még élne 1980-ban meghalt, de úgy ahogy nem érdemelte meg. Ügyvédhez ment, amikor összeismerkedett egy nővel és a fiával.Mondták neki, ha idős költözzön ki az építőanyag telepükre és odament. Megitatták tiszta alkohollal megbomlott a szürke agyállomány és bevitték a diliházba ilyen keretes hálós ágyba. Én bementem ki szerettem volna hozni,szegénykém,rossz állapotban volt és ez egy keddi nap volt, és szólt hozzám, hogy Te vagy drága Ildikém,mondom én drága mamim, mint aki megnyugodott ,láttam rajta a szenvedés nyomait, de amikor megjelentem megértette,hogy vagyok és szeretem.Szerdán hívtak a kórházból, hogy meghalt. Én ezeket az embereket,mivel a temetésén ott voltak felkerestem. A nagynéném bútorai, családi fényképek hevertek mindenütt, és azok az ágyneműk amelyeket akkoriban Romániából hozott, mindent felismertem de semmit nem tehettem. Ezek egy minden hájjal megkent szélhámos társaság volt.Azóta is érzem,hogy velem van a nagynéném.Még a rokonai is kihasználtak, elmondatták velem mit tudok, és aztán a bíróságra vitték az ügyet avval, aki a lakásában lakott, mert aláírattak vele eladási szerződést. Borzalmas idő volt ez számomra. Persze a rokonok örököltek, pedig enyém volt a végrendelet, de valaki a kórházban meghamisította, tudott róla a belgyógyász főorvos,mert ő volt az egyik tanú, mégsem volt igazam.
A bíróság a perköltséget rám akarta hárítani, mire felálltam és bevágtam az ajtót,hogy fizesse aki örökölt.
Amikor beteg volt szegény nagynéném és én is annak vagyok az áldozata,hogy nagyon lázasan de mentem hozzá,fizettem a nővéreket,adtam a pénzt,körmöt vágtam, mert semmije nem volt és hálóinget mindent vittem neki. Magnóval picivel az ügyvéd adta beülte a táskámba bekapcsolt magnóval ezeknek a szélhámosoknak a kocsijába és mindent kérdeztem,hogy az igazság kiderüljön. De ez volt az igazság, hogy nem volt igazság.

1978-ban katonai bíróságra mentem dolgozni ekkor nem éppen sovány de csinos voltam, Tűsarkú cipő szoknya stb,. smink, szép haj, ekkor sokat voltam fodrásznál,mert megtehettük.
Mint honvédség elég sokat jártunk helyszínre utána persze kikapcsolódás valamelyik csapatpihenőben. Éjfél körül értem haza mindig ilyenkor, de a férjem ellátta a gyereket és előző nap mindig főztem volt étel is.(Egyébként nagyon jó férjem volt. Én vagyok kiállhatatlan szerintem mostmár rájöttem.) Mostmár utólag ezt így kimerem jelenteni.Ha nem ivott volna a mai napig vele lennék.Mindent megcsinált amit én naiv kigondoltam és csodálatos lakásokat varázsolt nekem.

Itt a bíróságon összejöttünk egy alezredes bíróval akinek a tanácsánál dolgoztam jegyzőként ez volt az első helyem. Eljártunk egy kibérelt kis szobába több alkalommal, és nem vetettük meg a munkahelyi szerelmet sem.Az Illető Zs. Sándor volt.Amikor elment nyugdíjba már nem tudom él -e még. De szép volt, Valahogy nagyon vágytam a szeretetre,amit gyermekkoromban nem igazán kaptam meg. Egyrészt a szigorú szülők miatt, másrészt.hogy dolgoztak, de rám nem igen volt idejük.
Nemsokára végeszakadt mivel ő elment nyugdíjba, én pedig másik tanácshoz kerültem.A sok munka miatt váltanom kellett,mert nagyon kimerültem.
Ekkor váltásként elmentem egy Szakszövetkezethez dolgozni. A bíróság mindig is hiányzott,számomra az volt az ideális munkakör.

folytatom

A cikket írta: gildia

6 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Megyek olvasom tovább..

megtekintés Válasz erre: Tündér

Szia Lola Leona!

Tetszenek a történeteid,
majd a jövő héten várom a 4-dik részt is!!!

Pussz,
Tündér

ok drága tónédrke, gonddom van,mert nem látom,hogy mi van enn rendesen, érdekel meddig azt hiszem kbVI részes..... nem tudom már de mind feltettem ,versekeet is küldtem be. köszike drága a segitséged,pakoljad fel. Lola
Beraktam már az összeset,de felfüggeszették,mert orvosokhoz járok és Tündérke teszi fel nekem.Köszönöm aranyosak vagytok.
Lola Leona! Érdeklődéssel várom a következő részt! üdv Orsolya
Szia Lola Leona!

Tetszenek a történeteid,
majd a jövő héten várom a 4-dik részt is!!!

Pussz,
Tündér
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: