újabb események régebbi események további események
22:11
Tündér módosította a naplóbejegyzését
22:10
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:47
EKbvtIaARmVg regisztrált a weboldalra
18:55
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:18
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Egy szerelmes asszony tündöklése és bukása

Látogatók száma: 68

V.rész

A fiam beteg lett asztmával igy l évre eljöttem fizetésnélküli szabadságra. sokat volt szanatóriumban, rengeteg gyógyszer,kocsi készenlétbe,ülve aludtunk,ha gond lenne vele. Hálistennek drága két doktornőnk.S.Margit és a már nem élő B.Edit a Heim pálból mindig helyre hozták nagyon de nagyon hálás vagyok érte és nagyon szerettem őket.
Kapta a gyógyszereket bedolgozást vállaltam otthon, de még a villanyszámlára sem tellett olyan rosszul fizettek, igy abbahagytam ilyen szociális intézményből hozták a boriték ragasztást dosszié készitést.Ott volt a hatalmas ház amerikai konyhát csináltunk és csodálatosan nézett ki, de fenn kellett tartani.
Mellettünk volt az Önkormányzat jelentkeztem kiegészitő fizetés miatt ahol fel is vettek a leiró irodába,mivel gyors-gépiró iskolát is végeztem.
Jöttek magasrangu emberek ez még rendszerváltás előtt volt, egyszercsak azt mondta nekem a Jegyző ur, hogy holnap várom az irodában, ott fog dolgozni,mint titkárnő.
Meglepetésemre a 4ooo Ft fizetésemet felemelték l4000 Ft-ra Ki ne örült volna. Szövegszerkesztőn dolgoztam csodás volt és előkelő kellemes hely. A lányom ekkortájt járt modellkedni.Elvégezte Sütő Enikő modell iskoláját amire nagyon büszke voltam.A vizsgájára mely a Margitszigeten a Havanna Bárban volt a kifutón fellépett és én nagyon örültem. Büszke voltam rá.

Itt a főnökömmel I.Sándorral megint jóban voltam, tetszett,de tudtam,hogy nős, nagyon vigyázva csináltunk mindent nehogy a kollégák meg sejtsenek valamit. Szerelem egyszeri alkalommal de kellemes volt. amikor Összejövetelek voltak a kerület minden nagy cége számára (Rendőrök,tűzoltók,bankosok) akkor a férjemés az ő felesége is ott volt a rendezvényen. Nagyon élveztem a csillogást és a sok szeretetet amit akkoriban kaptam emberektől.Igazából szerettem az embereket és a középpontban lenni.

Sajnos el kellett jönnöm innen mert visszaköltöztünk, Budafokra fenn a hegyen a kamaraerdőnél, majdnem ott születtem gondoltam otthon vagyok.Igy nem tudtam visszajárni órákat a Tanácshoz.
Igen ám de jött a rendszerváltás. Az akkori 9ooo Ft-os lakáskölcsönt felemelték 39000-re .Ezért kellett változtatni. Igy a csodás kertet hátrahagyva elköltöztünk.
Mondom ha nem tudunk kijönni a fizetésekből akkor gond lesz, de az autót nem engedtem eladni.Az aranyak is megvoltak,mert imádtam őket.
Apránként próbáltam a hiányzó dolgokat betömögetni. Az aranyakat részben eladtam, részben elvittem a Zálogba, de kivették a metrón a táskámból a zsebesek,akkor is voltak már.
Csodás helyen laktunk. Sok barátra tettünk szert,
Jól éltünk ujra, a fiam meggyógyult, visszamentem a biróságra. Ekkor már vigyáztam a viszonyokkal sőt egyáltalán nem volt semmiféle viszonyom, mert a lányom nagy volt,középiskolába járt és nem akartam bajt.Ha tovább dolgoztam,akkor ő hozta el a tesóját az oviból. Közben eü. szakközépbe járt és asszonyként gyermek mellett Főiskolára, de nagyon jó vejem van sokat segitett neki.Mostmár azért ők is roszabbul keresnek, köszönhető ennek a marha nagy nemlétező demokráciának.

Itt történt, hogy gazdagnak néztek és a szomszédok állandóan bejártak, ittak ,söröztek stb.Nem győztem vásárolni.
A férjem itt kezdett el inni, dolgoztam ő hazaért korábban lementek a pincébe és az ajtókra vonalakat huzogattak,hogy ki hány sört ivott.Na ez nekem nem tetszett.
Volt egy helyes fiu kolléga a biróságon ő volt az Elnök sofőrje.A lányom a szakközépiskolából hazajövet bejárt hozzám. Azt mondja nekem anya: Ez a sofőr jár valakivel,mondom fogalmam nincs, kitártam az ajtót,mivel elég nagyhangu vagyok elkiáltottam magam Te N. jársz valakivel? azt mondja nem, akkor itt a lányom telefonszáma hivd fel. Na azóta együtt vannak,.nagyon szép kapcsolatban élnek Rendesek voltak nagyon a fiu szülei, mert amit lehetett megtettek a lányomért és a fiukért.
Először téli eljegyzés,majd március 5-én 1994-ben volt az esküvő egy csodálatos napon szombaton. Mindenkit meghivtunk aki számitott.Csodás esküvő volt ez még érettségi előtt történt.
17 éves mult amikor csodás esküvőt rendeztünk neki a Hotel Flandriában.. Szentendrén volt a polgári esküvő, a Mátyás templomban a templomi. Azóta is együtt vannak a párjával. Imádom a vejemet.A vejem anyukája adta nekik a lakást ahol laknak nagyon szép helyen, és az unokáim is ott nőttek fel, két aranyos unokám van.
A lányom leérettségizet , jött az unoka a kisfiu. Gyönyörü helyen laknak a nászasszony tudja segiteni őket.Ezért nagy tiszteletem mindenkinek.
Én csak tudtam néha adni amig kicsit a lakások eladásából jobban ment.

Ekkor megint fordult a kocka 1994-et irtunk és tavasszal az esküvő után meghirdettem a budafoki lakást, hogy visszaköltözöm Kispestre. Azt hittem nyugalmat lelek születési helyemen de nem találtam helyem a sok-sok emlék között, a drága nagynéném és a gyermekkorom,mindig velem voltak.

Megnéztünk sok lakást, házat, de panellakást találtunk ujra.Ekkor már eladtuk a miénket Budafokon és minél előbb költözni kellett,ugyhogy belementünk ebbe a Kispesti Rendőrséghez közeli lakásba a 6.emeleten tetszett jó elrendezésü volt.
Igy az eladási árból maradt is pénzem.Imádtam élni,ugyhogy müköröm,fodrász stb hetente. A férjem egy ezermester volt ő mindent megcsinált csak egyszer szóltam neki és tette a dolgát.Nagyon rendes ember volt.Sajnálom,hogy meguntam az ivás miatt.

Végül is elment a pénz de dolgoztam.Rengeteget voltam esténként távol az ügyvédi fogadó óra mindennap volt. Szerettem ezt az idős bácsit aki kiváló ügyvéd volt,mondhatom,hogy a leghiresebb szinészek, énekesek,főorvosok jártak hozzá.1980-as években.
Akkoriban nagy pénz volt,hogy nála havi 36oo Ft-ot kerestem és naponta az ügyfelek adtak pénzt amiért gépeltem nekik beadványt. Megint kicsit futott a szekér jó is volt.Ekkor még mindig a biróságon dolgoztam, sajnos ebben az időben már nem jutott energia a két gyermek mellett semmire. De a férjem értem jött autóval beültünk a Halászcsárdába a II.kerületbe mivel ott dolgoztam, megvacsoráztunk és hazamentünk A gyerekre mindig vigyázott valaki ha a férjem értem jött nem hagytuk egyedül.
Igy ment ez 1997-ig amikoris a nemcsak az én számomra, hanem sok ember számára is, kezdtek a munkahelyek leépitéseket szervezni. Én ebbe bele estem. Ekkor depressziós,kiborult lettem, majd megőrültem, hogy nem dolgozhatok ujra a régi helyemen. Mondjuk azért én is hibás voltam valahol,azért a hibáimat elismerem, de volt egy ölgy aki szinte kiiturt a helyemről "Romániából jött át de magyar volt,rá ragadt a román rosszaság".
Látva ezt a férjem sajnált, és mondta, hogy menj el a barátokkal szórakozni.
Na itt kezdődött a viharok vihara.Nem tudtam a gyógyszerektől dolgokat felmérni. Beleszerettem a szomszéd akkor 20 éves roma legénybe S.Laciba.. Valahogy egy hullámhosszon voltunk lelkileg.Átjártam az anyjához is, akkor rendes volt. Megutált,mikor látta, hogy én idősebb vagyok és az ő fia,kitart mellettem. Mindig mondta magyar a magyarral,cigány a cigánnyal. Apja meg: anyósból ,nagymamából van itt elég. Szegény ma már nem él, pedig ő sem szeretett. sokat jártunk a szancsóba, Airis-be a Kálvin térre, barátokkal.

folytatás

A cikket írta: gildia

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

Ehhez a cikkhez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: