újabb események régebbi események további események
02:01
Pinupduzk regisztrált a weboldalra

Nu konzul

Látogatók száma: 82

Sok a panasz a magyarországi autóutak katasztrofális állapotára. Román utakra tévedve azonban megváltoznának a vélemények.

Kolozsvár belvárosában ugyan többsávosak az utak, ám nincsenek felfestve a nyilak, a felezővonalak. Magyar embernek elképzelhetetlen tűnik ez az állapot. Négy-hat sávban mennek az autók, körülbelül bemérve az egymás közti távolságot széltében, hosszában. Mint a rendezett birkanyáj. És persze egy-egy juh néha el is kóborol...
A férfi a vadonatúj Hyundai Tuchon-nal próbált lavírozni az úttesten, mielőtt behajtott volna a következő utcába. Elengedte a szirénázó mentőautót és fordult... Csak arra nem figyelt, hogy ott egy zebra keresztezte az úttestet. Lassan ment, ezért a gyalogosoknak sikerült - sűrű ökölrázogatás közepette - elugrálni a kocsi elől. Mire felfogta, hogy mit is csinált, már egy zord egyenruhás intett feléje, hogy álljon félre. Gondolatban végignézte jogosítványa halálugrását. A rendőr románul kezdett el beszélni. Érteni nem értette, de sejtette, hogy mit mond.
Beszélsz magyarul? - kérdezte a férfi.
- Nu. - válaszolt a rendőr, miközben elmutogatta, hogy kéri a papírokat.
Az baj, mert én nem beszélek románul! - felelte, átadva a magyar jogosítványt, a személyigazolványt, a lakcímkártyát.
Romániában egy kártyán szerepel minden személyes adat. A rend őrét kissé összezavarta a kisebb pakli látványa. Ennek ellenére elkezdte nagy bőszen kitölteni - a táskájából elővarázsolt - A/4-es papírlapot. Vért izzadva igyekezett átmásolni a vezeték és keresztnevet, a számokról nem is beszélve. Nehezen boldogult.
A férfi ekkor oldalra pillantva meglátta, - tőlük 30 méterre - a magyar konzulátus épületét. Úgy érezte, hogy eljött az ő ideje.
- Gyere velem a konzulátusra - veregette meg a biztos úr hátát - ott tudnak magyarul!
Minél jobban húzta az egyen kabát ujját, benne a rendőrrel, a másik annál jobban tiltakozott. Nem értette mit akarnak tőle, egyre bizonytalanabb lett.
- Nu konzul! - látszott az aggodalom a szemén.
-Nu konzul - nyomatékosította még egyszer, miközben összetépte az A/4-est. Visszaadta a jogosítványt, és a többi plasztik lapot majd intett, hogy hajtson el az autóval.
A férfi barátnője - aki perfekt beszéli a román nyelvet - ezalatt szótlanul a ült a kocsiban. Már két utcával arrébb jártak, amikor megkérdezte a férfit. - Ha bement volna veled a konzulátusra, mit mondtál volna?
- Csak az igazat! Hoztam egy román rendőrt! - vigyorgott a pasi, megmentett jogosítványával a zsebében.

A cikket írta:

10 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

megtekintés Válasz erre: Pinokkió

Jópofa:-) Tetszett!
Üdv,
Pinokkió

Köszi! :)))
pusz
Juli
Jópofa:-) Tetszett!
Üdv,
Pinokkió
 
Nyugat-Németországban – akkor még az volt – parkoltunk, rossz helyen. Visszatérésünkkor cédula várt a szélvédőn. Tisztességes emberként, megkerestem a rendőrséget, és feleségem tolmácsolásával jeleztem, hogy ki szándékozom fizetni a bírságot. A rendőr rám nézett, mint ez hülyére, és azt mondta, majd kipostázzák. „A vasfüggöny túloldalára?” - kérdeztem meg, amire legyintett és visszaült a helyére.
Szia Juli !

Jó kis történet. Tetszett. Igaz a lélekjelenlét a legfontosabb dolog,ha valaki nem beszéli a nyelvet. Azt hiszem jó, hogy a hölgy sem szólalt meg románul. Akkor borult volna a dolog. Üdv Éva.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: