újabb események régebbi események további események
09:59
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
07:10
Virág módosította a cikkét
07:09
Virág új cikket töltött fel

Vízoltók 28. befejező rész.

2015. január 8. - Látogatók száma: 37

Miután befejezték a Hőscincér kisebbik különtermében a munkaebédjüket, - ami igazán kitűnően sikerült, Pali bácsi és Dalma kifelé jövet elbúcsúztak Ignáctól, és Dr. Váraljay ügyvéd úrtól. Pali bácsi egyúttal biztosította az ügyvédet a későbbiekben történő hathatós együttműködésükről. Ignác visszament az étterembe, James pedig előre sietett, hogy előálljon a kocsival, amit Ignác ajánlott fel a keresztapjának azért, hogy ne kelljen taxikra várniuk, - ha néha utazni akarnak.

*

Egy hónapja, - mikor a Hőscincér steakházból hazaindult Pali bácsi, a Baross utcában egy ismerős cégtáblát pillantott meg. „Magyar - Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság”. Alatta egy kisebb táblán a „Fulbright Bizottság” neve szerepelt. Ez szöget ütött a fejébe. Alig várta, hogy mielőbb hazaérjen. A laptopján rögtön utánanézett, hogy ez az új információ milyen lehetőséget kínál számára! Elhatározta, hogy a csereprogram mintájára az amerikai felső tízezer gyermekei számára egy saját tulajdonú, sportlétesítményekkel, és minden luxussal felszerelt bentlakásos nyelvgyakorló és kulturális iskolát fog üzemeltetni! Hat havi turnusokra lehet majd jelentkezni, turnusonként maximum húsz jelentkezőt fogadva, akiket teljes ellátással, és luxuskiszolgálással fogadnak, de szigorú, szinte katonai fegyelemmel tartanak. A szabályok súlyosan megsértőit pedig azonnal hazatoloncolják! Ezt majd külön ki fogják emelni az egész Amerika szerte hirdetendő hirdetéseiken!

*

Elindultak megnézni a testőr által kiszemelt villákat. Először Zuglóba mentek, megnézni a Korong utcai villát. Még csak kívülről látták, de máris lemondott róla az öreg, - mert nem nyerte el a tetszését. Magyarázatképpen pusztán annyit fűzött hozzá, hogy túl közel vannak a szomszéd házak. Aztán máris robogtak tovább, át Budára, fel a Hunyad oromra. Ahogy a Kútvölgyi útról rákanyarodtak a Hunyad lejtőre, Dalma ismerősnek találta a környéket.

- Nem ezen a dombon vett a bátyám is egy villát?- kérdezte kíváncsian. Pali bácsi erre helyeslőleg rábólintott. A meredek Hunyad lejtőn feljutottak egészen a fenyves erdő aljáig. Ott egy a Hunyad lejtőből leágazó, kis zsákutcának tűnő útszakasz végén megálltak, mert útjukat állta egy erős, mégis díszes kovácsoltvas kapu, aminek a tetején mindkét oldalról kamerák pásztázták az érkezőket. Miután bejelentkeztek, a gyönyörű kapu hangtalanul kitárult, és a gondosan ápolt hatalmas ligeten áthaladva eljutottak egészen a kastélyszerű villa bejáratáig. A villa előtt egy kifogástalanul öltözött úr fogadta őket, majd az üdvözlés után végig kalauzolta a birtokon az egész társaságot. A hatalmas birtok teljesen lenyűgözte mindnyájukat. A háromszintes, hatalmas alapterületű villa alsó szintjén két komplett lakás volt, és mellettük egy óriási, modern felszerelésű ipari konyha áll rendelkezésre. Mindkét lakás három szobás, hatalmas terasszal, és jakuzzival. A két lakás, és a konyha fölötti szintet egy központi helyiség uralta. Ebből a hatalmas nappaliból vendégszobák sora nyílt, és mindegyik szobához külön fürdőszoba tartozott. A nappaliból nyíló erkélyajtón át egy teniszpálya méretű teraszra lehetett kijutni, ahonnan csodálatos rálátás nyílt a városra. Szintén a nappaliból lehetett megközelíteni a tetőtéri harmadik szintet. Mint utólag kiderült, a villa eredetileg gyógyszanatóriumnak készült. Pali bácsi kritikus szemmel nézett körül a birtokon, és amit látott, az a legszebb elképzeléseit is felülmúlta. Nem sok átalakításra lesz szükség, ráadásul szinte a szomszédom a keresztfiam!- gondolta. Lelki szemeivel már látta, hogy a régóta dédelgetett titkos vágya végre be fog teljesülni. Mivel a birtok nagyon tetszett neki, elhatározta, hogy megveszi. A többi már csak az ügyvédeik dolga lesz!

*

- Jól van kislányom, köszönöm, hogy megmasszíroztál! Hálából leviszlek a buszhoz, - ha ki akarsz menni a lovardába, hogy végre ismét láthasd a kis kedvenceidet! Roxánt majd jól futtasd meg! A kis csikója, - a Hajnalcsillag úgyis ott fog ugrálni mellette! Nekem dolgom van, de ha végeztem, akkor kimegyek érted, mert nekem sem ártana már egy kis lovaglás! Ja, és a kamrában találsz friss répákat a lovaidnak!

- Jaj de jó apa, te mindenre gondolsz! Nagyon köszönöm!

- Nincs mit szívem! Szombaton meg majd elmentek plázázni a Réta nénéddel, ugyanis holnap feljönnek hozzánk, és itt is alszanak! Tegnap egy kisebb vagyont utaltam a kártyádra, - de nem lesz muszáj mind most elköltened!- mondta Ignác mosolyogva. Szólj, ha készen leszel, - addig kiállok a kocsival a garázsból!

*

- Mondd csak apus, előbb nem nézhetnénk-e meg Eriket, hogy mit is csinál a nővére lakásában? Kíváncsi vagyok, hogy az a kis fruska, akibe olyan szerelmes volt, meg van-e még, és vajon biztosan terhes-e, vagy csak a fiunkat akarja megfogni magának?- kérdezte Réta útközben Ignác villája felé menet.
- Persze szívem, én is kíváncsi vagyok arra a csibészre! Felhívnám előtte, de a nagy kapkodásban otthon maradt a telefonom! Nem is baj! Addig nem tud megvezetni minket, amíg nem tudja, hogy jövünk! Remélem, hogy majd nagy meglepetés lesz! Csak még azt nem tudom, hogy ő lepődik-e meg, - vagy mi!- mondta Tarcal vészjóslóan.

*

Ignác már harmadszor nyomta ki a telefonját, egyre mérgesebben, mert a hívó száma nem jelent meg a telefonja kijelzőjén. Aztán egyszer csak a készülék egy érkező SMS-t jelzett!

„Apa vedd mar fol a telefont! Ez az uj telefonom! En vagyok Zarand! Csok: Zarand”

- Szervusz, kisfiam! Mi ez a nagyon fontos? Nem tudtam, hogy új telefonod van! Bocsáss meg, - de én nem szoktam sem ismeretlen számú hívót felvenni, sem olyat, amelyik nem írja ki a hívó számát, - mert a legtöbb hívó ügynök, és biztosan csak rám akarnak valamit sózni!

- Én nem akarok semmit sem rád sózni, csak tudatni akartalak, hogy nagypapa lettél!

- Hogy mondod? Én nagypapa? Gratulálok!- húzódott széles mosolyra Ignác szája.

- Igen! Hilda éppen meglátogatott a kórházban, ahol dolgozom, mert éppen ügyeltem. Egy hivatalos papírhoz kellett az aláírásom. Váratlanul, idő előtt beindult a szülés, pedig sokkal későbbre volt kiírva! Még jó, hogy éppen most keresett fel a kórházba, mert így szinte helyben volt a szülészet! Szerencsére nem volt semmi komplikáció! Gyönyörű fiam született! Három kiló huszonnyolc dekás, ötvenhét centis nagyfiú! Mindketten jól vannak! Úgy örülök, - alig bírok magammal! Próbáltam az apósomat is hívni, de csak csörgettem hiába, - nem vette fel senki! Akkor elküldöm ezt a számot, - mentsd el!

- Éppen tegnap beszéltem Tarcallal! Estére feljönnek, mert az anyósod plázázni akar, és a húgodnak is kell egy csomó minden! Majd együtt elmennek vásárolni! Mi meg addig jól megleszünk az apósoddal! Itt is fognak aludni nálam! Én meg most a húgoddal megyek egy kicsit lovagolni, mert már ő szerinte nagyon rég látta a saját lovát, és a kiscsikóját! Majd gyorsan el is mentem a számodat, - ahogy elküldöd! Ha megérkeznek az apósodék, akkor majd azon az új számodon visszahívunk! Puszilom Hildát, és a fiadat is, és még egyszer gratulálok mindkettőtöknek a babához! Hogy fogják hívni az unokámat?

- Talán Győző, vagy Bálint lesz, - még nem döntöttük el!

- Jól van fiam! Most leteszem, és megyek közölni a húgoddal az örömhírt! Szia, - fiam!

*

- Na, - te nagynéni! Itt vagyunk a távolsági buszmegállóval szemben! Most fogok találkozni azzal a hölggyel, akinek az autójába pont ebben a kereszteződésben belecsúsztunk, - emlékszel? Együtt megyünk be a biztosítóhoz, mert így gyorsabb lesz az ügyintézés! Utána talán meghívom egy kávéra, mint egy - bocsánatkérés képpen! Ne örülj ennyire neki! Ha elintéztük a dolgot a biztosítóval, akkor utána máris indulok hozzád, a lovardába! Előtte rád csörgök!

- De, Apa!- vigyorgott Lilla az apjára, - én most mindennek örülök! Mikor megyünk ki Helsinkibe, hogy megnézzük az unokaöcsémet? Nagyon szeretném minnél előbb látni!

- Ne légy türelmetlen, kincsem!- mondta lágyan Ignác, és meg simogatta Lilla haját. Amikorra sikerül repülőjegyet foglalnunk, megyünk, - de még ma este egyeztetünk Réta nénivel, és Tarcal bácsival, mert együtt fogunk kiutazni, csak ők, - úgy tudom, - kint is akarnak maradni egy pár hétre! Nekünk meg muszáj vissza jönnünk! Nekem a munkám miatt, - neked meg a suli miatt! Na - indulj, mert jön a buszod! Puszi kislányom!

Vége

A cikket írta: emillio

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

Ehhez a cikkhez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: