újabb események régebbi események további események
22:11
Tündér módosította a naplóbejegyzését
22:10
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:47
EKbvtIaARmVg regisztrált a weboldalra
18:55
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:18
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Oldalas Éva módra

Látogatók száma: 57

Nagyon könnyen elkészíthető és finom a változatossága az ötletességeden múlik.

Kell hozzá:
1 kg oldalas, akkora darabokra szabdalva, ahogyan tálalni akarod.
1 db paprika,
1 db paradicsom,
15 dkg zsiradék (olaj, Margarin, amelyik jobban tetszik)
só,
bors,
paprika
Ketchup
Mustár
Alkohol mentes sör 1 ,5 dl
1 fej hagyma
5 babérlevél

A hagymát felkarikázzuk. A zsiradékot a tepsi aljába eloszlatjuk egyenletesen, majd rátesszük a hagymát, erre kevéske sót, de tehetünk ételízesítőt is. Majd rátesszük szorosan egymás mellé az oldalas darabokat.
A darabok közé szúrunk egy egy babér levelet. A paprikát és paradicsomot is felkarikázzuk, és rátesszük a húsra egymás mellé. Ismét kicsit sózzuk, majd teszünk rá mustárt és ketchupot is. Az egészre ráöntünk egy másfél deciliter sört. A sör lehet alkoholos is, de lehet alkohol mentes is. Lefedjük fóliával, és 160 fokos sütőben sütjük 45 -50 percig. Majd levesszük a fóliát és pár percig még bent hagyjuk a sütőben.
Tálalhatjuk burgonyával, rizzsel, vagy amivel kedvünk van.
A paprika és paradicsom helyett tehetünk rá gombát, vagy előfőzött zöldségeket is, mindegyikkel próbáltam és nagyon finom.

Jó étvágyat hozzá.
A sörtől a zsírosabb rész is ízletes és finom lesz.

A cikket írta: Divi Éva

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Évi első olvasatra jónak tűnik a recept, kifogom majd én is próbálni :-)



Pussz
Tündér:-))
Helló Évi! Jó kis recept, és hol a kóstoló? Így nem ér! Üdv Orsolya
 
Szia, Éva
A recept jó. És az a klassz benne, hogy bizonyos dolgok közt adsz választási lehetőséget, ízlés szerint. Mondd csak, az oldalast ki lehet váltani egy kis almás rétessel? :-)
Azt jobban szeretem.
Persze utalom az ötöst is.
Szia Tamás
Próbáld ki ezt is ízleni fog. Tehetsz bele fokhagymát is, mondom az ízesítés ötlet kérdése. Én sokféle képen csináltam már, zöldségesen, gombásan, és vegyesen gyümölcsökkel is, és nagyon finom. A hagymás zsír is nagyon jó ám, hidd el. Bárhogyan készítheted nagyon zamatos és finom. A receptet még Ausztráliába is kivitték és ott is imádják.
Elhiszem. Elhiszem, Éva! De akkor hol marad az én kis jó fokhagymás zsírom utána? Néha szeretek bűnözni. Annyit reformáltam az évek során, de az oldalas az csak sózva, zsírban és sok-sok fokhagymával.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: