újabb események régebbi események további események
19:05
zsoltne.eva módosította a naplóbejegyzését
19:01
zsoltne.eva új bejegyzést írt a naplójába
18:45
D Klári új cikket töltött fel
18:41
D Klári új bejegyzést írt a naplójába
12:27
Anyu új cikket töltött fel
20:34
Yolla új cikket töltött fel
16:13
Anyu új cikket töltött fel
15:04
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
23:08
L. Alexa módosította a cikkét
23:07
L. Alexa új cikket töltött fel
22:38
Új cikk került fel a weboldalra
22:36
Új cikk került fel a weboldalra
22:03
Ilona módosította a cikkét
21:53
Ilona új cikket töltött fel
21:34
Yolla új cikket töltött fel
19:59
L. Alexa új cikket töltött fel
16:09
Yolla válaszolt egy szavazásra
14:26
Yolla új bejegyzést írt a naplójába
10:37
Yolla új cikket töltött fel
21:33
L. Alexa új bejegyzést írt a naplójába

Oldalas Éva módra

2010. szeptember 4. - Látogatók száma: 56

Nagyon könnyen elkészíthető és finom a változatossága az ötletességeden múlik.

Kell hozzá:
1 kg oldalas, akkora darabokra szabdalva, ahogyan tálalni akarod.
1 db paprika,
1 db paradicsom,
15 dkg zsiradék (olaj, Margarin, amelyik jobban tetszik)
só,
bors,
paprika
Ketchup
Mustár
Alkohol mentes sör 1 ,5 dl
1 fej hagyma
5 babérlevél

A hagymát felkarikázzuk. A zsiradékot a tepsi aljába eloszlatjuk egyenletesen, majd rátesszük a hagymát, erre kevéske sót, de tehetünk ételízesítőt is. Majd rátesszük szorosan egymás mellé az oldalas darabokat.
A darabok közé szúrunk egy egy babér levelet. A paprikát és paradicsomot is felkarikázzuk, és rátesszük a húsra egymás mellé. Ismét kicsit sózzuk, majd teszünk rá mustárt és ketchupot is. Az egészre ráöntünk egy másfél deciliter sört. A sör lehet alkoholos is, de lehet alkohol mentes is. Lefedjük fóliával, és 160 fokos sütőben sütjük 45 -50 percig. Majd levesszük a fóliát és pár percig még bent hagyjuk a sütőben.
Tálalhatjuk burgonyával, rizzsel, vagy amivel kedvünk van.
A paprika és paradicsom helyett tehetünk rá gombát, vagy előfőzött zöldségeket is, mindegyikkel próbáltam és nagyon finom.

Jó étvágyat hozzá.
A sörtől a zsírosabb rész is ízletes és finom lesz.

A cikket írta: Divi Éva

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. szeptember 5. 16:12
Évi első olvasatra jónak tűnik a recept, kifogom majd én is próbálni :-)



Pussz
Tündér:-))
2010. szeptember 5. 09:38
Helló Évi! Jó kis recept, és hol a kóstoló? Így nem ér! Üdv Orsolya
 
2010. szeptember 5. 09:12
Szia, Éva
A recept jó. És az a klassz benne, hogy bizonyos dolgok közt adsz választási lehetőséget, ízlés szerint. Mondd csak, az oldalast ki lehet váltani egy kis almás rétessel? :-)
Azt jobban szeretem.
Persze utalom az ötöst is.
Szia Tamás
2010. szeptember 4. 23:24
Próbáld ki ezt is ízleni fog. Tehetsz bele fokhagymát is, mondom az ízesítés ötlet kérdése. Én sokféle képen csináltam már, zöldségesen, gombásan, és vegyesen gyümölcsökkel is, és nagyon finom. A hagymás zsír is nagyon jó ám, hidd el. Bárhogyan készítheted nagyon zamatos és finom. A receptet még Ausztráliába is kivitték és ott is imádják.
2010. szeptember 4. 21:55
Elhiszem. Elhiszem, Éva! De akkor hol marad az én kis jó fokhagymás zsírom utána? Néha szeretek bűnözni. Annyit reformáltam az évek során, de az oldalas az csak sózva, zsírban és sok-sok fokhagymával.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: